20 évesen az lenne a normális, hogy fizetek a lakhatásért a szüleimnek? Én a környezetemben nem tapasztaltam ezt. Komolyan, tényleg elvárható tőlem, hogy fizessek a lakhatásomért?
Hát a szüleid elvárják? Ha igen, akkor elvárható, ha nem, akkor nem.
Ez a családokon múlik.
Én 27 éves vagyok, otthon élek, és nemhogy nem várják el, de nem engedik. Azt mondják, lakást sosem fognak tudni adni (nem állunk úgy sajnos), de ezt tudják biztosítani. Nagyon hálás vagyok nekik, és mondható, hogy "bejött az élet", de persze ez is attól függ, honnan nézzük.
Ahhoz képest, akit 18 évesen kitettek, igen, bejött.
Ahhoz képest, akinek saját lakást vettek (sok ilyen ismerősöm van), ahhoz képest meg nagyon nem.
Én mindenesetre hálás vagyok ezért nagyon, sokat számít, hogy van hol laknom, amit amúgy nem engedhetnék meg magamnak, szóval kb. a híd alatt lennék a minimálbéres fizetésemmel...
Milyen szülő az aki pénzt kér a lakhatásért?
Az megint más, ha rezsire adsz valamennyit, de lakbérre, ilyet még nem halottam.
Fura szüleid vannak. Legtöbben örülnénk, ha egy fillért sem kellene adnunk a tanulásért. Könyvek, atlaszok, nyelvkönyvek. Nagyon sokba kerül, pláne egy tanévkezdés.
Ezenkívül megveszed magadnak a ruhádat, és még a szórakozásra is megkeresed a pénzt.
Hálát adnék egy ilyen gyerekért. Elhalmoznám minden jó falatokkal!
Úgy tudom törvény szerint 25 éves korig, amíg tanul a "gyerek", addig a szülők kötelesek eltartani.
Az más kérdés, ha megkérnek, hogy segítsd ki őket vagy te magad látod így jónak, de semmiképp sem követelhetik tőled.
Viszont a szülőnek nem kötelessége az extrákat fizetni, csak a lakhatást és az ételt. Szóval, hogy az ajándékokat meg a ruhákat és a szórakozást a saját pénzedből fizeted az abszolút normális és így is kell lennie. Így tanulod meg becsülni a pénzt amit megkeresel.
Nem konkrétan a kérdésre válaszolnék, de szerintem azért egy idő után érthető, hogy az ember belead a háztartásba.
Én már nem tanulok, még szülővel élek és én érezném magam szarul, ha nem szállnék be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!