Túl stresszes az életem, nincs időm magamra. Tudtok adni valami jó tanácsot, vagy "tippet"?
Hol is kezdjem...
Mindig stresszes életem volt, utoljára 2007-ben jutott időm magamra, de most aztán teljesen széthullott az életem.
Átszervezés volt a cégnél, az egész project megszűnt, amin én dolgoztam. Nincs munkám, tehát pénzem se igazán. Mielőbb el kellene döntenem, mihez kezdjek. (Ez menne is, ha nem lennék ennyire túlterhelve. Jelenleg gondolkozni is alig tudok! Időnként amikor pl. veszekedés van erőteljes dührohamok törnek rám, alig bírom kezelni a helyzetet. Máskor viszont csak nézek magam elé és sóhajtozom, hogy ez annyira nem én vagyok, annyira nem vagyok jó helyen stb. Nem vagyok különösebben depressziós, általában elvagyok, csak ... sóhaj :) ... nehéz. )
A családommal, rokonsággal rémes a kapcsolatom. Bár ezzel nem is igazán érdemes foglalkozni, mindig ilyen volt. Részemről mindent megtettem, de ha senki más nem hajlandó tenni a változásért, akkor azt hiszem legjobb, ha próbálok elhatárolódni, mert csak leszívják az energiámat. Már előre félek a húsvéttól, hiszen ilyenkor jönnek a találkozások és mindenki nekem panaszkodik, tőlem várja a megoldást, emellett pedig kioktatnak az életemmel kapcsolatban (feleslegesnek érzem, hogy vitázzak, fogalmuk sincs milyen vagyok igazából).
Ami még zavar, hogy a szerelmi életem is kész csőd.
Volt egy jó kapcsolatom, de a párom elég szeszélyes (vagy ezek után nem tudom, mi mást gondolhatnék róla...), minden tökéletes volt, egyik nap még rajongott értem, imádott, minden percet együtt töltöttünk, aztán másnap el akartam vinni valahová, erre unott hangon közölte, hogy nincs hozzá kedve. Ott ültem még nála egy darabig, de mivel minden kérdésemre csak tőmondatokkal válaszolt és állítása szerint nem volt semmi baja, plusz megölelni sem engedte magát, hát eljöttem. Gondoltam miért maradjak, ha egyszer nem érdeklem. Utána nem is keresett, aztán kb. egy hét múlva felkerestem én, hogy tisztázzuk a helyzetet. Lényegében ki sem mondta, hogy vége, csak annyit mondott, hogy nem ér rá este velem vacsorázni, mert a barátnőivel megy szórakozni. Akkor éjszaka még felhívott tök részegen, de nem meglepő módon semmi érdemlegesről nem esett szó. Mivel kb. egész éjjel hívogatott küldtem neki egy sms-t, hogy nem tudom tolerálni az effajta viselkedést, majd akkor keressen fel, ha lehet vele tisztességes beszélgetést is folytatni.
Ez hónapokkal ezelőtt történt, azóta nem is keres. Pedig odaírtam az üzenet végére (akkor még folytatni akartam vele), hogy mindenképpen meg akarom beszélni ami történt. Nyilvánvaló, hogy a dolognak vége.
Próbálok tovább lépni, már nem is kezdeném vele újra, csak rosszul esik, hogy fogalmam sincs mi történt.
Összességében jelenleg nincs egy biztos pont sem az életemben, úgy érzem mindent a nulláról kell kezdenem, az életem minden területén.
Na és, amiért kiírtam a kérdést... Tudtok valami tanácsot adni, hogyan érezhetném jobban magam, vagy mit csináljak?
Pénzem most nagyon nincs, szóval még egy filmre sem tudok igazán elmenni, szóval nem szeretnék költeni.
Gondoltam rá, hogy kellene minden nap pár perc, amikor kikapcsolódhatok. Úgy értem, minden napom csupa stressz és rohanás még így is. A meditáció is eszembe jutott már, de lényegében folyton ülök és bámulok ki az ablakon és elmélkedem. Múltkor elmentem sétálni, felkaptam az egyik macskát és leültem vele a járda szélére. Annyira elmerültem a gondolataimban, hogy majdnem 2 órán keresztül ültem ott a macskával (megközelítőleg ennyi időbe tellett később a macskaszőrt is leszedni az ingemről és a zakómról).
Nem tudom... még azt is nehéz leírnom, hogy mit szeretnék. Olyan ez már, mint egy rossz romantikus- vagy művészfilm. Valahogy úgy érzem, mintha nem is élnék.
Vannak hobbijaim és sok minden érdekel, de csak céltalanul bolyongok mostanában. Mit tegyek, hogyan jöhetnék rá, hogy ki vagyok?
Na, de a lényeg. A nők valahogy mindig olyan jó tanácsokat tudnak adni egymásnak, ilyen kikapcsolódás témában. :) Mondanátok valamit, amivel oldhatnám a mindennapok stresszét?
Olykor ráérek, pl. most is megnéztem egy filmet, de valahogy már ez sem pihentet. Szoktam olvasni és zenét hallgatni is, de nem érzek különösebb változást.
Amikor megfelelő volt az anyagi helyzetem, akkor is mindig csak másra költöttem, vagy a szükséges dolgokra. Magamnak azt hiszem 2010-ben vettem utoljára valamit, de az se nagy dolog volt.
Komolyan nem tudom, miért élek úgy, mint aki börtönben van... ez már kész vicc. Ezért inkább zárom soraim, remélem megosztotok velem pár hasznos gondolatot.
