Van egy barátnőm, aki mindig mindenben ki akar tűnni. Ha valakinek van egy olyan táskája mint neki, rögtön kiveri a hisztit, és ráírja a másik lány táskájára: "Az Xy táskája volt előbb!" (remélem értitek). Ez igaz történet. Jött egy láyn az osztályab, akit ugyanúgy hívnak mit őt. Az első dolga az volt, hogy kitalált magának egy hülye becenevet, és konrétan kényszerít minket, hogy úgy nevezzük. Kiborul, ha valakinek ugyanolyan pólója van, és követeli, hogy osszák be, ki mikor hordhatja. ( persze őrajta sokkal többször lehet...) mindig mindenben egyedi akar lenni, ki akar tűnni, külön dícséretet KÖVETELT egyszer egy versenyen, amikot megosztott első helyezése volt.... Azt persze már nem is mondom, hogy bőg, ha valamin nem első lesz.... 13 éves..( mint én) engem pedig folyton, mindenáron leakar győzni. Egyszer elrángatott egy nyelvtanversenyre, hogy legyen kivel rivalizálnia! Ez miért jó neki, és miért van??
Ez beteg. Valószínűleg valamilyen feltűnési viszketegsége lehet.. szülei tudják?
2012. jún. 29. 18:20
2/7 A kérdező kommentje:
nemhiszem, hogy ők tudnak róla.
2012. jún. 29. 19:56
3/7 anonim válasza:
Vannak testvérei a barátnődnek?
Milyen a családi háttere (két szülő neveli?).
Ezt a súlyos versengési és kitűnési kényszert otthonról hozhatta, gyanítom.
Vagy csak nagyon el van kényeztetve.
Remélem, kinövi.
De addig érzi jól magát, ameddig magára vonhatja a figyelmet. Ha senki nem figyelne rá, egy nagyobb tombolás után megszelídülne.
2012. jún. 30. 09:59
4/7 A kérdező kommentje:
Csak féltestvére van, kettő. Az anyja és az apja külön élnek, de papíron nicsenek elválva. Ő az anyjával és a nagyszüleivel él, az apja budapesten.
2012. jún. 30. 10:21
5/7 anonim válasza:
Szerintem is igen erősen a családi háttér. Esetleg valamilyen személyiségzavar, de ilyen korban még rengeteget változtok később.
Én megpróbálnék vele vele beszélni, félrehíni, csak négyszemközt. Miért viselkedsz velem így, miért gondolod, hogy az ellenséged vagyok, hasonlók. De határozottan. Ha nem akar beszélgetni, kihátrál, kérdezd meg, miért fél tőled? Ez jó eséllyel kibillenti majd abból a képből, hogy - gyanítom - a legtöbben tartanak tőle.
2012. júl. 1. 13:47
6/7 anonim válasza:
Mert hozzátenném, az ilyen szélsőséges viselkedésű ember fél igazából mindig a legjobban, azért támad mindenkit, hogy elkendőzze a saját hibáit, nagyon erős kisebbségi komplexusa van, mert borzasztóan fél valamitől.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!