Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Ellenem van a világ, mit...

Ellenem van a világ, mit tegyek? 14L

Figyelt kérdés

úgy érzem semmi sem sikerül. a családom is kezd ellenem fordulni,most bentlakásos iskolába akarnak küldeni,azért mert ellustultam.(?)

a tesóim egyfolytában beszólogatnak,ami nagyon nem hiányzik,mert ugyanez van a suliba.

meghíztam,nem tartom magam szépnek.

kevés barátom van. konkrétat egy.

nem tartozom semmilyen közösségbe.

nagyon kicsi lakásban lakunk,nincsen saját terem,a kisebb tesómmal alszok egy nagyon pici szobában,aminek csak 3 fala van...

hetek óta szinte mindennap sírok,pedig régen mindig boldog voltam.

egyszerűen nem találom a helyem. mit tegyek,mit javasoltok?

2012. máj. 16. 18:54
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Esetleg:

Le kellene fogyni (ahogy én is próbálok)

El kellene kezdeni barátkozni

Beszélgetni a többiekkel

Örülni hogy egyáltalán még van lakásotok

Tesóddal meg beszéld meg

Ellustultál? Ne legyél lusta.

2012. máj. 16. 18:56
 2/7 A kérdező kommentje:

a suliban senki nem szól hozzám,csak az az 1 barátnőm!!!

hova menjek barátkozni,kikkel beszéljek???

és nem akarok ilyen kommenteket,hogy örülj,hogy van mit enned,elvagy kényeztetve stb,mert nem erre vagyok kíváncsi.

bocs hogy ilyen stílusban írok,de nagyon megváltozott minden...

2012. máj. 16. 19:10
 3/7 A kérdező kommentje:
ja és a nagyobbik tesóm szerint is el kéne mennem,szóval nem hiszem hogy ezt meglehet beszélni.
2012. máj. 16. 19:11
 4/7 anonim válasza:
100%

Keress valami célt, hobbyt magadnak amit szeretsz csinálni.

A barátoddal járjatok olyan helyekre ahol másokkal megismerkedhetsz. Ne hagyd hogy mások bunkósága elvegye az önbizalmad és a kedved. Senki se tökéletes.

Ha zavar a súlyod keress valami sportot ami tetszik.

Mutatsd meg a szüleidnek is hogy nem vagy lusta. Hajrá!

2012. máj. 16. 19:15
 5/7 A kérdező kommentje:
köszönöm!
2012. máj. 16. 19:24
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Először is nem kell minden tanácsomat megfogadnod, de hidd el, hogy tudom mit érzel. Nem fordult senki ellened, csak te kezded észrevenni a világ szomorúbb oldalát is. Megértem, hogy el vagy keseredve, de hidd el mindig van remény!

Kezdeném azzal, hogy a bentlakásos iskolát a helyedben átgondolnám. Nyilván nehéz kizökkeni a megszokott kerékvágásból és otthagyni a családod és a barátnődet, de gondolj a pozitív dolgokra is. Új hely, új élet. Egy teljesen tiszta lappal indulhatsz. Már csak egy hónap van hátra a suliból nem hiszem, hogy megérné most elmenned erre a szüleidnek is rá kell jönniük. Utána viszont itt a nyár, az idő arra, hogy megújulj. Lehet ott több barátod lesz.

Látszik, hogy nincs túl sok önbizalmad és sajnos ez a kamasz korral együtt jár, szóval el fog tartani egy darabig az őrült időszak. Viszont rosszból is van kevésbé rossz. A fontos, hogy a külső és a belső tulajdonságaidat egyaránt formáld. A külsődért rengeteg mindent tehetsz, ápolással, mozgással, szép frizurával és egyedi stílussal könnyen lehetsz csinos.

