Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Mi a véleményetek az öngyilkos...

Mi a véleményetek az öngyilkosságról?

Figyelt kérdés
Tegyük fel, van egy ember, aki elvesztett mindenkit aki fontos volt neki, és nincs értelme élnie, hónapok (esetleg évek óta) csak a rossz történik vele.
2012. ápr. 22. 17:16
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
51%

Olyan nincs, hogy nincs értelme élnie. Esetleg nem akarja látni az értelmét. Az öngyilkosság a legnagyobb hülyeség, amit elkövethetsz.

Nem az van, hogy mind rossz dolgok történnek veled, esetleg te csak azokat látod. Probáld meg észrevenni a jó dolgokat is, ahelyett, hogy magadba fordulva magadat sajnáld.

2012. ápr. 22. 17:30
 2/15 anonim ***** válasza:
93%
Én csak akkor tartom "elfogadhatónak",ha már semmi reménye sincs az illetőnek arra,hogy jobb,vagy elviselhetőbb legyen a sorsa.Pl,ha valaki gyógyíthatatlan beteg,és óriási fájdalmai vannak,amit már nem tud elviselni,és tudja,hogy előbb utóbb meg fog halni.Minden más esetben elítélem,mert amíg egy hajszálnyi esélye van a jobb életre,akkor nem szabad eldobnia az életét senkinek sem magától!
2012. ápr. 22. 17:39
 3/15 anonim ***** válasza:
47%

Szerintem az égvilágon semmi baj sincs az öngyilkossággal. Sőt, kifejezetten karakán, bátor tettnek tartom, mert nagyon sokan csak a gondolattal játszanak el, a gyakorlati kivitelezéshez nem jutnak el. A módszer meg legyen egyértelmű. Szerintem a legjobb ha nem eszünk. Sokáig tart de legalább nem erőszakos beavatkozás.

És még azt hozzáfűzném, hogy természetesen nem mindegy, hogy miért tesszük meg. Kétségbeesésből nem érdemes. Az rosszul sülhet el. Az tegye meg, aki egyszerűen már nem akarja folytatni az életét. Nem akar játszámázni, ökörködni, nem lát már értelmet a dolgokban. Joggal érezhet így bárki.

2012. ápr. 22. 18:24
 4/15 anonim ***** válasza:
81%
Attól függ hány éves. Ha 40-50 éves és elvesztette a házát, barátait, munkáját és a feleségét is, akkor megvan rá az oka, és neki tényleg semmi esélye már a jobb életre. De ha fiatal, 30 alatt akkor még bőven változhat minden, kár lenne érte, ha 20 alatt van, akkor meg teljrssen értelmetlen lenne...
2012. ápr. 22. 18:57
 5/15 anonim ***** válasza:

Van, akinek tényleg van oka rá. Az előttem válaszolókkal egyet értek. Ha valaki már elmúlt 50-60 éves, úgy érzi semmi értelme az életének, mert elvesztett mindent és mindenkit, aki fontos számára, nincsen semmi ami foglalkoztatná, életben tartaná, akkor megértem az öngyilkosságot. Hiszen ha VALÓBAN nincs semmi értelme, akkor felesleges már éni. Viszont 50 év alatt még lehet új, szebb életet kezdeni.

Akkor is megértem ezt a tettet, ha valaki mondjuk tényleg nagyon beteg, és már csak hónapjai vannak hátra, öngyilkossággal megrövidítheti a szenvedését.

Esetleg ha valaki rengeteg nagy bűnt követett el életében pl: sorozatgyilkos, akkor is jobbat tesz a világnak és magának is, azzal, ha megöli magát, mert az élete további részét úgyis csak egy börtönbe ülné le.

Mostanában "divat" lett az öngyilkosság, itt is rengeteg kérdés olvasható vele kapcsolatban és kezzd felhúzni, hogy tizen, vagy huszonévesek gondolkodnak arról, hogy öngyilkosok akarnak lenni, mert ebben a korban még biztos tud valakihez fordulni és van kiút.

2012. ápr. 22. 20:01
 6/15 anonim ***** válasza:
33%
mekkora idioták vannak itt cly for help segítség kérés legutolsó formája olvassatok már el egy könyvet utánna válaszoljatok. nekem is volt sikertelen öngyilkossági kiserletem.,nem meghalni akartam csak nem figyeltek rám. ennyi.
2012. ápr. 22. 20:05
 7/15 anonim ***** válasza:

írtam uzit

az eggyik valaszolonak 20 év alatt a leggyakoribb haláleset 14-20 év kozott

2012. ápr. 22. 20:09
 8/15 anonim ***** válasza:
Kb engem írtál le kedves kérdező :/ 21 vagyok,sokat gondolkoztam öngy-on;de inkább keresek valamit,ami fontos lehet.Ne ragadj le egy dolognál,a változatosság néha életmentő lehet!Tapasztalat.
2012. ápr. 22. 20:21
 9/15 anonim ***** válasza:
5%
Nem érdemes, mivel Isten szemében halálos bűn az öngyilkosság és pokolra kerülsz érte. Ha esetleg ebben nem hiszel, akkor gondolj arra, amit Pascal mondott : Ne kételkedj, mert ha hiszel és nincs Isten nem veszítesz semmit, ha hiszel és van Isten akkor minden a tiéd, ha nem hiszel és Isten sincs nem veszítesz semmit, de ha nem hiszel és van Isten akkor mindent elvesztesz.
2012. ápr. 22. 22:34
 10/15 anonim ***** válasza:
89%

SZerintem az ongyilkossag barmely korosztalynal a legnagyobb luzerseg. Az nem megoldas, hogy elszaladok a problemak elol azzal, hogy ongyilkos leszek.

A baj ott van, hogy akik ongyilkosok akarnak lenni, azok mar arra szintre sullyednek le, hogy mar az se szamit nekik, hogy ok onmaguk elott luzerek vagy sem.

Onbecsulesuk nagy zero.

Tehat, igy valoban semmi se fogja visszatartani oket tole, mert mar semmi se szamit nekik, se onmaguk, se a kornyezetuk. De akkor sem megoldas az ongyilkossag!

2012. ápr. 23. 04:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!