Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Miért vagyok ennyire érzékeny...

Miért vagyok ennyire érzékeny a külsőhatásokra?

Figyelt kérdés

Nem hinném, hogy helyes a megfogalmazásom, de elég érzékeny vagyok pl látás, hallás, tapintás szempontjából.

Igaz szemüveges vagyok, de ha valamit úgy érezek, hogy felborítja az egyensúlyt (pl egy képen), akkor a torkomban kezdek érezni valamit, amitől mérges leszek-ez külsőre nem mutatkozik ki.-

Hallás szempontjából az van, hogy utálom a zajt, maximum a zenét tudom hangosan hallgatni. Utálom, amikor hangosan beszélnek hozzám, vagy úgy megy a tv. Erre konkrét példa, amikor úgy aludtam lent, hogy a szobámról nyílt az ajtó a nappaliba (kb 2m folyosó van a kettő között) zavar már az is, ha minimum hangerőre van lehúzva a tv (nem néma). Vagy ilyen, amikor beszélek valakivel. Utálok beszélni emberekkel (aligha van egy kettő, akivel szeretek-ez leginkább a hangjától függ, meg a stílusától-), mert ha olyan a hangja, hogy hangos (anyunak-apunak hangos a hangja, bátyám szerint nem, csak talán anyunak egy picit) akkor úgy érzem, mintha nagyon felidegeltek volna valami miatt, és mérges leszek, fájni kezd a fejem, szédülök és melegem lesz.

Tapintással meg az van, hogy utálok hozzá nyúlni érdes dolgokhoz, néhány textilhez, a bársonyhoz. Érdes dolog alatt értem pl van egy jénaitálunk, ami kerámiaedény (agyag). Na az nekem nagyon érdes, és nem bírok hozzányúlni, nem tudom levenni a polcról, mert ha hozzáérek elkezdremegni a kezem, és kiráz a hideg.

miért vagyok ilyen? *olyan válaszokat szeretnék, amik hasznosak!

2012. márc. 8. 23:10
 1/1 anonim ***** válasza:
ennek pszichológiai okai vannak... nem vagyok pszichológus de szerintem ez hosszú távon nem egészséges, ez majd egyre csak fokozódik benned és már majdnem beleőrülsz... szóval szerintem szakemberre bízd magad
2012. márc. 9. 09:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!