Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Szerintetek egy naplót csak...

Szerintetek egy naplót csak az anyanyelven jó írni?

Figyelt kérdés
Gondolkozok rajta, hogy talán el kezdek naplót írni, és azon is, hogy talán angolul fogom, csak nem vagyok még benne biztos. Van itt olyan, aki esetleg már írt naplót idegen nyelven?
2012. júl. 22. 10:18
 1/7 anonim ***** válasza:
52%

Igen, nekem van! Szerintem ez teljesen toled fugg! Meg hogy mennyire tudsz angolul. En kulfoldon elek es mar anyanyelvi szinten beszelek angolul, szoval nincs gondom a szep fogalmazassal es nem fordul elo, hogy ne tudnam kifejezni magam. De neha szeretek irni magyarul, mert szerintem nagyon szep nyelvunk van, ertekes es sokszinu szohasznalattal.

Szerintem probald meg! Mit veszthetsz? Legfeljebb latod, hogy nem az igazi es akkor magyarul folytatod! :)

2012. júl. 22. 10:27
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszi a gyors választ! :) Jöhet még több is. ;)
2012. júl. 22. 10:38
 3/7 anonim ***** válasza:
52%
Hát, szerintem, ha nem éltél angol nyelvterületen hosszabb ideig, kötve hiszem, hogy olyan szinten lenne az angol nyelvtudásod, hogy naplót írj. Én egyebként írok időnként angolul a naplómba, vagy dalszövegeket, de magyarul egész más. Tehát az anyanyelv az első, véleményem szerint. Főleg a naplóírásban. Pl. a Márai Sándor is magyarul írt mindig, pedig még 4 nyelven beszélt magas szinteken, mondhatni anyanyelvi szinten.
2012. júl. 22. 11:09
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Én írok naplót, és magyarul is, angolul is írok bele. Angolul főleg akkor, amikor ideges vagyok, de néha csak úgy:D

Nekem jól megy az angol (ezt nem dicsekvésből írom:D), szóval emiatt nincs baj olyasmivel, hogy nem tudom rendesen megfogalmazni, amit akarok, meg ilyesmik.

Viszont tanulok dánul, azt viszont csak mostanában kedztem, szóval még nem megy jól. De mégis néha csak úgy irkálok dán mondatokat, vagy megpróbálok hosszabb szövegeket, pedig biztos van bennük hiba.

Szóval, szerintem nyugodtan kezdd el, én néha jobban szeretek angolul írni bele, ez hangulattól függ, lehet, hogy neked is így lenne:D

2012. júl. 22. 11:36
 5/7 A kérdező kommentje:

Köszi. :-D

Igazából én azért szeretnék angolul írni, mert úgy senki se tudná elolvasni. Vagyis a senki az kicsit túlzás, de leginkább a nõvéremre értem, mert ő nem tanult angolul, és így nem tudná elolvasni. Ha meg magyarul írnák, tutira elolvasná és mégcsak eldugni se tudom, mert közös a szobánk

2012. júl. 22. 12:29
 6/7 anonim ***** válasza:
Szerintem furcsa lehet más nyelven naplót írni. Ha valamit nem tudsz kifejezni, vagy nem tudsz egy adott kifejezést, most komolyan megnézed a szótárban, vagy mi? :D Szerintem írd magyarul és azokat a részeket, amiknél úgy érzed, hogy eselteg "titkos" vagy ciki, írd angolul.
2012. júl. 22. 16:00
 7/7 anonim ***** válasza:
Én angolul is vezetek naplót, egyáltalán nem hátrányos és a kifejezőképességed is fejleszted egyúttal.
2012. júl. 22. 16:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!