Meg tud változni az az ember aki ahogy megkapja a fizetését pár nap alatt elszórja, játékgépezik, pénzben pókerezik?
Erre én azt tudnám mondani - méghozzá magamból kiindulva -, hogy igen, meg tud változni. De sajnos erőszakkal nem változtatható meg. Akkor kezd helyes úton járni, ha ténylegesen rájön, hogy nem jó ez így, és változtatnia kell a dolgokon.
Nálam ez úgy ment, hogy meg kellett védenem magam saját magamtól. Esélyt sem adtam magamnak, hogy gépezhessek (odaadtam bankkártyát, pénzt barátoknak), hogy kölcsönkérhessek (megkértem minden hozzám közelállót, ne legyek hitelképes náluk), vagy berúghassak (törzskocsma) vagy épp szétbulizzam az agyam folyton. Ebben nagy segítségre voltak a barátok (családra nem nagyon számíthattam). Azóta már megvan az önkontroll, vagy ha mégse, már reflexből megelőző intézkedéseket teszek :)
Természetesen az egész kilengésnek komoly ára volt, összesen jó 3 millióba van a hülyeségem (5 év alatt). De a nehezén már túl vagyok. Ja, és még mindig nem voltam játékgépfüggőnek, vagy alkoholistának mondható; egyszerűen csak ilyen idióta, felelőtlen életvitelem volt. Hiába mondta bárki, nemjó irány ez, erre kizárólag magamnak kellett rájönnöm.
Sok sikert a barátodnak, és bízz benne!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!