Hogyan jellemeznétek egy érdekes, különc féle embert? Milyen egy ilyen ember?
# 10/10
ezt hívják átlagembernek. abban nincs semmi különcség, hogy megjátssza magát
azért kíváncsi lennék miért merült fel a kérdés
Khöm.. Miről folyik itt a vita tulajdonképpen? :D
Azért merült fel a kérdés bennem mert foglakoztatott mostanában az hogy hol átlagos és hol különc egy ember.. Mi a határ, vagy honnan kezdődik a különcség ha van egyáltalán ennek határvonala. Persze a különcségnek is lehet több féle változata.. Pl. akit kiközösítettek azért, vagy aki önszántából kerüli a társaságot.. és még sok ezer dolog. Nem tudom megmondani hogy egy ember honnantól különc.. És hogy én mennyire vagyok tipikus ember e vagy sem. Vagy az is lehet valakikben vegyesen megvan mindkét szemlélet.
nincs éles határ, másrészt ez a környezettől is függ. ha van egy társadalom ami úgy épül fel hogy aaaabaaabaaa akkor a b-k különcök ha bbbbbbabbb a társadalom, akkor a különc.
ez igaz azmbereken belül tulajdonságokra is, azaz ha mindenki aaaba aaaab aabaa akkor bbbabb egy különc lesz és fordítva.
elnézést a matematikai nyelvezetért, de szerintem így érthetőbb
az, hogy ki miért olyan, az megint más kérdés
Tudod, ez egy érdekes, elgondolkodtató kérdés...
Van egy társadalom. Tegyük fel, egy iskola. A maga nemében mindenki egyedi. Van aki szőke, van aki barna, és van aki a piros színt szereti, van aki a kéket preferálja. Na most! Vannak a kicsi 1. osztályosok, és a nagyobbak. A kicsi, naiv, megvezethető 1. osztályos tanulók kikről vesznek példát? Hát a nagyobb tanulókról! És ha a kedves "nagyobb tanuló" a kéket preferálja, akkor mit mond a kicsi? Azt, hogy akkor ő is. És mivel általában minden osztályban kialakul egy hierarchia, ezen belül is vannak "vezető egyének" akik azért lettek vezető egyének, mert a többiek elfogadták őket úgy, ahogy vannak, és mert helyesnek ítélik gondolkozás módjukat, esetleg külsejüket, akkor ha ők a pirosat szeretik, akkor a közösség ezt helyesőnek ítéli meg, és ők is így vélekednek a későbbiekben, őket meg követik a kisebbek.
Na már most, ha különcökről beszélünk, akkor vegyük számba, hogy valaki nem helyesli, a vezető egyén döntését, mert neki nem tetszik a piros szín. Ő azt mondja, ő a sárgát szereti, ezért a többi elítéli: "Milyen ember már ez?! Normális?! Sárga?! Hol élsz te?!" Szerencsétlen meg kapja a "különc" jelzőt.
A kicsit róla már nem vesznek példát, mert a tömeg elnyomja őket, észrevétlenné válnak, eltiporttá, és a kicsi, megvezethető nép, azt mondja, amit a nagyobbtól hall: "Milyen ember már ez?! Normális?! Sárga?! Hol élsz te?!" t már talán nem is tisztelik annyira, mert kilóg az ő "piros" közösségükből, és milyen ember az, aki sárga szeretőként, akar a "pirosakhoz" csatlakozni?!
De minden társadalomban lesznek fekete bárányok, akik nem "pirosak", hanem "sárgák". Talán találnak más "különcöket", akiket kivetettek, mert nem "pirosak", hanem mondjuk "kékek", vagy "zöldek" ők tömörülnek néhány esetben, és ha már elég sokan vannak, akkor kerülhetnek összetűzésbe a "pirosakkal"...
Erről regényt lehetne írni, de az idő véges, és nekem még sok a dolgom. Remélem, segítettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!