Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Nagyon zavar, hogy a párom...

Nagyon zavar, hogy a párom blogol. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Megígérte, hogy abba fogja hagyni, de nem hiszek neki, mivel még mindig látom, hogy mennyit foglalkozik vele. Engem nagyon zavar, úgy érzem így nem teljesen az enyém. Olyan, mintha mondjuk két énje lenne, de csak az egyiket ismerném. Nagyon rossz, nem szeretném, hogy legyen neki egy olyan álomvilága, amiben én nem vagyok benne. Álomvilágban élni nem is kifizetődő. Lehet, hogy van valami problémám, de ha meglátom, hogy megint posztolt egyet, hihetetlenül dühös leszek...
2012. júl. 3. 11:42
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Ui:

Van egy megoldás! :)

Vágd le az újjait! :)

2012. júl. 3. 21:52
 12/13 A kérdező kommentje:

Előző:

próbáltam, de sajnos balkezes, én meg a jobb kezével kezdtem, és idő közben felébredt. Szóval nem sikerült.

A családommal annyira sok kapcsolatom nincs, nem is vagyunk igazi család. Apám még akkor elment, mikor 6 éves voltam, azóta is mennek a perek, hogy a pénzt nem fizeti, stb. Anyám zenész és néha elmegy pár hétre külföldre, nővérem pedig egész nap nem tudom hol van. De egyébként anyám azért szokott figyelni rám, nem járhatok olyan későn haza. És egész sokat van itthon ahhoz képest.

Tudom egyébként, hogy nekem miből fakad ez a dolog, éppen ezért próbálok is ellene tenni, elfogadni mindent, stb.

A blogolással talán az a legnagyobb bajom, hogy nem annyira lenne jó, ha más lányokkal szorosabb kapcsolatba lépne. Apám is egy nő miatt ment el és ezért eléggé parázom az ilyen dolgokon. Eddig nem volt még komolyabb dolog ebből, annyira sokat nem blogol. Nem is tudom konkrétan miért zavar, van ugye ez a csajos dolog meg még pár, de nem hiszem, hogy emiatt ennyire kéne zavarnia. Szerintem ez az apámmal való dolog játszik közre, meg az alacsony önértékelésem. Meg persze az, hogy nagyon függök a páromtól. Erről is tudok, hogy túlságosan ragaszkodom hozzá, úgyhogy próbálok nem lógni rajta. De nagyon jó vele lenni és hozzábújni, stb. Ő a mindenem és szeretem kihasználni az időnket. Persze nem gondolkozom olyanban, hogy szétmegyünk, de ha mégis úgy lenne valami folytán (akár baleset is lehet, hogy elüti egy autó...) akkor nem szeretnék sajnálkozni, hogy miért nem töltöttem vele elég időt és hogy miért nem foglalkoztam vele eleget. Lehet, hogy így más embereknél érezném ugyanezt. De ők mégsem a legfontosabbak. Dolgozom már ezen a függés dolgon, remélem sikerrel járok.

-

Párt szeretnék, nem kutyát, de - még ha ez szokatlanul is hangzik - azért jólesne, ha néha olyan odaadó lenne. Mármint nem az van, hogy én nem adok de elvárom, hogy ő adjon, hanem az, hogy én rengeteget adok, ami nekem még nem baj,de szeretnék viszonzást is, mert ha mindig csak én adok, akkor az egy idő után nem fog tovább működni. Ezért próbálom arra ösztönözni, hogy ő is adjon (ami szerencsére megvan azért), de még mindig túlnyomó részben én vagyok az, aki ad. Mondjuk ő férfi és náluk más a helyzet. Ezzel is tisztában vagyok. Néha megnyugtató, ha erre gondolok.

-

Ha valakinek van valami ötlete, hogy hogyan tudnék függetlenebb lenni (nem kevésbé szeretni, vagy eltávolodni tőle, csak önálóbb lenni) anélkül, hogy a párom ezt úgy értelmezné, hogy már nem szeretem annyira, vagy már nem rajongok érte, akkor meghallgatnám. :)

2012. júl. 4. 09:39
 13/13 2xSü ***** válasza:

Ajánlok egy könyvet. A címe: Mennyei prófécia

Alapvetően ezoterikus olvasmány – nem vallásos –, de a benne leírtak akár materialista szemlélettel nézve is értelmesek, tanulságosak, csak tudni kell szimbolikusan értelmezni néhány megállapítását. Amúgy meg egy jó kis kalandregénybe van csomagolva, tehát izgalmas is. Remélem neked is tanulságos lesz, ha úgy döntesz, elolvasod, főleg amit a hatalmi drámákról és a szerelemről ír. (Nem mellesleg addig is meglesz a saját elfoglaltságod, ha a párod nem érne rá a saját elfoglaltsága miatt.)

> A blogolással talán az a legnagyobb bajom, hogy nem annyira lenne jó, ha más lányokkal szorosabb kapcsolatba lépne.

Nem élhet burokban. Ezek után, amíg melletted van nem beszélgethet a másik nemhez tartozó ismerőseivel, barátaival? Nem állhat szóba nőkkel? Ha valóban szereted és tudod, hogy valóban szeret, akkor tudnod kellene azt is, hogy nem minden férfi-nő kapcsolat szól szerelemről, szexről. Ha valóban téged szeret, akkor biztos, hogy lesz olyan lány, aki jó barátja lesz, akit kedvel, de ebben nincs semmi rossz. Szüksége is van az embernek rá. Gondolom te sem örülnél, ha ezentúl kizárólag nőkkel beszélgethetnél, kizárólag nőkkel tarthatnád a kapcsolatot. Néha pont azért kell a másik nemből egy barát, hogy olyan dolgokat beszéljenek meg, amit a saját nemmel nem lehet.

Ha meg esetleg úgy alakul, hogy mást szeret meg helyetted, azt úgysem fogod tudni elkerülni. Ha tiltasz, vagy érezteted a korlátozást, akkor maximum annyit érsz el, hogy kényelmetlenül érzi magát, hogy kalitkában érzi magát. Maximum titokban fogja csinálni azt, amit te „nem tűrsz el”. Persze ésszerű keretek között elmondhatod, hogy te mit gondolsz, mit érzel, minek örülnél, kérhetsz is, de akkor játssz tiszta lappal.

2012. júl. 4. 11:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!