Hogy jussak túl a depresszión és az önutálaton?
Francba,nem hittem volna,hogy egyszer itt kötök ki...szánalmas.Megpróbálom röviden összefoglalni.18 éves vagyok(lassan 19),ehhez képest nemhogy barátnőm nem volt,de még lány kezét se fogtam meg soha.Ennek több oka is van.Többek közt kövér vagyok és a őszintén szólva a gatyámban is elég kicsinek érzem magam.Ez még a "kisebb" probléma lenne és nem tudom,hogy a többi srácnál ez hogy ment,de nekem rohadtul nem mondta vagy mutatta meg senki,hogy mi a halált kell csinálni amikor csajozok.Tudom elég hülyén hangzik,de tényleg lövésem nincs mit kéne mondanom,ha odamegyek egy lányhoz.Alapiskolában mindig én voltam a visszahúzódó dagadt kölyök akit mindenki messziről került szóval pozitivitást nem igazán kaptam.Ezek kombinációja olyan szinten fosztott meg minden önbizalmamtól és életkedvemtől,hogy a legszebb álmaimban is megdöglök.Tisztában vagyok vele,hogy jórészt klisés válaszokat fogok kapni(ha egyáltalán),amik arról szólnak,hogy lássam a szépet az életemben,de ha egy valamire való választ kapok akkor már megérte.
Előre is kösz mindent!

Szia!
Én idősebb vagyok nálad és szintén fiú. Tudod mi a harci helyzet? Még nekem sem volt barátnőm, én sem csókolóztam...
Pedig jóképű vagyok(lányoktól is kaptam visszajelzéseket), vékony vagyok, sportolok, jó testem van stb. Ennek ellenére ez a helyzet, önbizalomhiányom van. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy a "kövérséged" még nem ok az önbizalomhiányra. A probléma belül van, így belül kell "rendet" tennünk. Ez olyan, mint egy betegség. Nem a tüneteket kell kezelni, hanem a kiváltó okot/okokat kell megszüntetni. Ha a fejünkben sikerül helyre billenteni a dolgokat, akkor a többi problémánk is elkezd majd megoldódni. Azt javaslom, hogy kezdj el személyiségfejlesztő könyveket olvasni. Én is ezek segítségével próbálok változni. Amiket olvasol bennük, azokat tartsd be, csináld meg. Fogadj szót a könyvnek és megváltozik az életed. Sok sikert:)
Pl:
Louise L. Hay - Éld az életed!
Andrew Matthews - Hallgass a szívedre
Szevasz!
Kettőnk közt annyi a különbség,hogy nekem indokoltan van önbizalomhiányom.Most komolyan,aggyal nem fogom,hogy emberek akiknek jók az adottságaik és még pozitív visszajelzést is kapnak,hogy lehetnek önbizalomhiányosak.Ha már kaptál valamit,amiért sokan ölni tudnának,akkor legalább használd ki!

Pont ez a lényege, hogy az önbizalomhiány nem így működik... Nincs olyan, hogy indokolt és nem indokolt. Csak általában az a helyzet, hogy mindenki rá fogja valamire. Nézzél körül az utcán, vagy akárhol. Szerinted minden kövér ember önbizalomhiányos? Láttál már kövér srácot jó csajjal? Mert én igen. És nem, nem volt gazdag. Tudod hány önbizalomhiányos lány mászkál az utcán? Pont azok szenvednek többnyire ebben, akikről el sem hinnéd. Ránézel és azt mondod, hogy hú milyen csaj, közben önértékelési problémákkal küzd... A kövérség is csak egy tünete az önbizalomhiánynak. Egy egészséges önbizalommal rendelkező ember, vagy elfogadja és azt mondja, hogy én így érzem jól magam, vagy elkezd diétázni, sportolni, fogyni. Te hiába lennél most vékony, akkor is ugyanúgy önbizalomhiányban szenvednél. Ugyanis hiába fogysz le(kezeled a tünetet), attól még ugyanúgy megmarad az ezt kiváltó ok.
Mellesleg én sem vagyok modell alkat, ne így képzelj el. És ez pont egy nagyon jó példa arra, hogy a külső nem minden. Kitörölheti a seggét a jóképűségével az, akinek nincs bátorsága, önbizalma oda menni és leszólítani egy lányt. Míg, aki kevésbé jóképű, lazán és bátran cselekszik... Kinek lesz előbb csaja? Na ugye. És elfelejtetted azt a kis semmiséget, hogy idősebb vagyok nálad és ugyanolyan tapasztalatlan, mint te...
De amíg áldozatként állítod be magad, addig nem fog változni az életed. Ugyanitt akarsz tartani 10év múlva is? Ugye, hogy nem. Hát akkor tegyél valamit a változásért:
A könyvek pedig igenis segítenek. Olvasd el azt a 2-őt, amit írtam. De ne úgy, hogy csak gyorsan átfutod... Kezdd el normálisan olvasni, értelmezd és fogadd meg, amiket benne írnak. Az önbizalomhiány kiinduló pontja a fejünkben van, így ott kell elvágni a gyökereit.
Nem értem miért mindenki a "kövér" szónál akad meg.Hidd el,nem azért nem megyek oda lányokhoz,mert félek,hogy pl a hasam miatt kiröhög.Persze idegesítő,de ha ez lenne a legnagyobb problémám,vígan élnék.A 2 fő gond,hogy soha az életben nem voltam kellemes társaság(max.10-12 éves koromig).Rájöttem,hogy ha úgy nézek magam elé mint aki ölni készül akkor legalább nem kezd senki basztatni.Haverok 17 éves koromig nem is voltak,a csajok meg mindig lenéztek szóval a kommunikációval mínuszba vagyok.A másik gond,ahogy már leírtam,öv alatt kezdődik.Nem fogom részletezni,de szexuális problémákkal is meg vagyok áldva rendesen.Pár tucat oldalt átolvastam ezekről,de semmi konkrétat nem találtam ami segítene.
Felkészültem rá,hogy magányosan fogok meghalni.Csak reméltem valaki tud rá megoldást,hogy kicsit elviselhetőbb legyen a dolog.

