Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Mit csináljak, hogy lazuljak?

Mit csináljak, hogy lazuljak?

Figyelt kérdés
Üdv! 16 éves vagyok és fiú. Megpróbálom összefoglalni. A suliban igyekszem "jó arc" lenni és beilleszkedni, de valahol érzem, hogy ez önvédelmi mechanizmus. Belül öregembernek érzem magam. Tudom, ez furcsán hangzik, de (szerintem) nagyon fura fejlődést jártam be és eddig nem alakult ki igazi baráti köröm, akik bevittek volna bulizásba, csajozásba, balhékba. Helyette itthon elmélkedtem egy csomót és gondolkodtam az emberek viselkedésén, társadalmi problémákon, rájöttem dolgokra és tényleg egyes felnőtteknél is több mindent átlátok már. Tudom, hogy sokan azt gondolják, hogy ez dicsekvés, és hogy nem lehet elég tapasztalatom, de én tényleg így érzem, és furának érzem magam, mert úgy érzem, túl sok olyan dolgot tudok már, amiket az embernek ilyen korban még nem kéne átlátnia. Lényeg a lényeg, nem vagyok egy tipikus 16 éves srác. Viszont úgy érzem, hogy így sosem lesz barátnőm, mert túlságosan labilis vagyok és mivel egy csomószor tapasztaltam, h velem egykorú csajok kiröhögtek, egyfajta ellenérzés alakult ki bennem a lányokkal szemben, és ezt szeretném megszüntetni. Mit kéne csinálnom, h jobban oldódjak, és olyan legyek, amilyennek ebben a korban lennem kéne?
2009. júl. 16. 22:29
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Ez ellen nem tudsz mit tenni.

Én is ilyen voltam/vagyok. Valószínüleg nem fogod soha olyan jól érezni magad velük. Ne arra törekedj, hogy másokra hasonlíts! Örülj annak, hogy az élet megajándékozott egy ilyen adománnyal. Örülj, hogy átlátod a dolgokat, hogy nem kell tudatlanságban élned. Én sem könnyen barátkoztam meg a gondolattal, hogy más vagyok, mint ők, hogy a kamaszkorom úgy ahogy van kimaradt. Vagy legalábbis nagyon eltolódott, furcsára sikeredett.

Próbálj meg inkább értékes embereket találni (tudom,tudom,mindenkiben ott az érték). Hozzád hasonlóakat. És nem baj, ha idősebbek nálad:) Hidd el, van olyan lány, aki szintén nem olyan, mint a többi 16 éves.

És most őszintén megkérdezem, te jól éreznéd magad egy olyan lánnyal? Egy átlagos 16 évessel? Valószínüleg nem. De ha igen, akkor se próbálj meg úgy viselkedni, ahogy elvárják:) Te más vagy, és légy rá büszke.

Én egyszer, amikor már ezredjére felmerült bennem ez a dolog, feltettem magamnak a kérdést:

Ha megtehetném, leadnám az "adományom"? Szeretnék átlagos lenni? Szeretném, ha nem látnám át a dolgokat? Szeretném, ha az érdekelne, ami őket?

Azt válaszoltam, nem. ÉS ezzel le is zárult az én "nagy lelki traumám".

Üdv: Sx

2009. júl. 16. 22:58
 2/6 anonim ***** válasza:
Az már alapból rossz ha, hogy is mondtad?IGYEKSZEL "jó arc lenni" és itt az igyekvésen van a hangsúly!!Ne azon erőlködj, hogy minél jobb fej legyél mert abba csak belesülsz!!!Amikor túlságosan erőltetsz valamit az mindig rosszul sül el...nem tudom, hogy mit értesz itt konkrétan az alatt, hogy próbálsz jófej lenni, de én olyanokra tudok gondolni, hogy nevetsz a többiek poénján pedig szerinted nem is vicces, és mindíg egyetértesz a többiekkel, tehát nincs saját véleményed...persze javíts ki, ha tévedek...de ezek szoktak a tipikus próbálkozások lenni a jófejségre...A lényeg, hogy mindíg légy önmagad...ne játsz szerepet mert az nem csak neked fárasztó de másoknak is feltűnhet, és méginkább nem vesznek be semmiféle buliba..Legyél magabiztos..lehet, hogy más vagy mint a többiek de nem rossz értelemben...egyszerűeen csak normális vagy!!!Ilyen korban a legtöbb ember megőrül, valószínüleg a lányok is ezért röhögnek ki, hidd el nincs ki mind a négy kerekük...de majd egyszer csak kinövik...de te ne add fel, idővel biztos, hogy megtalálod azokat az embereket akikkel jól érzed magad!!!
2009. júl. 16. 23:02
 3/6 anonim ***** válasza:

Ne mások miatt akarj megváltozni!!!Az teljesen felesleges...nem kell beivodni a tömegbe nyugodtan legyél különleges,különcebb ha úgy tetszik, a többinél!! Lesz olyan barát/ismerős aki igyis s el fog fogadni!!!

Ha nagyon téged zavarna tegyél ellene...de én úgy érzem te inkább másoknak akarnál ezzel megfelelni!!

2009. júl. 18. 18:26
 4/6 anonim ***** válasza:
"lesz aki így is elfog fogadni" ez olyan lealacsonyító, már én is szarul érzem magam ahogy olvasom ezt a megfogalmazást, hát még a kérdező
2009. júl. 18. 23:23
 5/6 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező, amit leírtál az szóról-szóra megegyezik velem (úgy 95%-ban, engem nem röhögnek ki a csajok). 21 vagyok. Tanulj be alap viselkedés formákat, gyakorolgasd tükör előtt. Pl egy bizonyos beszédstílust, de ne komplett szövegeket, mert az gáz. A nonverbális kommunikációra is nagy hangsúlyt fektess!
2009. aug. 25. 17:02
 6/6 anonim ***** válasza:
Válaszadók közül többen írták, hogy legyél ilyen, így is elfogadnak. Jah legyél olyan, mint most és egyedül élheted le az életed barátok nélkül. Valamennyire közelíteni kell az átlaghoz, hogy ne úgy nézzenek rád, mint egy földönkívülire.
2009. aug. 25. 17:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!