Hogy változzak meg?

Figyelt kérdés
Csendes, visszahúzódó vagyok. A munkahelyemen hárman vagyunk egy irodában, ott úgy ahogy elvagyok, bár nem én vagyok a szóvívő. Amint bejön más, megkukulok. A beszélgetéshez nem tudok hozzászólni, totál ledermedek. Ha van más ilyen helyzetben, légyszi adjon tanácsot,hogy nagyobb társaságban hogy lehet megnyílni, föloldódni. Totál leblokkolok,egy hang nem jön ki a torkomon. Természetesen nem olyan választ várok,hogy szólaljak meg... A szüleim sosem adtak a véleményemre, sosem lehetett saját gondolatom, a történeteimet sosem hallgatták meg, középsuliban csúfoltak. Talán ezek is közrejátszanak abban,hogy ilyen vagyok. De elég kellemetlen, hogy már szóvá teszik, hogy milyen csendben vagyok. És még arra sem tudok valami normális, vagy poénos választ adni.
2012. máj. 23. 18:36
 1/3 anonim ***** válasza:

Pl. szerintem egy önismereti, személyiségfejlesztő kurzus jót tenne neked. Csoportterápia formájában, ezáltal kénytelen lennél idegenekkel kommunikálni.

Másik verzió, ami szerintem sokkal nehezebb, vagy inkább különösebb, hogy tekints az életedre úgy, mintha csak álom lenne, hisz végül is az is, és így akkor kevésbé veszed komolyan ezeket a dolgokat.

Mintha kívülről néznéd magad.

2012. máj. 23. 19:10
 2/3 anonim ***** válasza:

Én is ilyen vagyok sajnos. Társaságban az átlagosnál csendesebb vagyok jóval... nekem is már szóvá tették, de pont az ellenkezőjét váltja ki és még jobban blokkolok. Ha kérdeznek, akkor tő mondatokkal válaszolok és rettentően zavarban vagyok. Pár ember jelenlétében (2-3), akkor elvagyok, de ha már többen vannak, akkor ülök, mint a kuka.

21/F

2012. máj. 23. 19:20
 3/3 anonim ***** válasza:
Azt még hozzátenném, hogy 2-3 ember jelenlétében is ülök, mint a kuka, csak az nem annyira kellemetlen, mint amikor 3-4-en beszélgetnek egymással és mint megfigyelő vagyok csak jelen.
2012. máj. 23. 19:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!