Értem én, hogy mi a helyzet. De attól nem lesz jobb, hogy elfogadod. Mindenen lehet változtatni, de ahhoz hinned kell benne. Bajaid vannak a kommunikációval és antiszociális vagy. Ez egy olyan dolog, amin nem lehet változtatni? Dehogynem... Csak akarni kell. Kis lépésekben kell fejlődni. Nem úgy kell, hogy holnap barátnőt szerzek magamnak... Először kezdj el a neten chatelni lányokkal. Olvass olyan könyveket, amik segítségével fejleszteni tudod a kommunikációs készségeidet.
Mindent lehet, csak akarni kell. Azért, ha jól belegondolsz, akkor ezek mind csak kifogások, amiket írsz. Nem mondom, hogy könnyű változni, de tényleg minden csak akarat kérdése.
Nem tudom, hogy mi az a másik dolog. De, ha kicsi a farkad, az se olyan ok, ami miatt ne lehetne lányokkal ismerkedni.(az meg relatív, hogy mi számít kicsinek) Esetleg, ha más dolog van, arra biztos van megoldás.
De amíg áldozatnak tartod magad, elfogadod, hogy magányosan fogsz meghalni, mindenre csak kifogásokat keresel, addig nem is tudsz elindulni a változás irányába. Pszichológusnál voltál már? Valakinek pl. az segített sokat.
Hidd el,nem akarom magam áldozatnak beállítani.Tudom milyen lelki szemetesládának lenni és az utolsó dolog amit akarok,hogy siránkozzanak felettem.Egyszerűen csak egy normális tanácsot várok,mert az mind szép és jó,hogy tegyem magam rendbe lelkileg,de rögtön jön a következő kérdés - és azt mégis hogy a francba kell csinálni? Azzal,hogy soha nem kaptam pozitív megerősítést kicsit sem túloztam és akinek bő 8 éve nem volt rendben a lelki állapota az elég nehezen tud értelmezni ilyen tanácsokat.
Ja és mellékesen - nem a mérettel van a fő probléma,hanem a maximális működési idejével.

Na ez egy jó dolog. A változás ott kezdődik, hogy nem tekintjük magunkat áldozatnak. Eddig volt egy életed, olyan volt, amilyen. De itt most húzni kell egy vonalat és kész. Eddig ilyen volt, mostantól olyan lesz. Nem mondom, hogy könnyű lesz változni, de kitartással és akarattal egy teljesen új ember válhat belőled. Csak higgy benne, hogy sikerülni fog. Úgy kell csinálni, hogy amit írtam 2 könyvet, elolvasod. Nem gyorsan és hadarva, hanem értelmezve és megcsinálva a benne leírtakat. Aztán elolvasod még 1x és közben folyamatosan csinálod azokat a dolgokat, amik benne le vannak írva. És, ha mindent betartasz és jól csinálsz, akkor érezni fogod a változást. Pozitívabban fogsz majd gondolkodni pl. Csak higgy benne, hogy megváltozol.
Amúgy szerinted nekem könnyebb??? 20felett vagyok, soha nem volt barátnőm, nem csókolóztam... Pont ezért próbálok neked segíteni. Nemrég még én is hasonlóan gondolkodtam, mint te... Mindenről negatívan, nem fogok senkinek kelleni, magányosan fogom leélni az életem, ronda vagyok stb. stb. Azóta teljesen megváltozott a gondolkodásom. Köszönhető részben a könyveknek, részben az akaraterőmnek, részben a kitartásomnak és részben annak, hogy hittem benne.
Magyarul hamar elsülsz. Erre is vannak megoldások. Gyakorlás(késlelteted), akár még orvoshoz is fordulhatsz vele. A lényeg, hogy ezt is meglehet oldani.
Ha viszont merevedési problémáid vannak, akkor menj el orvoshoz. Azon is lehet segíteni.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!