Önbizalomhiányos vagyok. Mit tegyek, hogy elfogadjam magam?
Már elég régóta nem nagyon van önbizalmam. Sok bajom van magammal és annyira tudom utálni magam,hogy inkább berakok a gépen egy szomorú zenét és kisírom magam. Mások szerint szép lány vagyok, de én egyáltalán nem látom magam szépnek, és leginkább az alakommal van problémám. Az egyik az,hogy magas vagyok(170 cm) és utálok magas lenni. A suliban is colosnak hívnak. Súlyom 60 kg és tudom,hogy írni fogjátok,hogy "ez ideális súly,blablabla..." de én nem szeretem magam! és hájas disznónak gondolom magam. Mellem nincs,hasam van, seggem is és combom is. Az összes barátnőmet szebbnek látom magamnál. Például van olyan akinek tök jó alakja van de a feje annyira nem szép és mégis a feje tökre megszépül a testétől és a kisugárzásától. Nekem elvileg szép az arcom vagyis azt mondják de az én tablóképeim annyira szarok lettek,hogy elment még az a maradék önbizalmam is ami épp akkor volt. Utálom magam és nem tudom mit tegyek már mindig előjön az önbizalomhiányom...:(
14/L
No! Kezdjük azzal, hogy nem vagy magas. A 170 cm jó. Colosnak hív a sok kis törpi, mert örülnek, hogy sikerült kitalálni valami gúnynevet, amivel tudnak sértegetni. Egyébként nem olyan borzasztóan negatív ez a név. Ha a továbbiakban nem sértődsz meg rajta, akkor két dolog történhet. Az egyik az, hogy nem fogják többet használni, mivel not very effective, a másik pedig az, hogy elfogadod becenévnek, és senki nem sértésként fogja emlegetni, csupán megjelölésként fogják használni, mint az igazi nevedet. Tehát ha nem sértődsz meg, akkor mindenképpen te jársz jól.
Ha nem tetszik az alakod, akkor járj el edzeni/sportolni. Ez 3 dolgot is meg tud oldani:
- Növekedne az önbizalmad
- Kevesebb időd lenne szomorkodni és egyedül lenni
- Jobb lenne az alakod(erősebb és egészségesebb is lennél...)
Még elolvashatod a "csődtömeg" 15 éves gyereknek írt válaszokat eggyel feljebb. Esetleg még írhatsz is neki, mivel ő is hasonló helyzetben van. Vagy írhatsz nekem. Vagy írhatsz neki, hogy együtt beszéljetek velem :D
Nekem is ez a problémám, de én csak az utóbbi időben vettem ezt észre és ez nekem leginkább a kommunikációban mutatkozik meg, hogy nem sokat beszélek. A többiektől meg is kapom mindig, hogy milyen csendes vagyok és én is azt csinálom, hogy ezt nem veszem fel, de sajnos tudom, hogy ez mind igaz. Igazából nekem még nem sikerült magam elfogadni és nagy a valószínűsége, hogy nem is fog sikerülni. Jó lenne valahogy ezt az egészet leküzdeni, mert így semmilyen téren nem fogok haladni. Próbáltam olvasni könyveket is pozitív gondolkodással meg miegymással kapcsolatban, de nem vált be. Sportoltam is rendszeresen, de az önbizalmam nem nőtt tőle egyáltalán, pedig kisebb-nagyobb sikerek voltak. Ötletekből kifogytam, de hát ez van.
21/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!