"Átvert" a tudatalattim? Miért?
Nagyon sok rémálmom van, de a mostani volt a legfurcsább. Vagyis ebben volt a legfurcsább részlet. A családommal sétáltunk egy erdőben és kiértünk egy tisztásra ami az erdő közepén volt. A tisztáson nem volt semmi más, csak egy hosszú, nagy, fehér sátor, olyan mint amilyenben zöldségeket termesztenek, csak magasabb és nem volt átlátszó. A sátor előtt 4 fura ember állt, arisztokratáknak voltak öltözve, mintha az 1940-es évekből léptek volna elő. Azt mondták, hogy próbáljuk ki "cirkuszukat" mert "igazán szórakoztató", az a lényege, hogy aki bemegy a sátorba, annak átalakul a sátor belseje és a legnagyobb félelmével nézhet szembe.
Bementem.
Egy zárt, sötét hely volt, először nem ismertem fel. Aztán meghallottam a jól ismert hangot és láttam a fényt ahogy közeledik a metró. Elkezdtem rohanni kifelé, de a szerelvény nyilván gyorsabb volt és áthajtott rajtam, de úgy mintha egy szellem lennék. Tehát futottam és a metró keresztül ment a testemen és nem lett semmi bajom. Gyorsan kimentem a sátorból. A folytatás már nem lényeges.
Az a kérdésem, hogy ha az álmainkban a tudatalattink mutatkozik meg, akkor miért "vert át" a tudatalattim? SOHA nem féltem a metrótól, még kisebb koromban sem. Nem ezt kellett volna látnom a sátorban!

„álmainkban a tudatalattink mutatkozik meg”
Lehet, de nem feltétlenül mond igazat. ;-)

A tudatalatti gyakran metaforákban gondolkodik, átvitt értelmet kell tulajdonítani az álmoknak, ha mindenképpen értelmet akarsz keresni bennük.
Az, hogy kiértél a tisztásra az erdőből, jelentheti az önvizsgálatot, illetve hogy tisztán látsz egy helyzetet, a száguldó metró pedig általában elhamarkodott döntést jelent.

Lehet attól félsz szellem leszel. :)
Én szinte soha nem álmodom, mert túl mélyen alszom, de szívesen meghallgatom másokét, általában nagyon szórakoztatóak. Kössz, hogy megosztottad a tiédet.
Az álmok pedig olyanok, mint a versek, sok mindent beléjük lehetne magyarázni, pedig szerintem csak élvezni kellene őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!