Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Mit lehet tenni, ha az utcán...

Mit lehet tenni, ha az utcán (vagy akárhol) rám támadnak a cigányok?

Figyelt kérdés

Naponta sok cigánnyal (pl. munkanélküli, kb. 15 gyerekes családok) találkozok, és vannak ezek a nagy kemény 15-20 évesek, akikre még rá se lehet nézni, mert anyáznak, meg meg akarnak verni. Szerencsére még ilyen velem nem történt, de bármikor megtörténhet, 14 éves fiú vagyok, és hát... félek, hogy mi van, ha történik velem egy ilyen. Ha egy kis taknyos anyázik, az elküldöm a jó k..........-ba, de volt egy évfolyamtársunk (szerencse, hogy a másik osztályba járt), akivel a 3 méter széles folyosón nem fértünk el, amikor szemben jött velem, én direkt lementem a falhoz, az meg jön velem szemben, aztán meg a következő pillanatban emeli rám a kezét.

Na szóval ez van, de ilyenkor mit lehet tenni? Ha visszaszólok szépen, folytatja, ha visszaszólok csúnyán, bever, ha elfutok, másnap mindenki rólam beszél, hogy milyen béna vagyok, ha beütök neki, meghalok.

De legalább lehet ez ellen valamit tenni?

2012. márc. 21. 22:37
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
53%
kezdj el kiabálni, hogy: MUNKAAAA!!!! MUNKAAA!!!! MUNKA VAAAAN!!! meglásd, egyből szétszélednek
2012. márc. 21. 22:41
 2/19 A kérdező kommentje:
Ezek sajnos nem. :(
2012. márc. 21. 22:43
 3/19 anonim ***** válasza:
64%
Az iskolában a tanárok nem látják, vagy nem akarják látni? Az utcán nincs más választás, mint elkerülni őket. Bár a jelenlegi törvények szerint lehet hogy még az is szegregációnak minősül.
2012. márc. 22. 07:15
 4/19 anonim ***** válasza:
81%

hát ahogy én tudom:

Minden embernek joga van az önvedelemhez.Ha rád támadnak te visszatámadhatsz, de ez is elég netszes (már azért is mert 14 vagy)

ajánlom még neked az önvédelmi eszközt. Magyarországon tudomásom szerint 10 cm-es kést (ha jól tudom nyéllel együtt)hordhatsz magaddal. Ajánlanám neked is valami önvédelmi küzdősportot( fejleszti a jellemed, kitartást, meg meg tudod védeni magad, de lehetőleg ne a boxot, vagy a tájboxot válaszd)

Illetve amit ajánlok ne járkálj egyedül, sőt este még ne is járkálj ki baráttal, max felnőtt felügyelettel.

lehet hogy ez elcsépelt szavak, de nekem egy barátomat megölték...

jah de ezeknek nézz utána neten mert nem biztos

2012. márc. 22. 09:33
 5/19 kovpet ***** válasza:
100%

Max 8 centi szúróhosszúságú, illetve vágóélű kés lehet nálad közterületen. De egy kés teljesen alkalmatlan önvédelemre, semmi megállítóereje nincs, ellenben szinte lehetetlen könnyű sérülést okozni vele.

Esetleg egy gázspray-t tudok ajánlani neked, de necces az is, csak akkor használd, ha nincs más kiút. Másnap is ott lesznek...

A kérdésedre sajnos nem tudok okosat mondani. Ezekkel nem igen lehet mit kezdeni. Neked egyáltalán nem, de másnak is nehéz lenne valamit.

Mindentől függetlenül persze a sport jó ötlet. Ha van önbizalmad és ez látszik is, akkor kisebb eséllyel kötnek beléd.

Egyébként meg ha 14 vagy, akkor most mész másik helyre, nem? Mert akkor megoldódik ez a gond magától. :)

2012. márc. 22. 10:14
 6/19 anonim ***** válasza:
100%
Egy 14 éves srácot én nem biztatnék arra, hogy álljon neki hősködni egy bandával szembe. Se önvédelmi eszközzel, se kézzel.
2012. márc. 22. 10:16
 7/19 anonim válasza:
91%
Szégyen a futás, de hasznos! :D
2012. márc. 22. 10:19
 8/19 kovpet ***** válasza:
88%

A "ha nincs más kiút" kitétel nálam azt jelenti, hogy az élete vagy a testi épsége van komoly veszélyben és nem tud lelépni sem.

Ilyenkor muszáj védekeznie, nem tud mást tenni.

2012. márc. 22. 12:21
 9/19 anonim válasza:
Bocs de énis kérdeznék. :) Én 16éves vagyok és sajnos a barátnöm olyan helyen lakik ahol több a cigány mint a magyar. Régebben sokszor jártunk arra szüleimmel és semi gond nem volt. De most egyedül kell mennem a csajhoz. De nem a városon belül hanem kisebb helyen, játszótéren. És erre mennyi esély van hogy egyszer meg fognak verni, vagy ha sokszor megyek megszoknak vagy valami?
2012. márc. 22. 14:39
 10/19 anonim ***** válasza:
100%
Hát szerintem ezzel nem lehet mit csinálni. Oda nem figyelni nem lehet mert még jobban beléd kötnek.verekedni se ajánlatos mert mindig a barátaikkal, testvéreikkel mennek tehát a szart is kiverik belőled ha valamit is csinálsz.ha jól tudsz futni akkor fuss el a legvégső esetben, szégyen de mást nem igazán tudsz tenni max elköltözöl de az meg nagyon drasztikus módszer.
2012. márc. 22. 16:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!