Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Hogy tegyem rendbe az életem?...

Hogy tegyem rendbe az életem? Nem akarok öngyilkos lenni!

Figyelt kérdés

20 éves vagyok, a szüleimmel élek. Egyáltalán nincs valami jó viszonyom velük, de szerencsére ritkán találkozunk (én dél körül megyek dolgozni és este jövök mikor ők már alszanak).

Amióta vége lett a giminek az összes barátnőmmel megszakadt a kapcsolatom (új barátnőkre tettek szert az egyetemen/fősulin, vagy éppen a szerelmükkel vannak éjjel-nappal, vagy gőzerővel tanulnak...). Annyira elfoglaltak, hogy az elmúlt egy évben 1x(!!) tudtam csak találkozni egyetlen gimis "legjobb" barátnőmmel.

Barátom nincs, nincs hol ismerkedjek meg természetesen szüleim nagyon rossz szemmel néznék, bulizni sem járok (nincs hova és nincs kivel ugye).

Nagyon nem vagyok megelégedve a külsőmmel sem. Nagyon vékony vagyok (43kg és 160cm) szeretnék hízni, de iszonyú nagy lelkiismeret furdalásom van, ha sokat eszem.

Eddig összespóroltam 2,5 millió forintot. Szeretnék egy plasztikai műtétet és egy 10 év körüli autót venni, de meg sem merem említeni itthon.

A testalkatom miatt nem tudok sportolni, ruhákat se nagyon veszek (egyszerűen sehogy se állnak rajtam.. ) úgy érzem nincs semmi örömöm az életemben.

Nem szeretnék így élni.

2012. jún. 14. 20:41
1 2 3 4 5
 21/44 anonim válasza:
én a plasztikát hírtelen arra értettem hogy valami kéz vagy bármi vannak ilyen srácok.De ahoz tényleg orvos kell:DBár késő van már erre fogom:Dbár a mellplasztika eszembe se jutott itt a végén kezdtem el gyanakodni hogy most mivan?:D
2012. jún. 14. 22:34
 22/44 anonim ***** válasza:

Na na na, azért én a pénz elköltésére nem biztatnám.

Én ilyen voltam, mint te, csak férfiban. Komoly.

szülők

barátok

spórolás

külső

vékony alkat, ruhaprobléma

lelki problémák

Mintha te én lennél, csak nőben.

El akartam költözni, elköltöztem. Aztán visszamentem, mert _nem_ ez volt a probléma.

Mindegy, nem akarok most regényt írni, lehet, hogy nem is érdekel.

Az a lényeg, hogy változtatható az állapotod. Írj, hogy mire jutottál.

2012. jún. 14. 22:44
 23/44 A kérdező kommentje:

"Csak rosszabb lenne minden mert aztán már nem is lenne mire fogni az életed sekélyességét."

Pont abban bízom nagyon-nagyon, hogy pont az életem sekélyessége szűnne meg ezzel.

"arról nem is beszélve, hogy egy műtét talán nagyobb károkat okozna egy 43 kilós testen, mint a sport... ezen azért gondolkozz el. Meg azon is, hogy hogy mutatna rajtad a nagyobb mell. Egyelőre sehogy, nem bántani akarlak, de ez a visszájára is elsülhet"

Ezen én is már elgondolkodtam. Abban is nagyon bízom, hogy direkt a műtét kedvéért (előtte való hetekben) tudnék hízni 5-6 kg-ot - lelkiismeret furdalás nélkül!!

"Jah, meg azért el kellene gondolkodnod rajta ha ennyi ember majd szóról szóra ugyanezt írja akkor nem érdemes-e fontolóra venni mint megoldást önmagad fejlesztését testileg és lelkileg.

Értem hogy ragaszkodsnál a könyebb úthoz, de biztosan megéri? "

Nem tudom mi lenne a MÁSIK út?? Sport? Kizárt, nem röhögtettem ki magam egy edzőteremben. Vérciki lenne. Hízás? Jó lenne ha csak úgy csettintésre menne az. Próbálok hízni, rendszeres falásrohamaim vannak, de nem akarok bulémiás lenni közben... nagyon rossz az....:((

Volt 2-3 lány a suliban, akiknek volt mellplasztikájuk. Nagyon nagyon nagyon sikeres lányok voltak és nem csak a pasik terén! Nagyon irigyeltem őket mindig. Körülrajongták a férfiak őket..

Nekem idáig semmi sikerem nem volt a fiúknál.

2012. jún. 14. 22:53
 24/44 anonim ***** válasza:
Te írtál nekem az előbb, kérdező? Csak hogy tudjam, neked írtam-e, vagy vagy egy blöffölőnek? :)
2012. jún. 14. 23:23
 25/44 Shaddark ***** válasza:

"Vérciki lenne"

Erről is beszéljünk.

