Mit gondoltok a hungaristákról?
Mit gondoltok a hungaristákról, és az egyéb jobb/szélsőjobboldali ideológiákról?
Jó/legjobb barátaim csak és kizárólag egy bandán belül vannak.
Máshol, például suliban, vagy bulihelyeken csak ismerősöket szerzek, senki sem barátkozik...
Nem azt mondom, hogy nincsenek barátaim, mert vannak, csak kevesen, és csak a "bandán" belül.
Nektek mi a véleményetek "rólunk"?
A szélsőjobbosok nagy része buta, mint a föld. A sok hülyének csak kell egy ok, hogy utálkozzanak, és kitalálják, hogy hungaristák, jobbikosok, gárdatagok, skinheadek, meg még nem tudom mik lesznek, és mindenkit utálnak, a komcsiktól kezdve, a libsiken át mindenkit.
Azokkal a hungaristákkal, aki képesek értelmes gondolkodásra, normálisan viselkednek, és akiknél ez az egész tényleg a hazaszeretetről szól, és nem a gyűlölködésről, nincs semmi bajom. Alapvetően a hazaszeretet jó dolog. Nagyon összesűrítve ez a véleményem a szélsőjobbról.
Nem értem.. Igazából ez az ország már a kezdetektől mindenhonnan össze lett hányva. Mindenféle nép élt itt. Kevert etnikumú ország. Akkor tessék?! Mi helye van a haza szeretet mellett a nácizmusnak?? 200 év harcoskodás a cigánysággal szemben. Könyörgöm.. Az első letelepítési próbálkozás után kellett volna eldönteni, hogy vagy kitelepítik őket, vagy igen is sajátjukként kezelik a problémát.
De 200 éve pénzelve, segélyezve vannak, csak hogy csendben maradjanak és az államnak ne kelljen kiemelten foglalkoznia az üggyel. És ezt a témát nem a nagy náci 15-25 éveseknek kéne a kezükbe venniük az ország utcáin.
Azt meg alapjáraton elítélem amit a Jobbik tesz. Ez a párt sem így indult, csak meglátta a hasznot a radikális ellenállásban. Amint hatalomra jutnak az egészet a sutba dobják és lesz itt ne mulass.
Nekem is nagyon sok ismerősöm van, akik ezekben a körökben mozognak. Nagyon okosoknak tartják magukat, és olyan fensőbbség érzetük van amit világ nem hordott még a hátán. Azt nem tudom mire..
Közösen utálni valamit sokkal erősebb kötelék, mint közösen szeretni.
Én is benne voltam ebben az egészben. A mai napig le náciznak, pedig túl nagy joguk nincsen hozzá, ráadásul az értékrendemmel sincsenek tisztában, sem pedig a múltammal.
Jogosan utálhatom pl a cigányoknak egyes "típusait", miután már 1x majdnem megerőszakoltak, 1x fojtogattak, majdnem kocsiba tuszkoltak, szarrá tapiztak, 1x megakartak késelni. Ezeket pedig nem lehet arra fogni, hogy én hergeltem fel őket, ugyan is ezek a nagy utálatom előtt voltak.
Aztán az összeset a Dunába akartam lőni, később meg rájöttem mekkora egy baromság ez az egész világnézet.
Hungarista=hazaszerető. Aki igazán szereti a hazáját nem veszi magára ezt a jelzőt. Csendben magában rajong otthonáért. Nem vágja magát puccba, és nem fesztiválozik.
Trianon.. Könyörgöm. Egy ilyen csöpp országban nem tudunk rendet teremteni, mi lenne a lecsatolt területekkel. Ahol ugye legfőbb részt más etnikumok élnek. Még nagyobb ellentétek kerekednének.
Egyszerűbb lenne vissza olvadni Ausztriába. A magyar piac fellendülne és újra feltudnánk venni a versenyképes jelzőt. Olyan gazdaság jöhetne létre.. Élelmiszer ipari mágnássá nőhetné ki magát az egyesített ország.
De nem.. Ehelyett harcoskodjunk, vágjuk magunkat puccba, mert piros-fehér-zöld.. És vágjuk tönkre azt is ami megmaradt.
"a nagy többségnek igazából fogalma sincs ezekről a dolgokról, azt sem tudják miről beszélnek"
Igaz, de így végigolvasva itt a kommentárokat, senki sem tudja miről beszél.
szerintem egy divatról van szó, főképp naiv, önkereső fiatalok esetében.
általában ezeknek a fiataloknak kicsit magasabb a társadalmi érzékenysége és igénye, mint a többségnek, de könnyebbnek látják ilyen felszínes dolgok alapján megítélni a másikat, mint minden egyént megismerni. most természetesen általánosságban beszélek a szélsőjobbról
idővel majd rájöttök, hogy nem feltétlenül jó ember az akivel jót röhögtök sörözés közben, zászlót lobogtat, vagy szid egyes társadalmi csoportokat, míg másokat dicsér.
mellesleg általában nem is fedi le a fogalmat az elképzelés, amit követnek ezek az emberek, néha csak lázadni akarnak, vagy az egyediséget, szubkultúrához való tartozást érezni.
gyakorlati haszna viszont ennek az egységteremtő erőnek, hogy amíg ez az illúzió él, vagy van rá valódi alap, addig a közösségi erő előnyét élvezik a tagok.
# 6/9
ebben van igazság, amíg ezek az elrettentő példák nem válnak gyakorlati, valós politikai erővé a jelenkorban
# 8/9
pontosan ezt akartam mondani, hogy sok kiábrándult exjobbos van, aki érzelmi felindulásból vált egy ilyen közösség tagjává. maga az érzelem jogos, de az elmélet téves, hiszen nem is lehet sok ésszerű egy olyan elméletben, ami érzelmeken alapszik.
alapvetően a gazdasági problémát nem rontaná és nem javítaná semmilyen csatolás és csatlakozás. rossz vezetőkkel lehetnénk az ország legnagyobb hatalma, akkor is elbuknánk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!