Mi az, amit megbántatok, máshogy csináltatok volna, vagy lustaságból nem csináltátok de mostmár látjátok hogy kár volt kihagyni?
Szia.
Semmit.
Ne bánja az ember soha, ami történt, csak ha főben járó bűn.
Minden, ami volt, élettapasztalat. Abból táplálkozunk.
Mindig van holnap, más, új. Mindig kezdhet magával valamit, aki akar. Megvalósíthatja régi terveit, vagy kereshet új célt.
Takiman- nak igaza van, bár igazán jól értelmezni ezt a " Sose bánj meg semmit " szöveget nehezebb, mint csak simán tanácsolni. Egy bizonyos szintig igazából megkell bánni adott dolgot, mert ha bizonyos dolgot nem bánsz meg előszőr akkor nagyobb rá az esély, hogy másodszor is majd megfogod csinálni, hiszen nem bántad meg elsőre sem. A megbánás valójában csak annak a felismerése, hogy hibázás történt. Nincs hibafelismerés megbánás nélkül.
Viszont amiután konstatáltad és feldolgoztad a hibát - ahoz, hogy ne kövesd el újra - valóban elkell kerülni a felesleges és ídőpazarló rágódást és töprengést, ugyanis annak semmi haszna nincs.
Elkövetted, megértetted, megbántad és következő alkalommal figyelni fogsz.
Az én véleményem az, hogy inkább bánj meg valamit egyszer, mint többször.
Üdv.
Pontosan erre céloztam. A múlt eseményein nem rágódni kell, hanem mint tapasztalatot felhasználni a jövőben.
Azért nem szeretem a "megbánást", mert az egyféle bűntudat, és rombolja a lelket, megnyirbálja az önbizalmat.
Aki megbán, az "sajnál" egy megtörtént vagy megtett dolgot, és azt szeretné, hogy bárcsak ne történt volna, vagy ne tette volna meg.
Nem tehetjük meg nem történtté, ami megtörtént.
Sajnálhatjuk ugyan, de mi az a sajnálat?
A sajnálat azt jelenti, szomorkodunk valami miatt.
Ezért gondolom, hogy a megbánás a lélek zsákutcája. Csupán önáltatás. Sokak hiszik, hogy bocsánat kéréssel minden el van intézve. Szerintem ez a katolikus gyónási szokás káros maradványa.
Mottóm: (...és nem most találtam ki)
Megbánni a kutya szokta, ha megharapta a gazdáját.
Élj úgy, hogy ne legyen mit megbánnod.
Élj úgy, hogy ne kelljen bocsánatot kérned.
Ha nem sikerül, tanulj belőle, és változz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!