Oda kellene eljutnod hogy ne a környezeted ítéletén múljon a boldogságod hanem saját magadon. Amíg nem te döntöd el hogy mennyire vagy értékes hanem a környezetednek akarsz megfeleni addig esélyed sem lesz a boldogságra. Az lenne a cél hogy ne érdekeljen téged ki mit gondol - mert ez nagy gát. Tudod ismerek olyan srácot aki tényleg bűn ronda, de azt szed fel aki csak akar... Mert elfogadta magát olyannak amilyen és amióta értékes embernek gondolja magát azóta a környezete is elfogadja. Ha te bízol magadban és sokra tartod magad akkor a környezet is sokra fog tartani mert átjön nekik ez. Ha vidáman és jókedvűen, mosolyogva mégy valahová visszanosolyognak majd - ha elfogadod és szereted magadat a körülötted lévők is szeretni fognak majd. A világ egy tükör, amit adsz azt kapod vissza. Bocsi, de ha műdolgokat adsz műdolgokat kapsz vissza. Azért nézd meg jobban a példaképeidet, mennyi abból a látszatból a valóság. Mert attól hogy messziről menőnek tűntek nem biztos hogy jó életük van. Sok hajdani menő hölgyet ismerek akik gazdag pasihoz mentek- azóta elváltak mert a folyamatos boldogtalanságot nem bírák 10-20 évig elviselni. Most tropa mindegyik... Szerintem akiket te mintának tekintesz azok pont úgy élnek ahogy nem szabad mert egyenes út a boldogtalansághoz. De nézz szét a világban nyitott szemmel, ne az álmaid vetítsd ki erre -arra az idealizált személyre hanem járd körbe TÉNYLEG jó élete lett-e annak a műnéniknek. Sok mindent láttam már életemben, amit te valami jó dolognak és megoldásnak hiszel az tévút, pontosabban egyenes út az örök boldogtalansághoz. Ha rendben lenne az életed, lenne egy barátod és minden happy - akkor csináltass ha ez a vágyad, még biztatnálak is - de megoldásnak?

Az a gond, hogy ez biztosan nem segít - magadra húzol vele pár műembert akik kihasználnak és eldobnak majd mert ez a stílus azoknak jön csak be. Sikeres is lehetsz akár egy darabig - ezt sem hiszem de tegyük fel - de a lelkedben tátongó űr ami a boldogság után vágyik ott fog maradni mert a siker nem egyenlő a boldogsággal, azzal hogy valaki elfogad téged annak aki vagy.

2012. jún. 14. 23:25
 26/44 anonim ***** válasza:

A saját egészséget nem motivál a hízásban, de az, hogy megműttethesd a melleidet, az igen...

Kérdező, meg kell mondjam, szerintem butuska vagy. Sosem fogsz annyira különleges lenni egy kocsival meg műmellekkel, mint amilyen lehetnél, ha egy kicsit a belsődre koncentrálnál, mert a legnagyobb baj a fejedben van. Mindenképpen kellene neked egy pszichológus, mert nem is egy olyan dolgot írtál le, ami már nem az egészséges kategória. Csücsülhetsz a pénzen, vagy elszórhatod olyasmire, ami kétes eredményekkel jár, de valójában segíteni nem akarsz magadon, csak a felszínen akarod elsimitani a dolgokat. Aki a melled miatt figyel fel rád, az olyan is, gondolom, ezt nem kell ragozni. Egyáltalán nem biztos, hogy nagyobb mellekkel több önbizalmad lesz, és amikor észreveszed, hogy mindezt hiába tetted, még inkább magadba zuhansz. Arról nem beszélve, hogy tíz év múlva kezdheted elölről a mellműtögetősdit, mert egy implantátum nem egész életre szól. A benzin szintén eszi a pénzt, és akkor még mindig otthon vagy az ingerszegény környezetben, még mindig tartanod kell a szüleid reakciójától, még mindig nincs semmi lehetőséged barátkozni.

Nem is értem amúgy, minek tépjük a szánkat, ezeket már rég leírta nem is egy ember. Legalább gondolkozz el rajta... és a pszichológuson is. A saját lelkedtől sajnálod a pénzt, a külsődre költenél, és még azt írod: "nem akarok öngyilkos lenni". Hát ne legyél. De akkor tegyél azért, hogy ne is akarj soha az lenni.

19L

2012. jún. 15. 07:39
 27/44 anonim ***** válasza:

Falásrohamok...???

Az a véleményem, hogy nem kis gondok vannak nálad. Pszichológushoz nem szeretnél menni, mert az drága, de mellműtétet csináltatnál... Szerintem a mellműtétre szánt pénzt költsd pszichológusra, mert ez inkább tűnik a megoldáshoz vezető útnak, mint a tied.

Amúgy nyugodtan írhatsz is nekem, ha szeretnél beszélgetni!

2012. jún. 15. 08:18
 28/44 A kérdező kommentje:

"Te írtál nekem az előbb, kérdező? Csak hogy tudjam, neked írtam-e, vagy vagy egy blöffölőnek? :)"

Szia! Igen, én írtam. Köszönöm a válaszodat! :)

"Az lenne a cél hogy ne érdekeljen téged ki mit gondol - mert ez nagy gát."

