Van itt olyan ember aki próbál/próbált változni de nem sikerül/sikerült neki?
Én ebben a helyzetben vagyok. Mindig elhatározom, hogy holnaptól minden más lesz mégsem megy. Pedig muszáj lenne megváltoznom. Egyrészt mert van súlyfeleslegem és mostanában akkor is eszem amikor nem vagyok éhes, nem tornázom pedig tudom, hogy az jót tenne. A másik dolog az, hogy sajnos nem vagyok túl jóban az egyik barátnőmmel aki már olyan sok mindent tett értem és én mégsem tudok normális barátnője lenni. Olyanokat csináltam, hogy (tudom
nem szép dolog de féltékeny vagyok a barátjára mert vele sokat van, velem meg csak ritkán mivel fősulira jár), sokszor hülyeséget beszélek neki, nem értem meg, hogy ha nincs ideje beszélni velem, néha hisztizek. azt mondta, hogy már nem bírja idegileg meg a türelme is elfogyott már
és ha így folytatom akkor nem maradnak barátaim. Az egyik barátnőm azt is mondta, hogy örüljek ha elvisel még ezek után a barátnőm. Pedig én csak a rendes barátnője szeretnék lenni. Az is jó lenne ha tudnátok könyvet vagy filmet ajánlani ahonnan tudok egy kicsit meríteni illetve motiválni magam. Tudom, hogy gyerekes dolgokat csináltam (ez is probléma, hogy nem tudok felnőni és érettebben gondolkodni). Az egyik nagy problémám amiért így viselkedem, hogy az anyukám meghalt. Persze nem mondhatom mindenre, hogy emiatt vagyok ilyen de ez is közrejátszik ebben. Sajnos sokszor nem volt ott mikor kellett volna és sokat sírtam. Én nem kértem és mégis sajnálnak az emberek akik ismernek emiatt. Ne haragudjatok, hogy ilyen hosszú lett. Remélem tudtok valamivel segíteni. 20/L
Kedves kérdező!
Sokan abba a hibába esnek itt, hogy nem írják le kérdésük mögött álló problémákat, így nehéz megtippelni miért kérdezi. Jó, hogy leírtad részletesen!
Én 40 éves férfi vagyok. Hasonló cipőben mindenki jár, csak a legtöbben nem merik bevallani még önmaguknak sem. Nem vagyok pszichológus, pszichiáter, de tuti azt mondanák az első lépést megtetted a javulás, változás felé, azaz tudatosítottad önmagadban problémáidat (vagy egy részét).
Magam is küzdök súlyfelesleggel, mindig is volt ilyen problémám. Hol sikeresebben, hol kevésbé sikeresen veszem fel a harcot. Általában mikor alul maradok a harcban, akkor jönnek a negatív gondolatok és még nehezebb kikecmeregni az ördögi körből. Az egyéb problémák nem segítik a küzdelmet. Sajnos minden kornak megvannak a sajátos problémái. Nem ámítalak, hogy később azaz idősebben könnyebb lesz, nem csupán más lesz.
Azt megtanultam, igen is küzdeni kell önmagunkkal szemben. A legnagyobb ellensége mi lehetünk önmagunknak! A legcélravezetőbb módszer a fokozatosság! Apró lépésekkel előre. Próbálj meg mindig egy-egy kis dologra koncentrálni. Érdemes leírnod magadnak mivel van problémád, mi okozza, mivel lehetne, ill. kéne megváltoztatni. Mindegyikbe lehet apróbb szinteket (lépéseket) tervezni. Első lépés legyen az, hogy összeírod :-)
Jutalmazd önmagad a sikerekért. Apró siker, apró jutalom. Persze a jutalom, ne legyen ártalmas. Tehát fogyókúra esetén nem jutalmazd magad egy hatalmas ebéddel :-) Ellenkezője a büntetés nem kívánatos dolog, az nem inspirál a siker felé. Tehát ne ostorozd magad. /ha csak nem ez jelent számodra élvezetet ;-DDD /
Ha kissé depresszív, rosszkedélyű vagy az kihat mindenre. Az emberi kapcsolatokra mindenképp! Valóban elvesztheted a barátokat, ha nem változtatsz életstílusodon. :-( Akiket már elvesztettél esetleg, azok nem voltak igazán jó barátok. Én negyven évesen már tisztában vagyok vele, hatalmas különbség van barát és ismerős között. Utóbbiból nagyon sok lehet, míg valódi barátból max. 1-2. Az életünk folyamán ismerősök pedig jönnek-mennek. Van kire jó emlékkel gondolunk, van kire nem is szeretnénk emlékezni, és sok van akik semlegesek (statiszták életünk filmjében).
