Mi értelme az életnek, ha primitív emberek vesznek körbe?
voltak álmaim meg terveim az életben, el is hittem, hogy én is boldog ember lehetek, aztán rájöttem, hogy az egész élet egy hazugság, igazságtalan és kegyetlen játék: mindenki ostoba és önző, csak arról szól az élet, hogy dolgozzunk hogy épp hogy befizessük a csekkeket, mindneki csak kihasználja a másikat, hazudozik, és az élet értelme az embereknek a szex, drogok, elismerés, bulizás...
jó, vannak kivételes emberek, pl tudósok, meg élsportolók, de ez nagyon kis töredéke az emberiségnek, a többséget még mindig a kapzsi és ostoba emberek jelentik.
úgy érzem magam mint valami magányos időutazó, aki egy romantikus középkori regényből csöppent ide, mert nem akarom elhitetni magammal a sok optimista hazugságot, de nem is törődök bele, hogy a világ ilyen.
már lassan az emberek se tudnak lekötni, mert mind egy nagy droidhadsereg része, aki azt hazudja, amit hallani akarsz, utána meg hátbadöf.
Én is hasonlóan gondolkodom, megértelek, de vannak dolgok, amibe bele kell kötnöm.
Attól még, hogy valaki elismert író, vagy tudós, még nem biztos, hogy erkölcsi szempontból jobb ember mint te vagy én.
Pl: Lance Armstrong sokáig elismert sportolónak számított, amíg ki nem derült róla, hogy doppingszereket használt.
Ady költőként zseniális és nagy volt, gyönyörű versekkel, mint magánembert azonban megvetem.
Truman Capote, a híres író az egyik kedvencem, de alkoholista és drogos volt
Picasso a saját unokáját(!) bántalmazta, mindegy szeretőjével cselédként bánt.
Ha nézed a történelmet, a középkor sem volt olyan romantikus, mint aminek a regények és a filmek leírják. Rengeteg volt az ostoba, buta, tanulatlan ember, az emberek rövid ideig éltek, mindent bevettek amit a vallás tanított(nem, nem vagyok ateista)
A munkásosztályt régen sem érdekelte a művészet, inkább az egyszerű szórakozási lehetőségeket keresték.
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy primitív emberek mindig voltak, és a jövőben is lesznek.
Erről Edward Albee: Nem félünk a farkastól c. darabja jut az eszembe, amiben George (a főszereplő, a múlt, a régi generációnak a megtestesítője) azt mondja Nicknek(aki az új, modern generációt testesíti meg), hogy a jövőben a természettudományok és a külsőségek veszik át az irányítást, a művészet hanyagolható lesz, és a világ tele lesz, jóképű, tökéletes genetikájú, hosszú életű emberekkel, a művészet nem fog érdekelni senkit, és ha csúnya leszel, akkor "megszűnsz"
Ez a hatvanas években játszódik, de nagyon igaz. Az emberek nem szeretnek olvasni, színházba járni. Most mindenki a testtömegindexszel, meg a testzsírszázelékával foglalkozik, a művészetet haszontalannak tartják, és inkább a biológia, a matematika, meg a közgazdaságtan érdekli őket.
De elkalandoztam.
Csak azt akartam mondani, hogy a múltat általában "ki szokták színezni", mintha az valami mesebeli hely lenne, ahol mindenki okos és erkölcsös volt.
Illetve még annyit, hogy manapság a művészet nem érték, mert "abból nem lehet megélni"
Nem tudom kérdező olvassa-e még a kérdéseket de én válaszolok. Hátha...
Ha meg akarjuk érteni a világban történő eseményeket akkor bizony a rossznak a fejével kell gondolkodnunk.
Ugyanis a világban jelen van a Gresham-törvény.
Lássuk mi is az:
A Gresham-Kopernikusz törvény kimondja, hogy ha egy gazdasági rendszerben kétféle pénznem van forgalomban, a rosszabbik fogja kiszorítani a jobbat (értékállóbbat) a forgalomból. A törvényt bár Thomas Greshamról nevezték el, valójában Nicolaus Copernicus fektette le 1526-ban Monetae cudendae ratio című tanulmányában.
Magyarázat: Azon piaci szereplők, akiknek mindkét pénznemből van a birtokukban, a rosszabbikat fogják költeni, mert szabadulni akarnak tőle, és a jobbat fogják tartalékként félretenni. Így a rosszabb pénznem fog forogni a gazdaságban, kiszorítva a jobbikat, amely forgalmon kívüli tartalékként fog felhalmozódni a gazdasági szereplőknél.
A jelenség öngerjesztő, mivel a rosszabb pénznem forgási sebessége nő általa, a jobbiké pedig csökken, ez aztán további pénzbőséget és ebből eredő értékvesztést fog okozni az előbbi, és további pénzszükséget s ebből eredő felértékelődést fog okozni az utóbbi esetében.
Hogyan kapcsolódik ez ide?
A Gresham-törvény átvitt értelemben alkalmazható a történelemtudomány, a szociológia és a játékelmélet világában, így alkalmazható a közgazdaságtantól elvonatkoztatva az élet más területein: politika, harcászat, sport, stb. - gyakorlatilag minden olyan helyzetben, ahol kettő vagy több résztvevő egymás ellenében próbál eredményt elérni.
A Gresham-törvény szerint ilyenkor az erkölcsi szint fordított arányosságú együtthatóként szerepel a sikeresség esélyének meghatározásában. Egyszerűbben fogalmazva: két küzdő fél közül egyenlő erő és esélyek mellett mindig az erkölcsileg alacsonyabb szintű fog győztesként kikerülni.
++++++
Ez mindaddig fog így menni ameddig a Földön az emberek a Káin-Ábeli mentalitást fogják használni.
Ha eljön az a nap amikor a világban az emberek áttérnek az ősmagyarok által létrehozott Hunor-Magyar-féle mentalitásra akkor ennek a törvénynek vége szakad és új korszak kezdődik el.
Bővebben a Káin-Ábel és Hunor-Magyar mentalitásról:
===============
Ez azt jelenti, hogy rossznak kell lenni?
NEM. Törekednünk kell a magasabb rendű erkölcs képviselésére s nagy lesz a jutalmunk Odaát!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!