Nem tudom mihez kezdjek. :/ Most tudtam meg, hogy nem vettek fel felsőoktatásba. Ápolónő legyek, vagy menjek ki külföldre?
21 éves vagyok,két éve érettségiztem és azóta jóformán egy nulla az életem...:( de persze tudom,hogy az én hibámból.Viszont most elhatároztam,hogy változtatni fogok rajta.Úgy volt,hogy szeptembertől óvónéninek fogok tanulni,de most tudtam meg,hogy nem volt elég a pontszámom.
Amin még gondolkodtam az az ápolónői volt,de most már nem tudom...mert így nyilván szépen hangzik,hogy segíteni embereken stb...de azért ez nem olyan egyszerű munka.
Külföldre,meg mondjuk úgy,hogy lenne lehetőségem kimenni,persze még abba is sok munkát kell fektetnem,de készen állok rá.
Előre is köszönöm!
Ápolónőket nagyon keresik külföldön,én is annak fogok szeptembertől tanulni.
Nézd meg itt a fizetéseket:
És legalább lenne szakmád is nem csak érettségi.
és ha elvégeznél valami OKJ-s képzést? Mellette tanulhatnál nyelvet. Ha jól tudom dajka képzés van OKJ-n...vagy csecsemőgondozó...vagy valami hasonló. Gondolom ezt beszámítanák a 2 év múlva ha újrapróbálnál felvételizni + ott lenne a nyelvvizsgád ami még plusz pont.
De ha külföldre vágysz, hát hajrá...
Köszönöm szépen a válaszokat!
Utána nézek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!