Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Hogyan lehet igazán élvezni...

Hogyan lehet igazán élvezni az életet?

Figyelt kérdés

Átlagemberként kérdezem ezt, tehát nem sok pénzből, de nem is nagyon kevésből, de a legjobb, ha pénz a pénz faktor nincs is jelen.

Nagyon sok apróságban megtalálom az örömöt, de szívesen meghallgatnám néhány ember véleményét, hogy kinek mit jelent az élet élvezete, sok bölcsességgel találkozom itt mindig :).

2012. máj. 17. 19:21
 1/9 anonim ***** válasza:
78%
Olvasd el Osho Öröm, Bizalom, és Szabadság című könyvét, és megleled a választ!
2012. máj. 17. 19:35
 2/9 anonim ***** válasza:
34%
Te ITT találkozol bölcsességekkel?? :D Melyik részen? Én is akarok!
2012. máj. 17. 20:35
 3/9 A kérdező kommentje:
Rengeteg problémámra kaptam már itt sokszor nagyon egyszerű és hasznos választ. Nem gondolom, hogy ész nélküli emberek olvasgatják és segítik más emberek sokszor mélyreható gondjait, gondolatait.
2012. máj. 17. 22:15
 4/9 anonim ***** válasza:
98%

Minél többször legyél 100%-osan benne a pillanatban. Ha valamit csinálsz, akkor csak azt csináld. Éld bele magad mindenbe, amit csinálsz, a legapróbb dolgokba is. Például ha eszel, ne gondolkozz máson, ne foglalkozz a problémáiddal meg semmivel, akkor csak egyél. Figyeld meg az étel legapróbb részleteit, koncentrálj az ízekre, az illatokra. Ugyanez alkalmazható mindenre. Én pl. tömegközlekedés közben nem csinálok mást, mint hogy tömegközlekedem. Minél több dolgot átélsz teljes valójában, annál inkább benne vagy a valós életben, annál jobban élvezed az egészet.

Mert kockázatot vállalni. Hozz olyan döntéseket, amiket nem lehet visszafordítani. Teremts olyan helyzeteket, amiben szerepel a véletlen. Álmodj nagyot, hidd el, hogy megvalósítható és kezd bele a megvalósításba.

2012. máj. 17. 22:36
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Respect az utolsó válaszolónak. Ezt tényleg szépen van megfogalmazva és a lényegről szól.
2012. máj. 17. 23:20
 6/9 anonim ***** válasza:
95%
ne a multban elj es ne csak a jovot tarsd szem elott.Elvezd ki a jelen pillanataitt, mert kesobb csak ezekre fogsz emlekezni.A pillanatok pedig bar rovidek de sok boldog pillanat teszi ertekesse az eletet.Elvezd az etelek , italok izet.a zenet, a szabadsagot, az egeszseget, a tarsasagot, a maganyt, elemezd az eletet, elj jo emberkent, mert a jo lelkiismeret felbecsulhetetlen! tanulj a hibaidbol, szeressd es tiszteld tarsaid es magad.Tuzz ki celokat es elvezd ha teljesitetted.Toltson el a tudat h semmi nincs hiaba, mindennek meg van a maga oka.Orulj ha szepet latsz es vidamsagot.Segits a raszoruloknak a kepesegednek megfeleloen.Tanitsd azokat akiket tudsz.Add at a tudasod a ra erdemeseknek.
2012. máj. 18. 01:46
 7/9 anonim ***** válasza:

nincs hozzá univerzális útmutatás, mrt mind másak vagyunk

sajnos ez a végső bölcsesség, viszont ha emgismerd önmagad, és sokat tapasztalsz, rájösz, mi tez az életben boldoggá

# 2/6

jogos! :)

# 3/6

a kevés ész nagy szorgalom rosszabb, mint a lusta eszetlenség!

ezek a "bölcsességek" elég furán hangzanak, elképzeltem, ahogy a kérdező csinál egy szendvicset, és jó filozofikus módon beleharap, majd böclsen és boldogan elekzdi forgatni a szájában, hoyg élvezze az életet :D

csak nekem röhejes ez közhelygyűjtemény kissé, vagy mindneki elhiszi ezeket az összegerblyézett dolgokat?

2012. máj. 19. 11:59
 8/9 anonim válasza:

Én nagyon kicsi dolgokkal próbálom vidítani magam, megpróbálom a szépet egy pohár vízben is meglátni.

Az minden esetben boldoggá tesz, ha cicát látok, vagy a sajátomat simizem <3

Nevess sokat, mindegy hogy min, ha egy kicsit is vicces, akkor élvezd.

Ábrándozz, merülj el egy más világban, képzelődj, stb, én ezzel órákig el tudok lenni.

Segíts valakin, ha kapsz egy köszönömöt már az is jó

A barátaid is fel tudnak vidítani, ha megöleled őket, ha beszélgetsz velük már az is jó lehet.

Nem tudom van e kistesód, ha van akkor az is elég öröm, ha látod hogy idétlenül rád vigyorog, vagy hallod hogy nevet.

Boldoggá tehet az eső, az illata, az érzése, és boldoggá tehet a meleg, fülledt levegő is.

Lényegében majdnem mindenben lehet szépet találni, bár lehet hogy álszent ez a fullhepi szöveg, mert nyilván olyan nincs hogy valaki folyton boldog, de szerintem a szép dolgokat csak keresni kell. c:

2016. febr. 27. 01:51
 9/9 anonim válasza:

Megtanítom én neked azt

Először is keresd meg: James Hunt

Másodszor a 4 legjobb barátod: dohányzás, alkohol, M.J., csajozás legyen.

Minden pénteken menj bulizni, buliban vannak a legszebb lányok.

És ki tudja valakinek a dohányzás, alkohol is élvezet szép lányokkal, másnak a csók és a szex jelenti azt.

Ha van autód ünnepnapokon szervezz egy versenyt a haverokkal, a végén csinálj donatokat.

Motorral ugyanez a helyzet.

Ha van munkád azután a haverokkal menj el kocsmába és ne a fotelben legyél foci és F1 szakértő.

Válassz egy sportágat amihez van tehetséged és sportolj.

2020. jún. 9. 21:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!