Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Nihilizmus. Egyáltalán létezik...

Nihilizmus. Egyáltalán létezik ez a kérdés?

Figyelt kérdés

Én nihilista vagyok és érzem, hogy ez a kérdés nem létezik, az oldal, az univerzum és én sem létezem. Ez hogy lehetséges, hiszen honnan tudom, hogy most létezem vagy nem?

Mi van akkor ha nincs az ami van, és ha van az ami nincs?

Éreztétek már, hogy érzitek hogy nem érzitek, hogy léteztek és, hogy nem léteztek? A múltkor például ránéztem egy bögrére, és tudtam, hogy az nem létezik, és én sem létezem.

2012. jún. 19. 02:00
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
Kit érdekel, hogy létezik-e a kérdésed vagy akármi más? Úgysem fogsz rájönni soha. Vagy ha mégis kiderülne, hogy nem létezel, mihez kezdenél vele? Örülhetnél neki, sírhatnál miatta, de több opciód nem nagyon lenne. Éld az életed, érezd jól magad, és kész.
2012. jún. 19. 10:37
 12/27 anonim ***** válasza:
ez nem hülyeség, amivel csak úgy fellehet hagyni, teljesen átérzem ezt az állapotot, föleg amikor leírtad, hogy ránéztél egy bögrére, néha belém is állnak olyan élet érzések, magam sem értem, hirtelen ránézek valami tárgyra, és én úgy írnám le, mintha "egy másik univerzumból pottyantam volna oda és csodálom a tárgy létezését", amúgy soha nem drogoztam, de szerintem is ez nihilista állapot szószoros értelemben "a mindenség megtagadása" és tennél ellene, tennél dolgokért, de úgy érzed nincs meg az a lélek hozzá, ami hajtana, mindha nem hajtana a véred, mert nem látod semminek sem az értelmét, és arra gondolsz, hogy úgyis meghalunk vagy a világ egyszer úgyis elpusztul de ha mégse akkor sem jelent semmit, mert valamiért annyira előre vetíted azt az időt a jelentől a halálig, mintha kevés lenne és jelentéktelen, talán mert nem tudod kellőképpen az összes álmod belefektetni, szerintem.
2012. jún. 19. 10:41
 13/27 anonim ***** válasza:
jó lenne tudni, hogy létezik-e olyan mint én, de valójában ha én se létezem, akkor az sem létezik, szóval nem létezik:)
2012. jún. 19. 11:21
 14/27 anonim ***** válasza:

Először is köszönöm, hogy végre egy jó kérdést olvashattam. Hosszú idő után, már fárasztó a sok sztereotip, ostoba, semmitmondó, közhelyes kérdés. Szóval végre egy jó, érdekes kérdés. Nagyon szépen köszönöm. Egy kis reményt adtál, hogy nem csak idióta emberek vannak, és néhányan még elmélkednek, gondolkodnak.

Egyébként szerint nem létezünk. Káprázatok vagyunk csupán. Az élet álom.

Én speciel soha nem éreztem, hogy létezem, úgy igazán. Kísértet vagyok. Esetleg egy másik lény álmában, tudatában, vagy egész máshol létezem.

2012. jún. 19. 19:33
 15/27 anonim ***** válasza:
és ha nem létezünk, akkor nincsenek szabályok:)
2012. jún. 19. 20:00
 16/27 anonim ***** válasza:
van valami abban, hogy "a tükör mindent pontosan vissza ad, nem téved, mert nem gondolkodik. Gondolkodni lényegében tévedni"(nem szószerint van idézve) de Paulo Coelho-tól elhiszem ezt, vannak olyan emberi dolgok amit csupán tenni kell, nem gondolkodni rajta.
2012. jún. 19. 20:04
 17/27 anonim ***** válasza:
Paulo Coelho egy népszerű, trendi, bestseller író.
2012. jún. 19. 20:11
 18/27 anonim ***** válasza:
mentségemre szóljon hogy egy coelho könyvet SEM olvastam! szóval nem tucatkodom, mert nem szokásom, csak hallottam egy pár gondolatot másoktól, amit igaznak tartottam és neten találtam véletlenül a fent leírtat:) megtetszett függetlenül attól, hogy coelho irta.. mert tapasztaltam, hogy elb.szok dolgokat ha túlságosan rágódok rajta.
2012. jún. 19. 20:52
 19/27 anonim ***** válasza:

Értem. Ez egész más megvilágításba helyezi a dolgokat. Én olvastam egy Coelho regényt. A Veronika meg akar halni-t, de főleg a nyelv miatt, mert angol fordításban. Nem volt rossz, bár kicsit közhelyes, nem túl mély olvasmány.

Tehát nem ajánlom senkinek a Coelho regényeit, ugyanakkor bárkinek, ha kikapcsolódni vágyik.

2012. jún. 19. 22:16
 20/27 anonim válasza:
Coelho olyan, mint a nő, aki három randi+du.gásra jó. Három regény után minden gondolatát ismered, nem tud újat mondani, el kell dobni. De addig is ki kell élvezni.
2012. jún. 20. 00:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!