Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Nagyon el vagyok keseredve,...

Nagyon el vagyok keseredve, hogyan változhatnék meg? Akik depressziósak voltak hogyan sikerült elfogadniuk magukat?

Figyelt kérdés
Elolvastam azokat a kérdéseket amelyeket olyan emberek tettek fel, akik hasonló gondokkal küszködnek mint én és majdnem elsírtam magam. Utálom az életemet, nem tartom magam szépnek és nem is tudom elfogadni magam, sőt nem is ismerem igazán magam. Zárkózott vagyok (van 2 barátnőm nekik meg tudok nyílni, de másoknak egyáltalán nem) úgy érzem, hogy mindig mindenki engem figyel az utcán, mert olyan csúnya vagyok és nagyon szégyenlős is vagyok, nem merek kiállni az osztály elé. Nem érzem úgy hogy az életben történni fog velem valami jó. Most hogy nyár van nagyon russzul érzem magam, hogy mások élvezik a nyáriszünetet én pedig itthon vagyok a Tv és a számítógép előtt. A barátnőim messze laknak, de valőszínűleg ők is nagyszerűen kihasználják a nyarat. Egy külön kis világban élek amit elképzeltem magamnak, csak sajnos nem a valóság. Nem akarok a világ legszebbje lenni csak érezni szeretném, hogy valaki szeret az összes hibámmal együtt és elfogad olyannak amilyen vagyok. Már szinte alig eszem, nem érzem úgy hogy éhes lennék. Szerencsére azért nem vagyok piszkafa, de kövér sem, bár egy ideig úgy éreztem, hogy le kéne fogynom. Nagyon szeretnék megváltozni, de most úgy érzem, hogy ez szinte lehetetlen.
2009. júl. 15. 18:51
 1/8 anonim ***** válasza:
Figyelj ajánlom neked olvass el egy könyvet a pozitív gondolkodásról.Van egy ami szerintem jó,címe A boldogság művészete,olvasd el jó.Komolyan.Az majd segít megváltoztatni a gondolkodásodat.
2009. júl. 15. 19:20
 2/8 anonim ***** válasza:

nekem bipoláris zavarom van - ez erősen leegyszerűsítve annyit tesz, hogy 2 szakasz váltakozik, ebből az egyik a depressziós fázis, ami a másikhoz 2:1-ként aránylik.

én gyógyszert szedek erre, de így is nagyon nehéz. sokszor érzem magam hasonlóan mint te, és igazi erőfeszítés h tegyek ellene. valszeg a gyógyszerek segítenek.

mióta tart ez neked? rendszeres vagy időnként jön elő?

a sport sokat tud segíteni, de ha úgy érzed h már semmi, akkor érdemesebb orvoshoz fordulni. pszichológushoz vagy pszichiáterhez. (az első lelkiekben a második gyógyszerezésben segít)

18/F

2009. júl. 15. 19:23
 3/8 anonim ***** válasza:

elsőnek: a depresszió nem olyan amit egy könyvvel el lehet feledtetni. bár úgy lenne. egy depressziós ha olyan könyvet olvas h hogyan legyen boldog, azt érzi h na pont ez nincs meg nekem, és nem azt hogy na ez a megoldás.

am a második vagyok

2009. júl. 15. 19:24
 4/8 A kérdező kommentje:

köszy

amúgy 15L vok

2009. júl. 15. 20:23
 5/8 anonim ***** válasza:

valahogy én is így vagyok ezzel.4 éve elég szörnyű volt, mostanra már ok, bár az utcán néha engem is elfog valami "engem néznek, mert..." ilyenkor próbálok nem gondolni rá.

nekem egy nagyobb környezetváltozás segített, illetve az hogy lekötöttem magam mindig valami munkával. az ilyen dolgok mindig segítenek. remélem tudtam segíteni. 18/L

2009. júl. 15. 20:28
 6/8 anonim ***** válasza:
Én is így vagyok ezzel. Csak nekem nem hiányoznak az emberek, a kapcsolatok. A már meglévő persze fontosak, de nem akarok több emberhez közelebb kerülni. Nagyon sokáig én sem bírtam enni, egyszerűen rosszul voltam magamtól, meg a környezetemtől.. 1-2 hónap alatt 22 kilót fogytam. De vannak barátaim. Nagyon kevés, de van, és értük bármit megtennék, és ez fordítva is igaz. Igazából ez segített nekem. Az egyik barátnőm azt mondta, nélkülem nem tudna mihez kezdeni, nem lenne semmihez kedve és energiája. Ezt úgy a szívemre vettem, hogy szinte már küldetésemnek érzem, hogy segítsek neki :D Így hát muszáj volt talpra állnom, hogy támogatni tudjam. Csak miatta.
2009. júl. 16. 13:27
 7/8 anonim ***** válasza:

ezzel én is voltam így. de már túltettem magam rajta, az idő az oka sztem, tudod, hogy mindent feledtet. mostmár inkább szeretem ha az arcomat nézik, mert kaptam bókokat, és elhiszem, hogy szép vagyok (ezt úgy értem, hogy mások szépnek tartanak.)kicsit kevés az önbizalmam, néha utálom magam, de furcsamód én a sminket találtam meg, mint eszközt mindezek ellen. gőgösen hangzik, plázásan, tudom, de ha te szebbnek látod magad, akkor máris jobb minden. itt ülök most smink nélkül, teljesen átlagosan kinézve, és csúnyának érzem magam, de ha megcsinálom a hajam, smink, akkor szeretem önmagam, tetszek magamnak rögtön, és szeretek emberek előtt mutatkozni.

nekem ez a módszer bejött, ez segített. (súlyos depresszióm volt, már ott tartottam, hogy ha egy késre gondoltam, akkor jobban éreztem magam. mivel senkinek nem beszéltem róla, így gyógyszereket sem szedtem, és csak ez segített)

hogy én mi miatt érzem magam jól, ezt azért mondtam el, hogy ne búsulj, ami veled van most, amit leírtál, az a fejedben van, ki lehet onnan rúgdalni.

minden jót

L/17

2009. júl. 16. 21:49
 8/8 anonim ***** válasza:
és én sem ettem ez alatt semmit. de nálam ez 3 évig tartott, le is fogytam, képzeld, azt beszélték a hátam mögött, hogy anorexiás vagyok. de már sikerült visszahíznom arra az 55 kilora:)
2009. júl. 16. 21:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!