Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Hogyan szokhatnák le a számító...

Hogyan szokhatnák le a számítógépezésről?

Figyelt kérdés
Kb. 2 éve kezdődött, mikor új gépet kaptam, hogy romlani kezdtek a jegyeim, mert nem szoktam tanulni, hanem gépezek helyette. Ma már annyira rászoktam, hogy anya hétköznap kiviszi a monitort és hétvégén kapom vissza. De hétvégén napi 13-15 órát tolom, szinte megállás nélkül. Egyszerűen nem bírom abbahagyni. Olyasmi mint a drog. Mit tehetnék a "leszokás" érdekében?
2012. márc. 3. 23:52
 1/6 anonim ***** válasza:
Itt a tavasz, mozdulj ki a szobából. Végre lehet kirándulni is. De ha otthon vagy, olvasni még simán lehet bármikor. :)
2012. márc. 4. 00:15
 2/6 anonim ***** válasza:
Egy cipőben járunk, szerintem az a verzió hogy akaraterővel fokozatosan egyre kevesebbet gépezzünk, nem működik. Én ha abbahagynám, egyik percről a másikra tenném, már sikerült is pár hónapra. Akkor állandóan gyúrtam meg ettem, fel is szedtem 10 kiló izmot ami lement azóta.
2012. márc. 4. 00:19
 3/6 anonim ***** válasza:

Csak akkor tudsz róla leszokni, ha van helyette más program. Az úgy nem működik, hogy most én akkor leszokom és helyette meg otthon ülsz és nézel magad elé... akkor már valamivel értelmesebb a gépezés. Ahogy előttem is írták, próbálj meg egy korlátot szabni, majd utána tanulj vagy segítsél be otthon a házimunkába. Egyébként én is sokat ülök a gép előtt, de ha van másik program, akkor rögvest megyek. Nem hinném, hogy olyan nagy gond az, ha valaki tv-zés helyett ezt csinálja... legalábbis én nem érzem annak.

21/F

2012. márc. 4. 12:33
 4/6 anonim ***** válasza:
Ha süt a nap menj le a friss levegőre egy kicsit ami még jobb, keresd fel barátaidat és menjetek el valamerre. Ha csak séta az is jó.
2012. márc. 4. 12:49
 5/6 anonim ***** válasza:

Ezt már én is elhatároztam,hogy elkezdem a leszokást.Most még egyenlőre dolgozom a stratégián,de körülbelül így néz ki eddig a stratégia:

Leírok különböző tevékenységeket magamnak:

-Felmosás(igénybe vett idő:attól függ mekkora a terület,amit felszeretnél mosni,de egy étkezőnél körülbelül negyed óra)

-Mosogatás(igénybe vett idő:fél óra)

-Porszívózás(igénybe vett idő:szintén területtől függ,de 1 szobánál olyan fél-1 óra lehet,főleg ha szőnyeg is van)

-Tanulás(2 óra,maximum 3,előre is lehet tanulni)

-Takarítás(pld.szemét lehordás,igénybe vett idő:negyed óra)

-hajmosás(igénybe vett idő:fiúknál 5 perc,lányoknál fél órától kezdődik:D)

-másnapi ruha előkészítése(10 perc)

-fürdés(negyed vagy fél óra)

-ismerősök,barátok látogatása(bármennyi,vagy a szülő által engedélyezett idő)

Ezeket összevetve egy átlagos napot nézve:

Felporszívózol+felmosol+tanulsz+takarítassz+hajat mosol+előkészíted a másnapi ruhádat+fürdessz+meglátogatsz 1 ismerőst=5 órányi elfoglaltság!

24 órából 5 óra máris nem telik üresjáratban.:D

Persze ekkor még az ismerősnél kb.1 órát voltál,gyorsan hajat mostál és gyorsan fürödtél..meg még suliba sem voltál és nem is aludtál.Suliba az ember 7 órát van,ez már 12 órányi elfoglaltság.Maradt 12 órád,ebből alszol 7-et,az már csak 5..5-ből egyet vagy kettőt filmet nézel,vagy sorozatot,akkor az még jelent 3-4 óra szabadidőt.:D Még beszélgetsz a szüleiddel 1 órát,akkor 2-3 óránál vagyunk,azt meg nyugodtan elgépezheted.:D

16/L

2012. márc. 4. 21:35
 6/6 anonim ***** válasza:
Esetleg kezdhetnéd azzal is, hogy közben tanulsz és a neten utánanézel a házihoz szükséges infóknak vagy hasonlók. Vagy rövid jegyzetet írsz a témakörökből és kinyomtatod. Így gépezel s és közben tanulsz is. Beszéld meg anyukáddal, hogy szeretnél váltani, engedje, hogy ezt így kipróbáld.
2012. márc. 5. 02:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!