Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Elítélendő, ha nem tudom...

Elítélendő, ha nem tudom tisztelni az apámat? .

Figyelt kérdés
Nem hiteles, idegbeteg, alkoholista (jelenleg absztinens), de az apám. Kiskoromban nagyon szerettem, felnéztem rá, gondolom mindenki így van ezzel, hogy az én apukám a legügyesebb, legokosab... Aztán elkezdtem meglátni a gyengeségeit, nem tudom befogni a szám, mikor hülyeségeket beszél, és annyira sajnálom, igazán szánom, mert nagyon intelligens ember, csak tönkretette magát, az idegeit, nem nőtt fel érzelmileg, egy roncs. Néha nem akarom ezt elhinni, és látom, hogy szeret, nagyon szeret, de máskor ha feldühít, vagy begurul és fenyegetőzik, egyszerűen gyűlölöm, gyűlölöm és csak arra tudok gondolni, hogy el kell innen költöznöm, és nekem ehhez az egész őrültséghez ne legyen többé közöm. 20/l
2009. jún. 28. 21:28
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
aterzem,en is igy vagyok ezzel
2009. jún. 28. 21:36
 2/12 anonim ***** válasza:
97%

Az én apum is ilyen néha!De nem tudod megváltoztatni és el kell fogadnod őt így...Vannak és lesznek is konfliktusok!

de próbáld meg elfogadni és a jó oldalát nézni.

2009. jún. 28. 21:36
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is ez a helyzet, csak én nem lakom vele, így ritkán kerülünk összetűzésbe. Pedig valamikor ő is jó fej pasi volt, csak az idő tönkretette sajnos. Ha vele laknék, nem bírnám.
2009. jún. 28. 22:02
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

A tisztelet nem autómatikus dolog, nem evidens. Legalábbis szerintem azt tudjuk tisztelni, aki az értékrendünk szerint arra érdemes. Viszont a rokonait nem választja az ember. Szerintem minden ember , ahogy nyílik az értelme, rájön hogy az ő szülei sem tökéletesek, nem mindenhatóak ahogyan azt gyerekként hitte. Ha nem követ el olyan bűnöket mint feleség és gyermekbántalmazás, stb. akkor el kell fogadnod olyannak, amilyen, megváltoztatni úgy sem tudod!

Valószínűleg a gyermekkorában, vagy a fiatalkorában alakult ilyenné. Talán hallottál is tőle utalásokat, hogy neki sem volt tökéletes kapcsolata a szüleivel,édesanyjával, pedig az hatással van a személyiség kialakulására.

Ha egyszer külön életed lesz, gyerekeid lesznek, talán harmónikusabb lesz a kapcsolatotok.

2009. jún. 28. 22:05
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Tudom mirol beszélsz, én is így vagyok vele...

Az egy gyereknek (akárhány éves is) nagyon fontos lenne, hogy fel tudjon nézni az apjára, akár példaképként is és buszke legyen rá. Nekem ez nem adatott meg. Az én apám elmbeteg és alkoholista is lett. Mindig a sírás keringet ha róla vagy a családomról kell beszélnem...

Szerencsére mi anyámmal már elkoltoztunk tole, azt javaslom te is tedd ezt.. ez az álladó veszekedés, utálatoskodás és társai semmire sem vezet. Ha teheted, szakítsd meg vele a kapcsolatot és ne gondolj rá. Eloszor lehet fájdalmas lesz, hiányozni fog egy kicsit, de ez az egész akkor sem éri meg. Magamról tudom..

Tudom milyen végignézni azt, amikor egy intelligens, okos emberbol elmebeteg válik.. Az én apám már csak gyógyszerek segítségével tudott egy kicsit normális lenni, de az csak addig hat amíg a hatása alatt van.. de nem akarta szedni..

És kérlek ne próbálj meg segíteni neki, mert felesleges. Mi az anyukámmal rengeteget akartunk segíteni apámnak, de o inkább csak kihasználta a jóindulatunkat ahelyett, hogy "megjavult" volna.. Ez csak a saját életed pocséklása lenne.

Egy szoval: Kezdj új életet!

2009. jún. 28. 22:29
 6/12 anonim ***** válasza:
Minket 2 éves koromban elhagyott, 20 év után jutottunk csak az eszébe. Valahogy én sem tudom tisztelni.
2009. jún. 29. 15:06
 7/12 A kérdező kommentje:
köszönöm, csak az a baj, hogy közben nagyon szeretem, de ez sem normális szeretet, hanem inkább mániákus, ambivalens az egész. igen, valószínűleg tényleg le kellene ezt zárnom valahogy, csak nagyon félek :( és egy apám van - ha nincs is valójában...
2009. jún. 29. 18:08
 8/12 A kérdező kommentje:

el kellene hagynom ezt az 'idol-vonalat' az apából és meghagyni az embert, aki felnevelt... gondolom legjobb tudása szerint.. mert nem akart rosszat.. és szeretni talán. elfogadni.

csak azt hiszem ez a mi értékrendünk egy kicsit túlzottan nyomja ezt a "tiszteld a szüleidet, mert ők a szüleid!" ezt sosem értettem. azaz mióta elkezdtem ezekről saját véleményt formálni. mert egyetértek, hogy a tiszteletet ki kell érdemelni, és azzal, hogy ők, mint 'állatok' engem létrehoztak és felneveltek, nem érdemelték ki, hogy a lelkemmel, érzelmekkel tiszteljem őket. hajh

elnézést. csak azt hiszem keresem magam, de tényleg nagyon köszönöm a valaszokat!

2009. jún. 29. 18:13
 9/12 anonim ***** válasza:
Nekem is olyan apám van, mint neked, arra gondolok amit leírtál róla.
2009. júl. 1. 10:07
 10/12 anonim ***** válasza:

Állj! miféle kérdés ez hogy elitélendö e?

Kit érdekel hogy mások mit itélnek el! Ez a te életed!

Te döntöd el hogy mit itélsz el benne és mit nem!

Mások itélkezzenek a saját életuk fölött!

Apádban a leírtak alapján pedig jelenleg semmi tisztelnivaló nincs!

Valószinöleg gondjai vannak!

Mindenki gödörbe kerülhet, amiböl nem találja a kiutat, ez persze nem mentség!!

Javaslom Legyél vele egy ideig turelmes pröbálj meg segíteni neki, pröbáld meg talpraállítani lelkileg, adj neki eröt azzal hogy te elmondod neki hogy még mindig felnézel rá így is, és hogy az apádnak tekinted és te a fia vagy!

És akármi is történt te még mindig itt vagy és mellette állsz és segítesz ha ö is hajlandó kuzdeni és nem adja fel!

Ha pedig ezekután sem történik semmi változás,

Nem látod egy kicsit sem azt hogy probálná rendbetenni a dolgokat, akkor nincs mit tisztelni az apádban, mert ö sem tiszteli az álláspontodat és az érzelmeidet sem felé!

Ebben az esetben jobban teszed ha hátat forditasz neki, mert magával fog rántani a süllyesztöbe...

Elötted pedig még itt az élet, és többet érdemelsz mint hogy lelkinyomorékot csináljon belöled!!

2009. júl. 1. 16:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!