Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Túl földhözragadt lennék?

Túl földhözragadt lennék?

Figyelt kérdés
Bár fiatal vagyok, számomra az első az otthoni stabilitás, biztonság. Anyagi jólét. Meglegyen mindenkinek mindene, tárgyakra gondolok most elsősorban. Szépen lassan, megfontoltan mindent. A párom az ellentétem, ő nagyon szeret utazni. Erről beszélgettünk most, hogy kevés pénzünk van, és ha elmegyünk külföldre nyaralni, semmi másra nem lesz pénzünk. Ő ezt szeretné, mert ő ilyen típus. Én viszont ezt úgy nézem, hogy ha most elmegyünk nyaralni, semmi másra nem lesz pénzünk, és hosszabb távon jobban megbánjuk. Míg ha most kihagyjuk a nyaralást, itthon rendberakunk mindent, felhalmozunk egy kis pénzt, mindenki tökéletesíti az itthoni kis életét, és jövőre, sokkal nyugodtabban, kapkodás, szűkölködés nélkül el tudunk menni külföldre. De nem tudom nekem van-e igazam, néha úgy gondolom túl földhözragadt vagyok, és elhagyok úszni egy csodás élményt. Ti mit gondoltok?

2012. máj. 5. 20:21
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
Én is tudom, hogy a tárgyak önmagukban nem adnak boldogságot, de szerintem azért adnak valamennyit. Ha nincsennek olyan dolgaink, amiknek örülnénk ha lennének, hiányérzetet kelt bennünk.
2012. máj. 5. 20:44
 12/23 A kérdező kommentje:
Bár lehet csak túl anyagias vagyok.
2012. máj. 5. 20:45
 13/23 A kérdező kommentje:
Mondjuk ez azért nem teljesen igaz, mert majd én is szeretnék menni utazni, én is szeretem a programokat.
2012. máj. 5. 20:45
 14/23 anonim válasza:
94%
Nem vagy földhözragadt,sőt a mai nehéz anyagi világban előnyödre válik majd,hogy fiatal létedre ilyen megfontolt vagy.Ha a párod szeret utazni,talán egy olcsóbb belföldi utazással is beérhetné,így mindkettőtöknek jó lesz.Legalább azt is megtapasztalhatod,hogy mennyire hajlandó a kompromisszumra.
2012. máj. 5. 20:49
 15/23 anonim ***** válasza:

Én is inkább utazós típus vagyok. Tényleg feltölti az embert.

Egyébként mikor voltatok utoljára nyaralni?

Mi tavaly voltunk, a férjemnek régóta van egy vágya, ami nem olcsó, idén megkapja, így úgy volt, hogy lemondok/unk a nyaralásról ezért, de aztán megegyeztünk abban, hogy pár napra elmegyünk vhova belföldön.

2012. máj. 5. 20:50
 16/23 A kérdező kommentje:
Valójában egy helyre már megyünk, de ez nem nevezhető igazán nyaralásnak. Persze ha nem mennénk nyaralni, akkor az itthoni szórakozásra jutna bőven pénz.
2012. máj. 5. 20:50
 17/23 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok: azért pont a mosogatógépet írtam példának, mert piszkosul utálok mosogatni. Nagyon! Ettől még megcsináltam nélküle is, sőt, nem is mi vettük a mosogatógépet, hanem édesanyám, én nem vettem volna meg.

Ha alapvető bútorok hiányoznak még, amik tényleg nagyon fontosak, akkor próbáljatok kompromisszumot kötni. Vegyetek bútort is, de menjetek el azért valahova, akár csak belföldre, akár csak néhány napra, nem is egy hétre. Az is valami és mindkettőtöknek megvan a boldogsága.

2012. máj. 5. 20:51
 18/23 anonim ***** válasza:
71%

én a párod mellett vagyok, de persze ez emberfüggő. nekem semmi más nem ad akkora boldogságot, mint egy utazás. Mostanában hallottam egy mondást, amit azóta nagyon magaménak érzek: "Az egyetlen dolog, amire, ha pénzt költesz, gazdagabb leszel, az az utazás."

pl. nálam az veri ki a biztosítékot, amikor azt mondja egy ismerősöm, hogy 100+ ezer forintért pl. plazmatévét vesz, ilyenkor magamba mindig kiszámolom, hogy abból a pénzből hova utazhatott volna el. de mások vagyunk, mindenkinek más a boldogság.

2012. máj. 5. 20:52
 19/23 anonim ***** válasza:
Jó, közben már nem az utolsó. Szal a mosogatógépes. :D
2012. máj. 5. 20:52
 20/23 A kérdező kommentje:
Nálunk ez a veszély nem áll fent. Hogy felesleges dolgokra akarnám költeni a pénzt. Mint nagyobb kocsi, nagyobb tv stb. Csak rendben akarom tudni a dolgokat.
2012. máj. 5. 20:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!