Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Szerintetek létezik egyáltalán...

Szerintetek létezik egyáltalán az a fogalom, hogy "szerény"? Vagy minden csak álszerénység.

Figyelt kérdés

Például vegyünk egy nagyon szép nőt.Adriana Lima. http://www.youtube.com/watch?v=NYLsBl2W5UA&feature=results_m..

0.20-kor mondja hogy "nem hiszem hogy szexi vagyok" Tehát ó milyen szép és szerény is...most..komolyan?A világ egyik legkeresettebb fehérneműmodellje nem látja magát szexinek?Ki hiszi ezt el?Ez nem álszerénység?

Ez most csak egy példa ,szépséggel kapcsolatos "szerénység" , de ugyanúgy a "szerénységről" más területekről is tudnék példákat hozni, intelligencia vagy sport, esetleg tehetség(éneklés,tánc stb)...Tehát.Létezik olyan egyáltalán hogy Szerénység?Vagy a szerénység = álszerénység? Vagy oké Létezik szerénység.Viszont akkor kire mondjuk azt hogy álszerény???

2012. febr. 29. 16:09
 1/6 anonim ***** válasza:
53%
Definiáld, hogy pontosan mit értesz "szerénység" és "álszerénység" alatt. Ha megtetted, válaszolok.
2012. febr. 29. 17:19
 2/6 A kérdező kommentje:
nem gyanús hogy h ez a kérdés ?:D
2012. febr. 29. 17:22
 3/6 anonim ***** válasza:
53%

Az a kérdés, hogy "TE" pontosan mit értesz "szerénység" és "álszerénység" alatt? Hát, sajnos gondolatolvasó nem vagyok, így nem tudok válaszolni.

Mindenesetre leírom a véleményem. Én arra mondom, hogy álszerény, akiről egyértelműen látom, hogy nagyon beképzelt, de mégis "szerénykedik". Pl. a csajok fb-on, akik azt írják, hogy "de ronda vok", és közben nyilván nem azok, hanem attention whore-ok.

Az, hogy létezik-e szerénység. Igazából ha nagyon belemegyünk, akkor nem létezik, mint semmilyen más olyan dolog, amit "belső értéknek" nevezünk. Szűkebb értelemben véve viszont létezik. Ez akkor nyilvánul meg szerintem, ha pl. valaki nagyon jó valamiben, de nem powerkodik vele folyamatosan, engedi, hogy kiderüljön. Tulajdonképpen ez se az a pure szerénység, mert az - ahogyan említettem - szerintem nem létezik. Akire igaz a szűkebb értelemben vett szerénység, az csak okos, és tudja, hogy sokkal nagyobb hatást fog kelteni, ha kivárja, míg mások rájönnek, hogy mekkora prő.

2012. febr. 29. 17:50
 4/6 A kérdező kommentje:

köszi a választ, végül is egyetértek :)

De igen, akkor lényegében ha ennyire "belemegyünk" akkor tényleg nincs olyan h szerénység.Hiszen az aki tudja magáról hogy jó valamiben és konkrétan várja hogy a "világ" felismerje/elismerje az ő tehetségét/szépségét stb, azt lehet szerénynek nevezni szerinted?Hiszen akkor ő sem szerény, csak nem akarja hogy beképzeltnek gondolják.Hiszen akkor csak ennyi a különbség közöttük , mármint aközött akit szerénynek mondunk és aközött akit beképzeltnek.Az egyiknek "érdeke" hogy ne tűnjön egoistának a másikat meg nem érdekli és minél előbb , minél többször fürdeni akar a sikerben.Nem igaz?...

2012. febr. 29. 17:56
 5/6 anonim ***** válasza:
Számít ez? A világ hazug és álnok, ez tartja mozgásban a gépezetet... :)
2012. febr. 29. 20:31
 6/6 anonim ***** válasza:

Kedves #5!

A világ nem "hazug és álnok". Túlságosan nem akarok belemenni a dolgokba. Vannak a társadalomban erkölcsi normák. Ezeket nem azért tartjuk be, mert mi olyan jó emberek vagyunk. Nincs is olyan, hogy jó ember. Ez az egész hülyeség. Azért tartjuk be, mert azt akarjuk, hogy szeressenek az emberek. Nyilván jó lenne, ha több pénzünk lenne, de nem lopunk, mert azt az emberek, a társadalom rossz szemmel nézné. Én is lopnék, te is lopnál, sőt minden rosszat csinálnánk, de mi olyan okosak vagyunk, hogy tudjuk, hogy ez hosszútávon nem éri meg nekünk. Erről sokat lehetne beszélni, de remélem ennyiből is sikerült megértened a gondolatom kvintesszenciáját.

Kérdező: Így van, ezt írtam le. Nincs olyan jó, hogy ember. Olyan van, hogy a társadalom számára "vonzó", jó ember...

A lényeg lényegében lényegtelen, de még annyit elmondok, hogy nem kell ilyen magasztos értékeket keresni, mert ha elég okosak vagytok, akkor rájöttök, hogy minden, ami szép és jó, csak illúzió.

2012. febr. 29. 20:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!