Egyedüli kislányként a kiscsoportban, nem fogja magát rosszul érezni?
Egy hete tudtam meg, hogy az oviban a kiscsoportban (vidéki kisváros) az én kislányom lesz az egyedüli lány, 19 fiú mellett. Ez kissé gyomorgörccsel tölt el. Szerintetek ő észreveszi ezt? Én ki vagyok bukva nagyon. :( Legalább még egy kislány lett volna...
3-4 évesek amúgy.
hűha....
azt tudom írni, hogy vannak szelíd, kicsit "lányosabb" fiúk is, nem csak a tipikus fiúk, így hátha nem lesz gond. :)
Bízom nagyon azért a szolíd(abb) kisfiúkban :)
Ovónéni szerint (megvolt a családlátogatás már mindenhol) elég kis harcias huszárok vannak.
Ha csupa kisangyal lenne az összes fiú, akkor se lesz könnyű. Én amúgy nem csak a verekedésre vagy durvaságra gondoltam, hanem arra is, hogy az oviban komoly nevelői munka is folyik (a legtöbben), tehát kézműveskednek, mondókákat tanulnak, énekelnek. Ebben a korban meg a fiúk lelkesedése, türelme és általában a tehetsége (kézügyesség, rajzolás) ez irányban nem épp olyan mint a lányoké. Amikor a kitett rajzokat és egyéb munkákat nézegettem, a lányoknál a legtöbb a koruknak megfelelően átlagos volt, volt néhány kiemelkedő, és néhány esetlenke. A fiúknál meg szintén volt egy-egy kiemelkedő, de a legtöbb bizony gyengébb a lányokénál, elnagyolt és összecsapott. A lelkesedésük is hasonló volt az ilyen foglalkozások iránt.
Szóval nálunk az óvónők igencsak megküzdöttek ezzel, örülök is hogy a lányom az első év után átkerült a következő csoportba (a kiscsoportot ismételte), ég és föld volt a kettő.
00:15
Sajnos itt nem csak erről van szó.
Amikor ott áll az anyuka, hogy a másik csoportban énekelgetnek, mondókáznak, festenek, gyurmáznak, az ő gyereke csoportjában meg elmegy fél óra a rábeszélésre hogy méltóztassanak az uracskák a foglalkozásban részt venni, ne kardozzanak az ecsettel, megvigasztalják a pityergő balkezes Pistikét hogy nem is ügyetlen, szétválasztják Karcsikát és Gézukát akik ölrementek a kék ceruzáért, visszahozzák a kiszökött Petikét, addig az ő gyereke ezekből kimarad. Kiscsoportban ez még nem annyira gond, de nagycsoportban már nálunk rendes foglalkozások voltak, játékos formában de mégiscsak ismeretterjesztés és tanulás. Abban a csoportban ahol több volt a fiú, ott keményen megküzdöttek az óvónők.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!