Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Túl földhözragadt lennék?

Túl földhözragadt lennék?

Figyelt kérdés
Bár fiatal vagyok, számomra az első az otthoni stabilitás, biztonság. Anyagi jólét. Meglegyen mindenkinek mindene, tárgyakra gondolok most elsősorban. Szépen lassan, megfontoltan mindent. A párom az ellentétem, ő nagyon szeret utazni. Erről beszélgettünk most, hogy kevés pénzünk van, és ha elmegyünk külföldre nyaralni, semmi másra nem lesz pénzünk. Ő ezt szeretné, mert ő ilyen típus. Én viszont ezt úgy nézem, hogy ha most elmegyünk nyaralni, semmi másra nem lesz pénzünk, és hosszabb távon jobban megbánjuk. Míg ha most kihagyjuk a nyaralást, itthon rendberakunk mindent, felhalmozunk egy kis pénzt, mindenki tökéletesíti az itthoni kis életét, és jövőre, sokkal nyugodtabban, kapkodás, szűkölködés nélkül el tudunk menni külföldre. De nem tudom nekem van-e igazam, néha úgy gondolom túl földhözragadt vagyok, és elhagyok úszni egy csodás élményt. Ti mit gondoltok?

2012. máj. 5. 20:21
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
96%
Szerintem értesd meg vele, hogy jövőre sokkal jobb lenne.
2012. máj. 5. 20:23
 2/23 A kérdező kommentje:
Néha úgy gondolom, túl unalmas vagyok, a felfogásom miatt.
2012. máj. 5. 20:25
 3/23 anonim ***** válasza:
75%

Ahogy leírod, nem annyira.

Az igaz, hogy ragaszkodol az elhatározott dolgaidra, de ez jó. A párod utazna. Szerintem ez a kapcsolat nem fog működni, párod nem bír egy helyben maradni. Talán ki kéne költöznötök külföldre, pl. Angliába.

2012. máj. 5. 20:28
 4/23 anonim ***** válasza:
95%
En neked adok igazat, mert utazni mindig lehet és jobb hazatérni a rendezett otthonba.
2012. máj. 5. 20:29
 5/23 anonim ***** válasza:
100%

azért egy nyaralás nem borítja fel teljesen a dolgokat. Gondolom nem kell miatta a lakást eladni.

menj

2012. máj. 5. 20:31
 6/23 anonim ***** válasza:
100%
Az alapvető dolgok gondolom már megvannak,én utaznék.Nem a tárgyak adják a boldogságot.
2012. máj. 5. 20:39
 7/23 A kérdező kommentje:
Lakást nem...
2012. máj. 5. 20:39
 8/23 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom mennyi az annyi, ez nem is tartozik rám. De pl. last minute utazással 30eFt/fő egy hét Görögországban, szállással úti ktg-el. Én kompromisszumot kötnék.
2012. máj. 5. 20:40
 9/23 anonim ***** válasza:
100%

Én a párodat is megértem igazából, mert én is ilyen vagyok. Imádok utazni, mert utazni élmény és később is jó rá visszagondolni, nekem sokkal több boldogságot nyújt, mint bármelyik tárgy. Merthogy azt írod: "Meglegyen mindenkinek mindene, tárgyakra gondolok most elsősorban." Lehet a párodnak viszont nem a tárgyak a fontosak.

Mondok egy példát: utálok mosogatni, ettől még megvoltam mosogatógép nélkül is. Már van mosogatógép, de nem lettem tőle boldogabb, mint amikor nem volt. Egy utazás után viszont legalább 1 hónapig fülig ér a szám, mert feltöltődöm.

Persze ha számlákra sincs pénz pl, az tök más dolog...

2012. máj. 5. 20:41
 10/23 A kérdező kommentje:
Hát, igazából nem ilyen luxustárgyakra gondoltam, mint mosogatógép, hanem alapvető bútorokra, ruhákra. Amiket használ az ember.
2012. máj. 5. 20:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!