Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Baj, hogyha ilyan vagyok,...

Baj, hogyha ilyan vagyok, hogy ha valamit a fejembe veszek, akkor azt véghez is viszem?

Figyelt kérdés
Nehezen, vagy inkább egyáltalán nem nyugszom bele abba, ha valami nem sikerül. Addig ügyködök, míg valami megoldást nem találok. De ezt nem más kárára teszem, odafigyelek erre.
2012. jún. 11. 12:03
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Erre azt a választ várod, hogy jaj dehogy baj, ez szuper tulajdonság :)

Egyébként általában ez így is van, ha olyan dologról van szó, amihez csak te kellesz. Nekem van olyan ismerősöm aki akkor is véghez akarja vinni amit eltökélt, ha más nem ért vele egyet és mondjuk téved. Ezt viszont már makacsságnak hívják, vagy erőszakosságnak és csökönyösségnek, ez már az eltökéltség negatív oldala. De amíg csak a magad dolgában vagy ilyen határozott, az valóban jó. De gondolom ezt tudtad.

2012. jún. 11. 12:07
 2/5 anonim ***** válasza:
Ez leánykori nevén a makacsság. Ami néha hasznos, sokszor azonban csak hátráltat, pl. ha olyan álmokat kergetsz, amiket sosem érhetsz el, vagy egyszerűen haszontalanok. Baj, ha nem győzhetnek meg arról, ha épp rossz úton jársz, baj, ha nem tudsz beletörődni a kudarcokba. Igyekeztél úgy feltenni a kérdést, hogy ezt a tulajdonságot pozitív dologként állítsd be, de hidd el, sokszor egyáltalán nem az.
2012. jún. 11. 12:17
 3/5 anonim ***** válasza:
"A kitartás az a tulajdonság, amely képessé tesz arra, hogy felálljunk, ha a földre kerülünk, egy ideiglenes kudarc ellenére is tovább haladjunk a célunk felé. Ez a tulajdonság ad bátorságot és erőt, hogy tovább próbálkozzunk minden akadály ellenére is." Napoleon Hill
2012. jún. 11. 12:20
 4/5 A kérdező kommentje:
Magam is észrevettem, hogy néha inkább makacsságba csap át a dolog, ilyenkor inkább hátrány ez a tulajdonság..
2012. jún. 11. 12:27
 5/5 anonim ***** válasza:
Szerintem jó dolog.Írhatnál példákat, hogy eddig mit sikerült elérned:)Kiváncsi vagyok!
2012. jún. 11. 12:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!