Neked mi az életcélod? Számodra mit jelent az élet? Mi tesz boldoggá? Mit akarsz elérni?
"Amikor 5 éves voltam, anya azt mondta, a boldogság a kulcs egy szép élethez. 6 évesen, amikor iskolába mentem és megkérdezték, mi akarok lenni, ha nagy leszek, azt feleltem ''boldog''. Azt mondták, hogy rosszul értelmeztem a kérdést. én meg azt, hogy rosszul értelmezték az életet."
Azt hiszem ez az idézet mindent elárul az életcélomról. Boldog akarok lenni és osztozni valakivel a boldogságban. Engem az tesz boldoggá, ha olyan emberekkel vagyok körülvéve akiket szeretek. sokat csalódtam már, de nem adom fel. : )
Az eletcelom, h boldog es elegedett legyek.
Szamomra az elet egy akadalypalya.Komolyan tul sok problemam volt van....lesz?
Boldogga engem ilyen egyszeru dolgok tesznek, mint ha szerelmes vagyok es viszont szeretnek, egeszseges vagyok, jol erzem magam a boromben, van biztonsagos hely az eletemben, van allasom es van penzem.Nagy karrierre mar nem vagyok.valami legtort bennem...:( elotte mindig az volt a legfontosabb.Ha elfogadnak, megertenek es vannak barataim minden okes.
Elerni kb ezeket szeretnem es kesobb egy boldog , szereto csaladot.A sajat gyerekkorom nem colt egy tundermese, h enyhen fejezzem ki magam.
Most az a tervem h 2013 ban vagy vallalkozast inditsak vagy egy noverkepzo fosuliba menjek kulfoldon.Ennyi.
Na most olyan szempontból rosszkor jött a kérdés, hogy lelkileg nagyon mélyponton vagyok mostanában és nem is igazán tudom, hogy bizonyos mély fájdalmak és hiányérzetek miért öntöttek el, mert fő gondjaim elsősorban anyagi természetűek (jé de fura, mi :)) viszont sok furcsa vetülete van ennek a mélypontnak.
Node, hogy ne offoljam szét: világéletemben az volt a célom, hogy ne függjek senkitől és semmitől, a személyes szabadságomat és a szabad akaratom érvényesülésének korlátoktól mentes módon élhessem ki. Szerencsére a legerősebb életfilozófiai alapelvem az, hogy "élni és élni hagyni", tehát nálam a szabad akarat sosem jelenti mások leigázását.
Az álmok. No igen, érdekes kérdés. Nekem kamasz srác koromban nagy álmom volt egy bizonyos presztízsmárkájú autó, ami tényleg csak kivételes helyzetben lévőknek adatik meg. Sóvárogtam éveket utána és azt hittem ösztönösen, hogy annak a birtoklása felér azzal a létformával is, amit az ember melléje képzel (illetve másoknál lát). Aztán, ha nem újonnan, mert azért annyira nem vagyok gazdag, de megvalósítottam az álmot. Sokáig eksztázist okozott, de nem változtatta meg az életemet! Lehet tárgyakat, vagyont birtokolni, de nagyon fontos kellene, hogy legyen a harmónia az életben. És a nyugalom, az aggódásoktól és félelemérzettől teljesen mentes élet. Így visszagondolva sokkal nagyobb életminőség volt az életemnek az a szakasza, amikor nem ismertem az aggódás, a bizonytalanság, negatív jövőkép fogalmát.
Tehát az igazi életcél "mottó" ez lehetne: "jó egészségben, aggódás és félelem nélkül élni".
Ami mondjuk nekem nagy álom lenne még, ez némiképpen anyagi jellegű is, illetve egy sajátos életforma kérdése: Ha tavasztól őszig a Balatonon lakhatnék, ősztől tavaszig meg ahol most is élek, Bp közelében. Na ehhez nem utolsó sorban nagyfokú anyagi függetlenség kellene, vagy egy olyan tevékenység, ami űzhető ebben a felállásban is.
Rövidebb távú cél, hogy legyen egy határozatlan idejű szerződésem a szakmámban, de ha nem ott,akkor az is jó. Ez egy eszköz ahhoz, hogy család lehessünk. Ez a végső célom.
23N
Nekem az a célom, hogy legyen egy jól fizető állásom amiből a kötelező havi kiadásokon kívűl maradjon elég a kockulásra. Én azért élek, hogy kockuljak. Továbbá jó lenne egy két havonta egy örömlányhoz is ellátogatni.
Ha ez nem jöhet össze (ami több mint valószínű) akkor inkább dögöljek meg. Harmadik lehetőségről szó sem lehet.
Élet: az emberek esetén van ez a mesterséges kiválasztódás. Aki jó helyre születik és/vagy jó génei is vannak azoknak van esélyük az életben, a többieknek kiszívják minden csepp vérüket. Az oktatás egy nagyon jó példa erre, évről évre egy durvább kínzásokat találnak ki.
22F
Életcélom az, hogy segítsek másoknak. Szeretek segíteni, emberekkel foglalkozni. Nagyon sokáig tanár akartam lenni, de most az eü. felé kacsintgatok. Igazán boldoggá tesz az, ha valakit látok boldognak, és én segítettem hozzá, mégha csak egy kicsit is. Nincs annál jobb érzés, mint amikor megtanítasz valakit valamire, és aztán már a saját lábán meg tud állni, minden értelemben.
Én ezt szeretném elérni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!