Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Hogyan legyek végre társasági...

Hogyan legyek végre társasági ember?

Figyelt kérdés
Van egy-két közeli barátom, akikkel elbeszélgetek, de igazából nagyon nehezen barátkozom. van bennem egy megfelelési kényszer, és félek beszélni, nem akarok hülyeséget mondani, nem akarom, hogy kinevessenek. ha nagyobb társaságban vagyok, akkor kb soha nem beszélek, csak ha kérdeznek. nagyon kellemetlen, úgy érzem, hogy nem tudnék mit hozzáadni a beszélgetéshez, vagy poénkodáshoz. nem érzem magamat "jóarcnak". viszont ha iszom egy kis alkoholt, akkor már más a helyzet. olyan szeretnék lenni mindig. valamikor hozzátudnék szólni a témához, de mégsem megy, mert már nem is figyel rám senki. beszélgettem egyszer egy fiúval erről, és azt mondta, hogy látszódik rajtam, hogy feszült vagyok emberek között, és valószínűleg ezért nem is kezdeményeznek nálam az emberek
2012. júl. 22. 17:29
 1/4 anonim ***** válasza:

Hasonló helyzetben voltam én is régebben. Engem már a kisebb társaságok is zavartak, csak négy szem közt tudtam beszélgetni az emberekkel, mert ha már többen voltak állandóan azt éreztem, hogy nem figyelnek rám.

Az segíthet ha fokozatosan egyre nagyobb társaságokba jársz el, először csak 3-4fővel és így tovább. Valamint ne akarj görcsösen megfelelni senkinek és hidd el, hogy bírnak téged hiszen azért lógnak veled.

2012. júl. 22. 17:32
 2/4 anonim ***** válasza:

Én is ilyen vagyok.

Szerintem ez egy adottság, nem nagyon lehet rajta változtatni.

2012. júl. 22. 17:33
 3/4 anonim ***** válasza:
Jééé.. Nem csak én vagyok ilyen :OO
2012. júl. 22. 21:04
 4/4 anonim ***** válasza:

Szellemes ember mindenekelőtt a zaklatástól, a fájdalomtól való mentesség, nyugalom és pihenés után fog törekedni, tehát csendes, szerény és lehetőleg háboríttatlan életre és az úgynevezett emberekkel való némi ismeretség után az elvonultságot, sőt, ha nagy szellemű, az egyedüllétet választja. …mindenki abban a mértékben keresi a társaságot, a milyen mértékben szellemileg szegény, vagy általában közönséges.

29-30. o.

Arthur Schopenhauer: Életbölcselet

2012. júl. 23. 15:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!