Mit lehet tenni hiperaktív gyerekkel?
ijenkor csak az segít ha lefoglalod valamivel. Pl: nemártana a ps2.azzal
lefoglalná magát és tégedsem idegesítene:) sok sikert!
Hívd ki egy fekvőtámasz-versenyre, vagy futóversenyre. Talán ezzel levezeti az energiáit.
Talán épp tombolnak a hormonok benne, meg hát ugye tavasz is van, ezért nyomj a kezébe egy izgalmas ujságot.
ne játsszunk 21. századi szülőt, nem a ps meg a tv elé kell beültetni, hanem elvinni sportolni, ahol kifárasztja magát. legjobb ha a saját fajtájához hasonló hiperaktív kölykökkel van együtt.
szerencsés, hogy ilyen gyerek, legalább belőle ne legyen nyeszlett kocka, mint a mai fiatalok nagy részéből...
Nem az öcséd hülye, hanem te. Sajnálom szerencsétlent, mert eleve a természet is kicseszett vele, a családja meg ezek szerint már csak hab a tortán.
"még "hiperaktívabb" (hiperaktív=hülye ) legyen , ezért nem verem "
Jézus.. A többire már nem is mondok is inkább semmit.
"szerencsés, hogy ilyen gyerek, legalább belőle ne legyen nyeszlett kocka, mint a mai fiatalok nagy részéből..."
Hagyjuk már az ilyen általánosításokat. Egyébként megjegyzem: Én is hiperaktívnak voltam diagnosztizálva. Bár kimondottan nem érdekelt ki mit magyaráz. A kérdező meg szimplán retard, mivel fogalma sincs miről beszél. Logika? Miről beszélsz, ez a gyerek ki van téve saját impulzusainak amit még nem tud kezelni, le se köti bármilyen logikai feladat, vagy gondolkodás. Pf.
Azt kéne megtanítani neki, hogy hogyan kerekedjen felül, hogyan használja pl gondolkodásra az energiáit. Engem pl iszonyatosan lekötöttek különféle könyvek, ennyi idősen én csak könyveket olvastam, amik megindították a fantáziámat. Aztán összeraktam magamnak egy új sztorit, azt leírtam stb. Aztán jött a PC, majd megőrültem a kíváncsiságtól,hogy a sok egyes és nulla hogyan alkothat olyan szintű virtuális valóságot mint pl az akkori játékok. Aztán szépen ment a maga útján. Szerencsém volt, vagy csak szimplán félreértettek/diagnosztizáltak. Szerencsére már felnőttem, éppen ezért, ha egy olyan valakivel találkoznék mint te, szimplán beverném az orrát.
Ennek a gyereknek fejlesztés kell, nem verés.
# 8/8
hogyne, csak általánosítok, ezért növekvő betegség a gyerekek közt az alvászavar, depresszió, gerincferdülés, és ezért túlsúlyos a magyarok egyharmada... ( [link]
ezek mind annak a következményei, hogy a gyereket fiatal kora óta belenevelik egy tv-pc életvitelbe,keveset, vagy egyáltalán nem mozognak, nem alszanak rendesen és táplálkozásuk is egészségtelen. felvilágosultabb országokban ezt már elismerik és kezelik is.
a hiperaktivitás egy természetes jelenség, örülni kellene egy ilyen gyereknek, akinek energiája és mozgásigénye van. igaz félrediagnosztizálhatják, és ezzel nem érdemes külön sokat foglalkozni, egyszerűen le kell kötni a gyereket. de attól hogy téged lekötöttek a könyvek, nem mindenkit a könyvek fognak érdekelni
másrészt csak azért mert te kocka vagy és azt mondták hogy hiperaktív voltál, nem jelenti azt, hogy jó úton jársz
szerintem te vagy a retardált, ide jössz okoskodni, közben te írod a legnagyobb marhaságokat. a sok nulla meg egy közül néha kimehetnél a valóságba is. az ilyen embereket mint te szívesen bedarálnám komposztnak, akkor hasznos lennél a világnak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!