Ezt nagyon könnyű mondani, leírni, nade a valóságban így tenni! Még ha azt is mondom, hogy áh engem aztán nem érdekel ki mit gondol, törödjön mindenki a maga dolgával.. valójában belül éjjel-nappal ezen agyalok, hogy ki mit gondolhat rólam. És ez egy olyan dolog/kényszer, ami belülről jön.

"a lelkedben tátongó űr ami a boldogság után vágyik ott fog maradni mert a siker nem egyenlő a boldogsággal, azzal hogy valaki elfogad téged annak aki vagy."

Soha senki nem fogadott el olyannak amilyen vagyok, főleg nem a szüleim. Valószínű pont ezért szeretném "megváltoztatni" magam.

"Aki a melled miatt figyel fel rád, az olyan is, gondolom, ezt nem kell ragozni."

A külső megfog, a belső megtart.. amúgy egy nagyon kedves, szorgalmas, udvarias, szerény lány vagyok. Lehet megtartaná a belsőm az illetőt.. :P

"Arról nem beszélve, hogy tíz év múlva kezdheted elölről a mellműtögetősdit, mert egy implantátum nem egész életre szól. A benzin szintén eszi a pénzt"

Fél milla a mellműtét, az évi 50ezer, havi 4ezer kb. Nem tűnik olyan vészesnek. Az autó pedig egy 1400cc dízeles lenne, gazdaságos 4-5L városi fogyasztással.

"Szerintem a mellműtétre szánt pénzt költsd pszichológusra, mert ez inkább tűnik a megoldáshoz vezető útnak, mint a tied. "

Igazság szerint pár éve, tinikoromban jártam (kellett járnom) pszichológushoz. Vagyis gyermek pszichiáterhez. Az evési zavarok miatt, de ezt próbálom "kitörölni" az emlékezetemből. A doki nem segített semmit, abszolút semmit, sőt egy nagyon pocsék "élmény" volt az egész..

Köszönöm szépen a véleményeket, értem én mire gondol itt a többség, de nem értem hogyan tudnám kivitelezni a GYAKORLATBAN azt amit tanácsoltok?? Tegyek egy táblát a hátámra azzal a felirattal, hogy : "Helló, egy önbizalomhiányos, jellemgyenge, kapzsi lány vagyok akinek a fejében sincs minden rendben, keresek barátokat, tulajdonképpen bárkit, mert se kutyám, se macskám, se senkim... és úgy érzem csak idő kérdése hogy teljesen bedilizek" ??

2012. jún. 15. 08:54
 29/44 anonim ***** válasza:

A falási rohamaid alapján sejthető volt, hogy evési zavaraid vannak, még ha nem is hánytatod magad. Volt egy rossz élményed, de szerintem próbáld meg újra a pszichológust! Ez már nem gyerekpszichológus lenne, pláne nem kötelező. Ha nem tetszik, nem mész többet, vagy kereshetsz másikat.

A mellműtéttel ugyanúgy vékony maradsz, csak nagyobb cicikkel, így az összhatás nem lesz valami szép. (Eleve már a műcici sem az!)

"önbizalomhiányos, jellemgyenge, kapzsi lány vagyok akinek a fejében sincs minden rendben"

Na látod! Tudod te mi itt a baj és az nem a cicijeid mérete! Szerinted erre megoldás a mellműtét?

Barátokat meg úgy lehet találni, hogy ismerkedsz. Pl. ha valaki felajánlja, hogy írhatsz neki, akkor írsz neki. Aztán lesz, ami lesz.

2012. jún. 15. 11:52
 30/44 kovpet ***** válasza:

Konditerembe nem csak fogyni járnak, sőt.

A férfiak jellemzően izmosodni, a nők jellemzően fogyni, de fordítva is simán lehet.

Merre laksz? Gyere le velem gyúrni, úgyis rég voltam már. :) Meglátod, kutya sem fog rád nézni. Voltam lent kb 50 és 130 kilós haverral is (fiúk, az 50 kilós egy fejjel magasabb mint a 130 kilós) és senki nem nézett rájuk furcsán.

A táplálkozásról meg kérdezd a szakértőket a sport rovatban, itt a gyakorin. Nehogy elkezdj csokit zabálni, amit valaki javasolt az előbb. Ez nem így működik. Szalonnát se :)

Még egy észrevétel, írod:

"Barátom nincs, nincs hol ismerkedjek meg természetesen szüleim nagyon rossz szemmel néznék"

TERMÉSZETESEN???

20 évesen azért nem olyan, mintha 13 évesen megjelensz egy kannal az oldaladon, te lány. Miért néznék rossz szemmel? Egyáltalán ők mondták vagy csak te gondolod így?

Szerintem is belül van a gond, nem kívül. Amúgy a 160/43 az vékony ugyan, de messze nem annyira, mint ahogy írod. Sőt... csak kicsit kevesebb, mint az ideális. 16,8 testzsír. 48 kilósan benne lennél az "ideális" tartományban. Az 5 kiló... 10%. semmi... fél év alatt felszeded, sporttal és helyes étkezéssel.

2012. jún. 15. 13:08
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!