Tornázz minden nap, menj el fodrászhoz, kozmetikushoz (ha a szüleid nem fizetik, te is összespórolhatod a zsebpénzedből), lesd az akciókat vagy nézz szét különböző second-hand shoppokban, így olcsón kijöhetsz a vásárlásból. (Tipp: Én mindig úgy vásárolok, hogy előtte jóval elkezdem írni a listát, hogy mire is van szükségem, mit szeretnék. Ez azért jó, mert mire eljutsz a plázáig tisztázódik benned, hogy mit akarsz majd venni és nem mész haza fölösleges cuccokkal, amikre egy hét után ráunsz.) Sminkelsz? Ha még nem és szeretnél, hajrá, de tanulj meg mindent használni. Fokozatosan kezd. Ha szép a bőröd semmin szükséged alapozóra, inkább egy jó korrektort szerezz be. A szempillaspirál csodákra képes. Vigyázz, hogy ne sminkeld túl magad, hiszen még fiatal vagy! Vedd észre magadon a szép dolgokat. Ne mond, hogy nincs ilyen, mert biztos van! Mindenkinek van!

Start a new hobby! Olvass, kézműveskedj, látogass el múzeumokba, kezdj el zenélni, vagy táncolni, mindegy csak szeresd! Lehet, hogy nemsokára belebotlasz pár hasonló érdeklődésű emberbe.

Tanulj! Tudom, hogy sokszor halál unalmas. Kamasz vagyok, akárcsak te és én sem bírom nagyon a tanulást. De koncentrálj az érdekes dolgokra, legyen egy kedvenc tantárgyad. Mindig próbáld a maximumot kihozni magadból, hogy a másik milyen az nagyon mellékes. Nem kell mindenből a legjobbnak lenned, ha nincs érzéked valamihez nem kell görcsösen erőltetni. (De ne ess át a ló túlsó oldalára, ergo ne sz*rd le.) Nem kell kitűnőnek, vagy zseninek lenni, csak vedd észre, hogy a tudás nem az ellenséged, hasznodra válhat.

Próbálj meg beszélni a testvéreiddel. Hidd el ők is emberek, nekik is vannak érzéseik. Lehet, hogy a szekálással ők is hasonló problémákon próbálnak enyhíteni. Keress egy nyugodt pillanatot és mond el, ami a szívedet nyomja. Az ember sokszor észre sem veszi, hogy amit ő ártatlan viccnek gondol, az a másiknak mennyire fáj. Ugyan ezt próbáld meg a szüleiddel. Lehet, hogy egy levéllel jobban jársz, mert a szülők hajlamosak félreértelmezni a dolgokat és csak sértődés lesz a vége. Szeretnek téged és jót akarnak, csak ezt nem mindig a megfelelő módon teszik. Vagy mert te vagy a legnagyobb gyerek és ilyet még nem éltek át, vagy mert egyszerűen más vagy, mint a bátyád/nővéred.

Már csak egy hónap van hátra a suliból, mint mondottam volt, ezt ki fogod bírni. Az osztálytársakkal nem nagyon lehet, mit csinálni, sokszor alaptalanul szemetek. De a barátnőd talán segíthet. Kérdezd meg, hogy min kéne változtatnod, ha őt többen is szeretik talán be tud vinni egy társaságba, de ezt sosem tudni biztosan. Ezért is mondtam, hogy talán meggondolhatnád azt az iskolát.

Viszont sose gondold hasztalannak magad! Szép vagy, mert minden ember szép, mindenki különleges, mert csak egy van belőle. Ha teszel érte, okos is lehetsz. Talán segít, ha kiírod magadból a dolgokat, vezess naplót, vagy ha egy kis feedback-re vágysz, blogot. Talán segít, ha van egy példaképed, akire felnézel és erőt ad. Nekem legalább is sokat segített. Bízz magadban és fel a fejjel!

Ha szeretnél beszélgetni, nyugodtan írj privátot. Addig is kitartás! 16L

2012. máj. 16. 20:42
 7/7 A kérdező kommentje:
nagyon szépen köszönöm!
2012. máj. 17. 08:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!