Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Félek a haláltól, és ez nem...

Félek a haláltól, és ez nem múlik el. Mit lehet tenni, hogy ne legyen így?

Figyelt kérdés
Kislány korom óta - főleg esténként - nagyon félek a haláltól. Édesanyám azt mondta, majd kinövöm, de már 20 éves vagyok. Félek, hogy belebolondulok... Mi velem a baj?
2009. júl. 8. 08:54
1 2 3
 11/23 anonim válasza:
100%
az emberek nem a haláltól félnek ha nem az ismeretlentől
2013. jún. 8. 09:26
 12/23 anonim válasza:
41%
Figyelj ha annyira félsz akkor probáld meg élvezni az életet és ne azon siránkoz hogy egyszer majd vége
2013. aug. 1. 15:26
 13/23 anonim ***** válasza:
65%

Én is félek:(

Neked elmúlt már?

Szerintem az a megoldás hogy próbálj boldogan, felhőtlenül élni, mintha minden napod az utolsó lenne.

2016. dec. 10. 16:54
 14/23 anonim válasza:
100%
Engem is ez bánt már jó ideje. Volt hogy egész nyáron csak sirtam bármire néztem ez jutott eszembe, akkor keresztanyummal beszeltem sokat és ő valahogy segitett hogy ezt elfelejtsem. De most megint előjött. Attól is félek hogy elvesztem a szeretteim. Nem tudom mit tegyek hogy ne ezzel foglalkozzak.
2016. dec. 28. 19:30
 15/23 anonim válasza:
28%

Utolsó: nem bántásként, de az elég baj, ha egész nyáron ezen sírtál tényleg. Gondolom tizen-huszonéves lehetsz, úgyhogy azt tanácsolom, keress egy barátot/barátnőt, vagy menj ki sokat a szabadba sportolni/szerezz diákmunkát, és akkor lesz jobb dolgod is. :D

Témához: mostanában valahogy engem is sűrűn foglalkoztat az, hogy mi lesz, ha már nem leszek többé. Egyszerűen annyira elképzelhetetlen "nem létezni", pedig ha belegondolok, akkor a születésünk előttről sem emlékszünk semmire sem. Én sem attól félek, hogy fájni fog-e vagy sem, hanem magától az elképzelhetetlentől. Ugyanígy megijeszt és összezavar az is, ha belegondolok, hogy gőzünk sincs arról sem, hogy mi értelme van az életnek, és hogy mi ez az egész, amit világegyetemnek nevezünk, mi az, hogy valahol (x milliárd fényévnyire) vége szakad mindennek. Szerintem földi életünk során sosem fogjuk tudni megérteni azt, hogy mi az élet, mert csak ebben a fizikai valóságban fogunk tudni gondolkodni élő lényként mindig is, ami körülvesz minket, ezen kívül mást sosem fogunk tudni megérteni.

2017. márc. 14. 22:28
 16/23 Nor bika válasza:
27%
Én lehet hogy tudok neked segíteni. Van erre egy egyetlen kiút, még pedig az hogy átadod valaki olyannak az életed, aki eleve az életet adta.Tudod... az ember eleve bűnben születik, de amíg meg nem tér Istenhez. És ne feledd : Jézus az életét adta, hogy mi örökké éljünk. Huuuu nehéz elképzelni, nem? Mégis, mégis van valami a halál után.
2018. ápr. 14. 22:21
 17/23 valaki : ***** válasza:

Régi kérdés de ha valaki még olvassa, hátha hasznos lesz és nekem is jó leírni.

Én is félek, mióta autoimmun betegségem van. Valaki azt mondja nem komoly, valaki azt, hogy előbb utóbb szétszedi a szerveimet. Az én vigaszom az, hogy nem tudom mi van utána, de kizárásos alapon oda megyek ahová az én drága nagyszüleim, kedves ismerőseim már páran elmentek. Ugyan mi rossz lehet akkor utána ha azok is ott vannak akik szeretnek. Míg éltek, szerettek engem és vigyázzak rám, én bízom bennük most is.

Aki abban a szerencsés helyzetben van hogy még senki nem ment el előtte, akkor is de, mert déd meg ük szülők ott vannak, ők is szerettek volna ha találkoznak velünk, ők is egy biztos támadt.

Nekem ez segít...

2018. nov. 10. 19:57
 18/23 anonim válasza:
50%
Elősször is keress magadnak valami hobbit, amit szívesen csinálsz és ami elvonja a halálfélelmed. Ha meg mégis eszedbe jut a halálfélelem gondolata, akkor gondolj arra, hogy a halál nem fájdalmas, nem stresszes, hanem egy megkönnyebbülés. Utána már nem érhet semmi rossz dolog,hiszen már nem létezel. Az egyik ismerősöm volt már klnikai halott és azt mondta, hogy valami fényes dolgot látott. Kellemes érzésként írta le. Mióta vele beszéltem, azóta múlt el a halálfélelmem. Amíg élek, addig meg minden pillanatot megpróbálok kiélvezni az életemben:)
2020. máj. 22. 15:57
 19/23 anonim válasza:
Huh, de régi kérdés. Hogy álltok azóta ezzel a témával ? Én félek a haláltól és nem is tudom elfogadni.
2020. júl. 5. 23:07
 20/23 anonim válasza:
Én is félek a haláltól 27 éves vagyok a nagymamám azzal próbál meg nyugtatni ,hogy még fiatal vagyok. 1993:- as születésű vagyok egyébként . Szerintem próbáld meg abban hinni, hogy a tudósok majd megtalálják a megoldást . Az élet tartam megnövelése az első lépés az örök élet megtaláláshoz ☺
2020. nov. 29. 10:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!