Én érzem így, hogy anyáék egyszer "nagylányként" bánnak velem, egyszer "kislányként"? 13/L
Figyelt kérdés
Mondok mindkettőre egy példát!
Nagylány: Este (nem érnek rá, ezért) egyedül járok táncóráról haza (télen a sötétben is) a város egyik végéből a másik végébe. (Bkv-val 3/4 óra, busz, metró, villamos is).
Kislány: Tegnap este 11-ig tanultam, mer a szünetben lusta voltam, ezért tegnapra maradt, és iszonyatosan leszidtak engem. Aztán ma meg netezni is csak inkognitóban merek (arról is szó esett, hogy anya megváltoztatja a gép jelszavát), mert leellenőrzik, hogy tanulás előtt gépeztem-e, ezenfelül meg kell írnom az egész hétre a házijaimat még ma!
Csak én érzem így, hogy egyszer nagyon kisgyerekként bánnak velem, egyszer meg a koromhoz képest sokat várnak el?
13/l
2012. ápr. 11. 15:11
1/2 anonim válasza:
Szerintem ebben a korban engem is úgy kezeltek és durvábban, mint téged. Pl. Nagylány: A kishugomat aki akkor volt 3 éves egyedül vittem állatkertben, óvodában, pelenkáztam stb, ez egy kicsit húzósabb, mint hazamenni este, mert az nekem is alap volt. Kislány: Este 20.00-kor le kellett feküdnöm, nem nézhettem filmet, nem mehettem moziba csak ha mesét néztem és vittem a kishugomat, a diszkóról meg még a gyerek dizsiről sem álmodhattam. Amit veled csinálnak az nem kisgyerekes vagy nagygyerekes. Egyszerűen elvárják, hogy ami a te munkád( tanulás) azt felelősséggel végezd. Ha a munka helyen lusta vagy vmit megcsinálni ki is rúgnak, ez pont hogy inkább nagylányos dolog. Minden viselkedésnek megvan a maga következménye. Annyit tudsz csinálni, hogy bocsánatot kérsz anyudtól: Pl. Anyu, tudom, hogy lusta voltam, megígérem, hogy pótolom, bocsánat, de kérlek ne tilts el a gépezéstől. Vagy valami hasonló a saját stílusodban.
2/2 anonim válasza:
Én is ennyi idős vagyok, néha én is érzem, hogy így bánnak velem, pl.: nem mehetek el fényes nappal egyedül sehova, még a kisboltba se, de apa elvárja, hogy tartsam tökéletes rendben a lakását. (felmosás, elmosogatás, pakolás, ablakmosás, stb.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!