Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Hogy vezethetném le a dühöm?

Hogy vezethetném le a dühöm?

Figyelt kérdés
Minden összegyűlt bennem, az utóbbi időben mindent lenyeltem ami miatt máskor felidegesítem magamat, de már nagyon gyülemlik bennem minden, hogyan vezessem le a feszültséget?
2009. jún. 26. 15:42
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
76%
Esetleg valami koncert, az aztán kimeríti az embert.
2009. jún. 26. 18:58
 12/14 anonim ***** válasza:

Ez a katarzis, amikről írtatok. Foglalkoztam pszichológiával a szakmámból adódóan is, meg hobbiból is, alternatív pszichológiával. Meg magam is átmentem ezeken a dolgokon. Azt a tanítást kaptam, hogy a düh, (dühölés) benned van. Szóval bennem. Az, amiről azt godnolom, hogy a dühömnek az oka, az valójában csak annak az oka, hogy a bennem már ott lappangó, felhalmozódott düh, (frusztráció) előtörjön.

Figyeld meg, hogy hiába töröd össze az akárhányezres telefont, hiába beszéled el akárhány barátodnak megaláztatásod történetét, csak átmeneti a megnyugvás, a bántó gondolatok újra és újra előjönnek.

Mit kell tenni? A lenyelt békákat ki kell tennünk magunkból véglelgesen és gyökeresen. Ez nem egyszerű, de megtanulható. Részletesen leírja ColinC. Tipping Radical Forgiveness című könyve. Lényege: Meg kell bocsátani annak, aki elbánt velünk. Ha részletezném, túl hosszú lenne a hozzászólásom, de kérésre írhatok róla többet.

Másik alapelv, hogy semmihez se szabad ragaszkodni. Ha pl. ragaszkodom ahhoz, hogy ebben és ebben az étteremben fogok vacsorázni naplementekor, és a dolog nem jön össze, dühös leszek. Ha viszont nem ragaszkodom, hanem azt mondom, majd ott vacsorázom, ahová meghívnak, vagy otthon, vagy bárhol, akkor nincs frusztráció.

2009. jún. 27. 00:22
 13/14 anonim ***** válasza:
Igen, a dühöt nem lehet levezetni, mert úgyis előjön. Azt kell elérni, hogy ne legyen düh bennünk.
2009. jún. 27. 23:32
 14/14 dioka19 válasza:
én nekem is volt egy ilyen gondom amikor felidegesítettek akkor annyit tettem hogy fülhallgatót be futócipőt fel és indulás 2000 méter múlva jobban érzed magad :D ha meg gyakran van ilyen ebből még hasznod is lesz pl.: vékonyabb lábak
2014. okt. 10. 22:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!