Mit gondoltok erről?

Figyelt kérdés

20 éves fiúként nincs senkim. se haverom se barátom fiú\lány senki...

van a családom persze, de ők se tudnak rólam kb semmit...

furcsa, de egyszerűen félek attól, hogy bárhova\bárkihez is tartozzak önszántamból, éppen ezért senki felé nem nyitok. ha valaki nyitna felém akkor boldogan fogadnám, de ez nem történik meg.

például dolgozni se akarok, mert akkor is tartoznék valahova, inkább húzom az időt a "tanulással" és próbálok valami egyedit kitalálni amiből meg tudok majd élni...

nem tudom, de néha elgondolkozom, hogy mit keresek én ebben a világban...

ugyanakkor úgy érzem, ha sok pénzem lenne, teljesen más lenne a hozzáállásom mindenhez...

2012. máj. 6. 00:56
 1/4 anonim ***** válasza:
Úgy általában nem tudok hozzászólni a kérdésedhez, fura vagy, de mindegy, nem vagyunk egyformák. Az utolsó mondatod viszont arra késztetett, hogy válaszoljak: ha gazdag lennél, akkor távolodnál csak el igazán mindenkitől! Nem fogom most kifejteni, mert túl hosszú lenne, de tapasztalatból mondom, ahogy egyre több pénzed van, úgy maradnak el mellőled az emberek. Mert azt gondolják, hogy lenézed őket, mert kínos nekik, hogy te luxusmárkákat hordasz, ők meg turizzák a ruháikat, szégyellik, hogy soha sehova nem tudnak meghívni téged, ellenben te komplett külföldi nyaralásokat fizetsz nekik... áhh, hosszú mese ez, de a lényeg, hogy a millióid közepette sem változnál meg, ugyanilyen begubózó, fura fiatal lennél. Lelki érettségre és tapasztalatokra lenne szükséged a változáshoz, nem lóvéra. A gazdagság pont olyan, mint mondjuk az utazás: vágyódsz valahová, azt hiszed, hogy ott minden más lesz, aztán ha már ott vagy, akkor rájössz, hogy mégiscsak ugyanaz az ember vagy, ugyanazokkal a problémákkal.
2012. máj. 6. 01:16
 2/4 A kérdező kommentje:

ezt nem tudom megcáfolni, ahogy megerősíteni sem hiszen nem volt még benne részem, de el tudom képzelni h így van.

lehet hülyén hangzik, de arra vágyom h. kövessenek az emberek, rajongjanak... úgy érzem felettük állok gondolati és életszemléleti szinten és éppen ezért akármennyire is akarok, képtelen vagyok kezdeményezni bárkinél is, mert akkor úgy érzem h. lesüllyedek hozzájuk...

na most ez lehet kicsit nagyképűségnek tűnhet, de nem arról van szó... egyszerűen könnyen átlátok a legtöbb emberen, szinte látom miképp gondolkodik és tudom h ehhez képest én hogyan gondolkodom... ezt nem nagyon tudom jobban leírni, és nem is várom h bárki megértse.

2012. máj. 6. 01:42
 3/4 anonim ***** válasza:

"képtelen vagyok kezdeményezni bárkinél is, mert akkor úgy érzem h. lesüllyedek hozzájuk... "

Vagy az is lehet, hogy jobban megértenéd, mit miért csinálnak, s akkor már nem tűnnének alantasnak. Nem mennék most bele mélyebben a pszichológiába, de nem lehet, hogy azért húzódsz félre, mert úgy gondolod, hogy a többiek sekélyesebbek nálad, és alulpozicionálnának téged a "falkában" ha barátkozni-vegyülni kezdenél?

2012. máj. 6. 02:07
 4/4 anonim ***** válasza:

Elnézést a közbeszólásért, csak válaszolok én is.

A kérdésed elolvasása után sok hasonlóságot láttam magammal. Én azért félek a valakiheztartozástól, mert félek, hogy nem tudnék megfelelni az elvárásoknak...

És hogy mit keresek a világban... olyanokat keresek meg, akiknek talán szüksége lehet a segítségemre, akiknek biztos hogy megfelelek... de kiderül, hogy senki sem ilyen, hiába is hittem...

Aztán láttam a viszontválaszodat. Ez az egyfajta felsőbbrendűségi érzés (talán nem a legjobb szó ide) elismerést érdemel, mármint látod, hogy hogy gondolkodnak az emberek. Persze átok is, mint tapasztalod, hiszen így elvész az érdekesség... Próbálj emberedre találni, akit nem olyan könnyű kiismerni, vagy aki méltó hozzád! A többi embert pedig fogadd el, mert ez van, ilyenek... vagy segíts rajtuk.

Ami a pénz kérdését illeti, az első válaszadóval maradéktalanul egyetértek.

2012. máj. 6. 22:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!