Nem mindig kell másokra hallgatni. Neked kell eldöntened miként szeretnél élni! A boldogságnak nem mindig feltétele pl. az alkat kérdése. Nem attól lesz sikeres az ember, ha sportosra fogyja magát. Tehát ne azért akarj fogyni, mert majd ettől sikered lesz a pasik, barátnők körében. Ha fogyni szeretnél azért tedd, mert egészségesen szeretnél élni. Nem másokért, önmagadért.
Nem a fogyás témát akarom lovagolni hozzászólásommal, így már csak egy megjegyzés erről. Sok nő teszi tönkre magát avval a tévhittel, hogy nem találja meg a nagy őt, ha molett. Ez marhaság! A férfiak többsége nem is kedveli a sovány, csont vékony nőket. Nem mondom, hogy a 150 kiló feletti nők jönnek be nekik, hanem a kellemesen telt nőies nők. Tehát ha ilyen gondolat lenne fejedben azt hessegesd el!
A barátnőre ne légy féltékeny, ha többet van pasijával, mint veled. Ez természetes. Vedd figyelembe a két kapcsolat nem összehasonlítható. Egyszer te is leszel hasonló cipőben. Mikor egy valakiért háttérbe szorítasz majd mindenkit. Ez egyáltalán nem jelenti, hogy nem szeret barátnőd, csupán szerelmes. Próbálj meg örülni másik sikerének! Nagy kincs, ha valaki szívből tud örülni. Barátnődnek erre lenne szüksége részedről. Ő pl. megerősítést vár tőled, hogy jó partnert választott. Ne kívánd, hogy választania keljen kettőtök közül! Nagyon nagy bunkóság lenne részedről!
Anyukád miatt őszinte részvétem!
Halálával olyan űr támadt benned, melyet senki nem fog pótolni. Ne kívánd, hogy bárki betöltse az ő szerepét életedben. Pl. barátnőd. Megemészteni sem lehet, feldolgozni sem könnyű. Az idő segít, enyhít. Próbálj arra gondolni, anyukád miként szeretne téged látni, milyen életet kellene élned.
Ha nem szeretnéd, hogy sajnáljanak, akkor ismét visszatértünk a problémádhoz, sarkadra kéne állnod. Tudod Te mi kell neked, akkor ne halogasd tovább! Lépj! Kis lépésekkel előre! Hajrá!
Meglátod, lépcsőfokról lépcsőfokra jobb megítéléssel lesznek mások is felőled.
Egy idézettel zárnám:
"Próbálj meg minden zavaró, kedvezőtlen körülményt az életben átmenetinek tekinteni. Ahogy a víz színén fodrok keletkeznek, majd hirtelen eltűnnek, épp olyan a világon minden más is. Születünk és újraszületünk, életeinket mindenkor a pillanatnyi karmikus körülmények határozzák meg. Gondjaink keletkezése és múlása is végtelen ciklikus forgásban történik. Az egyik jön, aztán már nincs is sehol, de máris megjelenik a következő, mely hamarosan szintén semmivé lesz."
(Tendzin Gjaco, a 14. Dalai Láma)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!