A gyerek IQ teszt eredménye megfelel egy felnőtt IQ teszt eredményének?
178 az olyan magas, hogy egy olyan kivételes zseni lennél, ami nagyon ritka.
Szóval kétlem, hogy az a teszt pontos volt :D
mindenhol 100 az átlag, mert úgy állítják be a tesztet.
a szórás eltérhet, a mensánál a szórás=15 ezért van hogy 130 felettieket tartjuk "zseniknek"
a gyerekek intelligenciáját tekintve pedig én úgy vélem, hogy valószínűleg gyorsabban fejlődtél, értél mint az átlag, viszont idővel a kortársak beérhetnek.
pl. én 3 évesen kezdtem hegedülni, 2 évvel idősebb szolfézsosztályba jártam, matektanodában is egy évvel feljebb raktak, mert a csoporttársaim szülei panaszt tettek hogy minden nap én nyerek és a gyerekeknek nincs sikerélményük... az egy évvel idősebb osztályban is én volt a nyertes minden 2.-3. alkalommal
osztályt csak azért nem léptem iskolában, mert a hüle tanáraim szerint túl kicsi voltam - magasságra és testalkatra, meg én voltam a legfiatalabb az osztályban... faxa
ha akkor, gyerekként mérik az IQ-mat valószínűleg túllövöm a mércét... most se vagyok átlag, de nem olyan szignifikáns az eltérés köztem és a többi ember között...
az online mensas teszten: www.mensa.hu 128 körülre jött ki amikor pár éve kitöltöttem... ennél már van esély hogy éles tesztben ütöm a "zseni" 130-as szintet
ui.: egyébként sajnos szerintem nem számít sokat, max. könnyebben oldunk meg feladatokat, látunk át dolgokat, meg nah jól néz ki egy felvételinél... erre még jó
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!