Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Miért félek az embereket a...

Miért félek az embereket a nevükön szólítani?

Figyelt kérdés
nagyon régóta van ez a kis problémám, hogy az embereket: barátaim, ismerőseim... nem merem kimondani a nevüket, inkább csak elkezdem mondani amit akarok és közben rá nézek, vagy csak egy "hé!"-vel indítom a szöveget, vagy rákérdezek hogy "hallod?"...... miért félek ennyire a nevektől? már kezd nagyon cikivé válni. 14/f
2012. júl. 8. 23:43
 1/9 anonim ***** válasza:
48%

Háát..még ilyenről sem hallottam..

amúgy én sem minden esetben mondom ki a nevét, csak ha nem figyel..mondjuk háttal áll nekem én meg odaordítok, hogy "Kriszti, hallod be jössz te is?"..(pl)..

Nem kéne félned pedig ettől. Vagy esetleg attól félsz, hogy rosszul jegyezted meg a nevét? xD :D

2012. júl. 9. 00:09
 2/9 A kérdező kommentje:
nemhiszem, beceneveket kimondok, de a rendes nevét nem mindenkinek.. egyszerűen nem merem. lehet hogy nagyon kis koromban bakiztam valami olyat név téren amiért most ez van,de ha ez a baj akkor nem emlékszek hogy mi volt az mert nagyon rég volt. vagy lehet az, hogy elrontom a nevek kiejtését, és akkor lesül a képemről a bőr, valami ilyen lehet, de mit tegyek már ez ellen?
2012. júl. 9. 00:29
 3/9 anonim ***** válasza:
Ha véletlenül összekevered a neveket, akkor mi van? :) Röhögtök egyet rajta, bocsánatot kérsz, és minden megy tovább. Legközelebb szólíts a nevén valakit, akit biztosan tudod, hogy hogy hívnak :D Próbaképpen. Aztán ha lesz egy sikerélményed, onnantól pofonegyszerűen megoldod majd a többi hasonló helyzetet is :)
2012. júl. 9. 06:45
 4/9 anonim válasza:
100%
Ezzel egyébk. én is így vok :D De én azért, ha nincs más megoldás, kimondom a nevüket. Apukámat 4 éve Tatesz-van szólítom, mert félek kimondani, azt, hogy Apa.
2012. júl. 9. 13:07
 5/9 anonim válasza:
*Tatesz-nak
2012. júl. 9. 13:07
 6/9 anonim ***** válasza:
Jáááj, nem buggyantam meg egészen! :) Én sem merem az embereket a nevükön szólítani!! Egyszerűen ha kimondom, olyan mintha egy vadidegen szólalna meg belőlem! Nagyon furcsa. De nem tudom mitől van. Sejtem én is, hogy valami kis kori dolog, de hogy mi, az passz! Az egyetlen megoldás, hogy az ember csakazértis kimondja. Mondjuk én elég ritkán szorulok rá, így nem nagyon haladok ezzel a megoldással. Hozzáteszem én 14 éves koromban szinte egyáltalán nem mertem megszólalni. Azóta már nagyjából ez eltűnt, de ez a neves dolog megamaradt.
2012. júl. 9. 14:19
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Én is így vagyok :D

Egyszerűen olyan fura kimondani, valakinek a nevét...

2012. júl. 9. 15:12
 8/9 anonim ***** válasza:
66%
Hát ilyenről még én sem hallottam xD én képes vagyok elordítani a Margit-híd túloldalára hogy " Vaaaaneeesszaaa b*zdmeeeegg told ide a beled!" xDD nem kell félni ilyesmiktől, ettől lesz személyes az egész :D Mármint nem attól hogy így beszéltek valakivel, hanem hogy kimondod a nevét ^^ Szorítok neked, egyszer próbáld meg, és ha sikerül, onnantól már könnyű lesz :))
2012. júl. 9. 16:00
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Én még a saját barátom nevét is félek kimondani:$ Akiket már nagyon nagyon régóta ismerek azoknak kimondom.. Bizony ez iylen személyes dolog.
2012. júl. 9. 17:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!