Kicsit összezuhantál, de no para. A legnagyobb baj az, hogy ha tényleg úgy gondolod, ahogy leírtad a dolgokat, akkor elég sok mindent elszúrtál.
A munka oké, tiszta sor, azzal nem bolygatlak.
De a családoddal miért mész bele ilyen beszélgetésekbe? Csak rajtad múlik, miről beszélgetsz. Tartsd a kapcsolatot a kellemes csevegés szintjén, máris nem lesz gond.
A barátnőd.. most komolyan, amit leírtál, EZ MI??? Valamiért rosszkedve volt, ezért otthagytad a francba. Aztán csodálkozol, hogy megsértődött. Ne haragudj, de simán elképzelhető, hogy mittudomén megjött neki és fájt a hasa, de miután egy hétig nem kerested, már megsértődött. A barátnői telebeszélték a fejét, hogy ilyen srácot, aki tojik rá, felejtsen el, úgyhogy bulizott, berúgott. De még téged hívogatott. Te meg erre letorkoltad.
Nyilván ebben a lány is hibás, de ahogy viselkedtél, hát ez nagyon gáz. Emiatt bármelyik lány, aki magát valamire tartja, otthagyna.
Mit csinálj? Keress munkát! Ha jól értem, van rá napi 24 órád. Ebből csak mondjuk 8-at fordíts rá. Utána meg menj el biciklizni vagy futni, az ingyen van, és kicsit felpörget.
A családommal igyekszem nem beszélni komoly dolgokról, csak az udvariaskodás megy, s mivel nem akarom hallgatni a szentbeszédet és a hisztit akkor is mosolygok, ha rosszul érzem magam. De ők akkor is kezdik a szövegelést, ha nem kértem a tanácsukat.
(Másrészről apámmal van még sok bajom, mert elég sokat iszik és akkor egész álló nap ordítoznak anyámmal... + lehord engem mindennek)
De igazából ez a legkevesebb. Vagyis mindig ilyen volt a helyzet, már megszokhattam volna.
"Valamiért rosszkedve volt, ezért otthagytad a francba." Basszus, mi mást kellett volna még tennem?! Kérdezgettem, hogy mi a probléma, de azt mondta nincs semmi baja. Gondoltam lehet nem akarja elmondani, leültem mellé, próbáltam közeledni, megölelni, nem volt hozzá kedve. Most maradtam volna ott egész nap, mint egy idióta? Egyszerűen nem látott szívesen, konkrétan le sem szarta, hogy mit csinálok. Kérdeztem, hogy csináljak-e neki egy teát vagy valamit. Azt mondta nem kér, bekapcsolta a tv-t. Kérdeztem, hogy én csinálhatok-e magamnak, erre annyit mondott, hogy neki mindegy. Akkor azt megcsináltam, még akkor is ott ültem vagy 10 percet, amíg azt megittam, elkezdtem mondani, hogy mi történt velem az úton odafelé, de lényegében két szóval lezárta az egészet, ennyi volt az egész reakciója. Kérdeztem, hogy történt-e valami, vagy mit tervez aznapra, erre annyit mondott tök nyugodtan (úgy értem nem tűnt úgy, hogy fáj a hasa, vagy bármi baja lenne), hogy "semmit, nincs tervem mára".
A vége felé mondtam, hogy na elmosogatom a poharat (direkt azért maradtam mosogatni, hogy kihozzak valamit a helyzetből), aztán megyek. Annyit mondott, hogy rendben. Később idétlenkedtem még egy sort az ajtónál, direkt lassan szedtem össze a holmim és próbáltam közben beszélgetni vele, de ő elkezdte fésülgetni a haját, szóval el volt foglalva azzal.
Most ezek után minek maradtam volna tovább? Így is elég kínos volt már. Ráadásul mindennek van határa.
Ha valóban a barátnői miatt szakított velem akkor talán jobb is így. Az pedig megint csak nem elfogadható számomra, hogy azért leissza magát, mert szomorú. Konkrétan úgy be volt állva, hogy szerintem azt sem tudta, kivel beszél.
"bármelyik lány, aki magát valamire tartja, " Szerintem az nem viselkedik így, mert nem iszik ennyit.
De lényegtelen, mert később megtudtam, hogy a barátnőivel való szórakozás mindig abból állt, hogy ittak. Én erről nem tudtam, mert amikor együtt voltunk nem nagyon ivott alkoholt. Lehet hiányzott neki a régi (és egyben jelenlegi) életstílusa.
Igazából az van, hogy gondoltam rá, hogy visszamegyek tanulni az egyetemre. Ha azt választom, akkor természetesen nem keresek mellé teljes munkaidős állást. Viszont még nem sikerült eldöntenem a dolgot.
Jelenleg alkalmi munkáim vannak, időnként megbíznak ezzel-azzal (főként azok, akik ismernek még a cégtől).
Ez az, hogy ezt én sem értem! Egyszerűen a legtöbb napom kész őrület, csupa rohanás. Ugye itt vannak az alkalmi munkák, plusz most intézem a jogi ügyeimet, amikre eddig nem volt időm a munka miatt. + akkor még amikre anyám megkér.
Másrézsről bőven van mit csinálnom, mert itt rajtam kívül senki nem foglakozik semmivel, én pedig az elmúlt években nem nagyon értem rá, így bőven van munka a házban és a ház körül is.
Amikor pedig véletlenül lenne időm magamra, de ezt írtam is, hogy akkor egyszerűen nem tudom, mit csináljak. Régen megnéztem egy filmet és jobban éreztem magam, de most... kicsit sem segít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!