Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Mivel töltsem a nyaramat, és...

Mivel töltsem a nyaramat, és hogy vegyem rá magam, hogy csináljak valamit? Lent bővebben.

Figyelt kérdés

Csak 14 éves vagyok, de depressziós három éve. Az okokat nem írnám most le, nem ez a lényeg... Küldtek már orvoshoz, az sem segít, semmi sem segít, de tegnap este meguntam. Élni akarok. Főleg most, hogy itt a nyár. De egyszerűen képtelen vagyok rávenni magam, hogy csináljak valamit. Szeretném, de nem akarom igazán, nem tudom akarni, mintha egy tégla lenne a fejemben, ami nyomja össze az akaratomat, az elmémet, mindenemet. Ráadásul nincs is kivel, nincsenek barátaim, egyedül vagyok.

A családomra nem lehet számítani, anyukámmal gyakorlatilag csak egymás mellett lakunk, ő komolyan sem vesz, szerinte csak netfüggő vagyok, pedig ez nem így van... Szóval csak magamra számíthatok, csak nem tudom, hogyan...

A hátam közepére sem kívánom már ezt az egészet, de egyszerűen tippem sincs, mit tegyek ellene. Három év forgatókönyvét szeretném letenni egyik napról a másikra teljesen egyedül, és ez nem egyszerű.

2009. jún. 20. 13:22
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Kelj fel és járj!
2009. jún. 20. 14:03
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Pont ugyanúgy érzek mint te, én 15 vagyok, mintha csak a saját gondolataimat olvasnám! Barátaim nekem sincsenek, mindig is egyedül voltam, de én is akarok egy kicsit élni, unom, hogy egész nyáron csak a szüleimmel vagyok! Szeretnék utazni, barátkozni, legszívesebben felülnék egy vonatra és elutaznék jó messze, ott ismerkednék, barátkoznék, kirándulnék... De ezt nem kérdezted, magunkban kell eldöntenünk, bennünk van hogy változtatunk-e vagy sem, ezt senki más nem teheti meg helyettünk, sajnos :S És magától sem fog elmúlni azt hiszem. Ha van kedved írj privit, lehetnénk ketten egyedül :)
2009. jún. 20. 14:07
 3/7 anonim ***** válasza:
Nincsenek rokonaid, akik veled egyidősek? Vagy osztálytársak, akik felé nyithatnál, aztán együtt mennétek bulizni, vagy csak ide oda, és ez feltölthetne. Aztán ha úgy alakulna (remélem), akkor összebarátkoznátok, és kiléphetnél végre ebből az egészből.
2009. jún. 20. 15:20
 4/7 anonim ***** válasza:

Én is hasonló cipőben járok, csak azért én nem vagyok ennyire depis (még). Szerintem először próbálj egyedül lépni, magaddal összebarátkozni, mert amíg ezt nem teszed meg, addig mással sem fogsz tudni rendesen összebarátkozni. Menj el sétálni, lehetőleg forgalmas helyre, nézelődj, vásárolgass, MOSOLYOGJ! Ha először nehezedre fog esni, akkor gondolj arra, hogy ezt meg kell tenned az ügy érdekében. Próbálj meg eljárni parkokba, sétáltass kutyát, ha van. És az idő gyógyír lesz sebeidre. Csak legyél nyílt és befogadóképes a világra!

L/13

2009. jún. 20. 16:02
 5/7 anonim ***** válasza:
szerintem tényleg találkozni kéne az ilyen egykorú magánosaknak! elmehetnénk vidámparkba, ha pestiek vagyunk =D
2009. jún. 20. 18:44
 6/7 anonim ***** válasza:

Nekem is volt ilyen időszakom...Abból álltak a napjaim,hogy felkeltem elmentem suliba,hazamentem "megtanultam" és leültem gépezni,zenét hallgattam meg minden...aztán egyik este gondolkoztam és rájöttem,hogy ez így nem jó,elhatároztam,hogy megváltozok.Előtte tényleg csak szólt a zene...aztán elkezdtem táncolni a szobámban,tornázni.Minden olyat csináltam amit egy normális ember,de csak 4fal között,otthon.

Ezután fokozatosan,ki is mentem az osztálytársaimmal,biciklizni,görkorizni.

Ez kb. fél éve volt.Mostmár tök jól vagyok,mennék mindenhova,csak dönteni nem tudok,hogy mikor hova kéne:)

Azt ajánlom,hogy először te is csak otthon csinálj mindent,amit más ember is.Élj,legyél jókedvű,és ha otthon az vagy és már megszoktad ezt,akkor ha kimész a lakásból sem leszel szomorú...olvass,írj naplót,fűzz gyöngyöt,segíts a házimunkában stb.

Remélem tudtam segíteni.

14/L

2009. jún. 20. 19:22
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, segítettetek. :)

Az utolsó előtti is jó ötlet, egykorú magányosak írjanak privit! :)

2009. jún. 21. 13:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!