Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Elítélendő, ha nem tudom...

Elítélendő, ha nem tudom tisztelni az apámat? .

Figyelt kérdés
Nem hiteles, idegbeteg, alkoholista (jelenleg absztinens), de az apám. Kiskoromban nagyon szerettem, felnéztem rá, gondolom mindenki így van ezzel, hogy az én apukám a legügyesebb, legokosab... Aztán elkezdtem meglátni a gyengeségeit, nem tudom befogni a szám, mikor hülyeségeket beszél, és annyira sajnálom, igazán szánom, mert nagyon intelligens ember, csak tönkretette magát, az idegeit, nem nőtt fel érzelmileg, egy roncs. Néha nem akarom ezt elhinni, és látom, hogy szeret, nagyon szeret, de máskor ha feldühít, vagy begurul és fenyegetőzik, egyszerűen gyűlölöm, gyűlölöm és csak arra tudok gondolni, hogy el kell innen költöznöm, és nekem ehhez az egész őrültséghez ne legyen többé közöm. 20/l
2009. jún. 28. 21:28
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

06-28 22:29

Veled az a baj hogy nem nézed apád szempontját!

Csak anyádét! Tudod a nök nagyon önzöek és manipulativak tudnak lenni, nem tudhatod hogy mi zajlott le apád és anyád között! Egy okos intelligens férfiböl nem lesz alkoholista idegbeteg állat minden ok nélkul! Akkor történik ilyesmi, ha a felesége, akit az élete párjának a gyermeke anyjának tekint hulyének nézi, vagy becsapja, vagy megcsalja, vagy elválik töle és kisemmizi, vagy megalázza mint férfit.

Legyen neked is saját álláspontod és ne csak az amit anyád belédplántált, mert aztán érhetnek téged is meglepetések késöbb amikor elárul a saját anyád például amikor barátnözni fogsz, és szétdulja a kapcsolatodat!

Ha felfedezed az alábbi jeleket közted és anyád között akkor erösen manipulálva vagy anyád által!

1 Anyád mindig mindenre kiváncsi téged illetöen, részleteiben kifaggat minden apro dolgodól ugyanakkor a saját dolgairol keveset beszél.

2 Állandóan mindenért apádat hibáztatja

3 Megmondja neked hogy mit csinálj, és nem igazán foglalkozik azzal hogy te valójában mit is szeretnél.

4 Állandóan apró ajándékokat vesz neked, pl csokikat, édességet stb.

Ezt ugy is lehet igazábol nevezni hogy Fönok effektus amikor a beosztott munkaviszonyu családos ember hazamegy és a családjára vetíti ki a munkahelyi hierarhiát és a stresszt mivel azt hiszi hogyha a munkahelyén sikeres ezzel, akkor a családi életében is az lesz.

2009. júl. 1. 16:35
 12/12 anonim ***** válasza:

Ja és mégvalami, kezd el apádat ugy kezelni mint egy embert, mégha néha nem is viselkedik ugy! Ne sullyedj le arra a szintre!

Nem is értem hogy miért várod el az apádtol hogy okosabb legyen nálad amikor te már 20 éves vagy, te vagy a jövö a következö generácio, nem ö, de poersze ezt SOSEM szabad vele éreztetni!

Maradj az engedelmes kislánya, és biztosítsd arrol hogy szereted!

Ha pedig mérgesedik a hangulat, akkor egyszeruen vedd be a leszarom tablettát, és hagyd figyelmen kívul, majd le fog higgadni!

Legyél türelmes, pröbáld meg kiszürni ezt, és próbálj meg rájönni hogy mi az oka ennek az egésznek!

Tudod az is lehet hogy segítene ha kollégiumba mennél ha még tanulsz, és minden héten hazalátogatnál pofavizitre!

Neked a saját életedet is kell szervezni, mindaközben miközben apádnak is segítesz talpraállni.

Az ö dolga már az öregedés, lehet hogy ezt nehéz neki elfogadni, rengeteg oka lehet! Figyelemmel rá lehet jönni.

2009. júl. 1. 16:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!