Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Nagy baj van valaki tud segíteni?

Nagy baj van valaki tud segíteni?

Figyelt kérdés
mit tegyek azzal a helyzettel ha tombol bennem a felsőbbrendűségi vágy? tudom hogy rossz és még nem tört ki de már nem sok van hátra érzem és nem akarok ilyen lenni csak egyszerűen nem tudom ezt irányítani
2012. febr. 26. 19:06
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

Szeretnék elnézést kérni tőled a tegnapi ingnoranciát tükröző viselkedésemért. Mi - egyszerű emberek - könnyebben átlátunk egy szöveget, ha az tartalmaz némi központozást és logikusan felépített mondatszerkezetet, sőt, még az is segít, ha a megfelelő jelentéssel bíró kifejezések szerepelnek benne.

Úgy tűnik, hogy az én paraszti elmém nem látja a benned rejlő hatalmas potenciát, de most, hogy felvilágosítottál, teljesen megváltozott a véleményem.

Egy nálam sokkalta nagyszerűbb ember szavait idézve fogok neked válaszolni, mely talán méltó lesz fenségességedhez.

Tudományt a munkás élettel egybekötni: ez a feladás, mire a köztársaság férjfiának törekednie kell. Tiszteletet érdemel a tudós is, ki négy fal közt halványulva a múltvilág emlékeivel kizárólag társalkodik: de a jelenkorra hatni kívánó polgárnak más pályán kell indulnia. Magányos ismereteket szerezni, hogy azok a sokaságra által plántálva közkinccsé váljanak; világos ideákból fáklyát gyújtani, melynél az együttélők előítéleteik setétségéből kiléphessenek, régi és új, idegen és saját tapasztalást egyesíteni, hogy a néptömeg előtt vezérelv gyanánt ragyogjanak; szóval minden ismeretet a kor szükségeire s kívánataira, a jelenlét nemesítésére s a jövendő előkészítésére fordítani s a tehetségig életbe hozni.

Parainesis Kölcsey Kálmánhoz (Kölcsey Ferenc)

Folytasd tanulmányaidat, és lehetsz elméleti fizikus/matematikus vagy orvos, aki feltalálja rák és az AIDS ellenszerét. Megoldhatod a világ energiaproblémáit, forradalmasíthatod a közlekedést, az egészségügyet...

Könnyedén tehetnéd jobbá az emberiség életét, de te a géped előtt ülsz, és idegen - nálad nyilvánvalón sokkalta kevésbé intelligens - emberektől választ vársz arra, hogy mivel oldhatnád meg a felsőbbrendűségi problémádat. Ha inkább arra fordítanád az idődet, hogy hasznosítod ezt a már-már természetfelettinek nevezhető tudást, akkor szerintem senki nem kételkedne a felsőbbrendűségedben.

2012. febr. 29. 12:17
 12/23 A kérdező kommentje:
amiket felsoroltál mindegyikre tudom a megoldást csak kor és pénz kéne a megvalósításhoz
2012. márc. 1. 18:11
 13/23 anonim ***** válasza:

"amiket felsoroltál mindegyikre tudom a megoldást"

Mindenre tudod a megoldást és hagyod szenvedni az embereket? Nap mint nap halnak meg emberek, szenvednek ezektől a szörnyű problémáktól, mert te visszatartod a tudást, amivel egyedül te rendelkezel. Míg milliók szenvednek, te továbbra is a saját kis "felsőbbrendűségi" problémáddal foglalkozol?

2012. márc. 2. 15:21
 14/23 A kérdező kommentje:
de ezek egyszerű dolgok ennél bonyolultabbak érdekelnek
2012. márc. 2. 15:40
 15/23 A kérdező kommentje:
ha érdekel pl új univerzum kreálása élet teremtése húr elmélet
2012. márc. 2. 15:47
 16/23 anonim ***** válasza:

"...csak kor és pénz kéne a megvalósításhoz"

Kor mindenképpen. De az eljön. Pénz helyett pedig elsősorban tanulás, én azt mondom. Noha lehet, hogy nagyon értelmes vagy, ugyanakkor ez önmagában nem elég: el kell sajátítani azt a tudást is, amit a hozzád hasonló vagy a nálad még értelmesebb emberek már felhalmoztak az évszázadok alatt.

Persze ez semmi különöset nem jelent: sikeresen elvégzed a középiskolát, aztán az egyetemet, esetleg le is doktorálsz a szakterületedből, majd elkezdesz kutatni. Minden nagy tudós, korunk felfedezői és feltalálói, mindazok akikről tételeket vagy elméleteket neveztek el, bejárták ezt az utat.

Érdekeljen bármilyen téma, pl. a fizika egy ága (amit említettél), ha komolyan akarsz ezekkel foglalkozni, be kell járnod neked is ezt az utat. Természetesen, minthogy mindez elhivatottan érdekel, ez nem lesz nehéz, szemben azokkal, akik még nálad jóval idősebb korban is csak tanulnak, de voltaképpen nem tudják, mivel akarnak foglalkozni.

Kívánom, hogy érj el sikereket, de méginkább, hogy valóban leld örömödet a világ azon szeletének megismerésében, amely már most foglalkoztatja az érdeklődésedet. Örülök, és mindenki örülhet, hogy van, ami érdekel, és hogy eme érdeklődés szárnyain a tudás nagy magasságaiba emelkedhetsz, és kívánom hozzá a legjobbakat!

A megszerzett tudásod értékes lesz, minden erőfeszítésért, amit belefektettél, megbecsülést érdemelsz – de ne feledd, hogy mindazok a körülötted élő emberek, akik bármivel is foglalkozzanak, az emberek kis vagy nagyobb számának javát szolgálják, szintén hasonló elismerésben részesülnek tisztességes munkájukért, megbecsülést érdemelnek.

Ezt sose feledd, bármilyen magasságokba is juss el. Az ember értékét a ráruházott tálentumok kihasználásának mértéke határozza meg – kinek több, kinek kevesebb jutott, csak ne ássa el azokat, hanem hasznosítsa. Így tehát nincsen alsóbb- vagy felsőbbrendű ember, csak dolgos és léha. A képesség a magasabb szintű tudás befogadására voltaképpen csak véletlen adomány, ugyanakkor minden szorgosan dolgozó ember legalább olyan értékes, mint amilyen te lehetsz.

Remélem, sikerült a felsőbbrendűségi érzetedre némi hatással lenni előző soraimban. Ismételten kívánok minden jót és sok sikert a továbbiakra!

2012. márc. 2. 21:01
 17/23 A kérdező kommentje:
voltál is hatással csak azóta megtaláltam a módját ennek
2012. márc. 2. 21:24
 18/23 anonim ***** válasza:
53%

Kedves elvileg felsőbbrendűségi komplexusban szenvedő egyén.

Javasolnám neked, hogy ezt és az ehhez hasonló kifejezéseket felejtsd el egész nyugodtan, mivel még azt se tudod, hogy hogyan kell írni azt, hogy húrelmélet. Ezért se javasolnám neked, hogy ilyen téren helyezkedj el, mert mire kiadsz 1 könyvet lehet, hogy nem is lesz aktuális. A másik meg, minek akarsz te új univerzumot teremteni? Nem elég, hogy már ebben is hülyének néznek?

Tisztelet nélkül.

2012. márc. 14. 08:14
 19/23 A kérdező kommentje:
na ezt mondtam az ilyen emberek irritálnak azt hogy mért nem írok helyesen az előzőkben indokoltam azt már viszont hogy mért vagy ekkora paraszt azt nem tudom de nem hiszem hogy olyan aki sokat elért az életben és az ilyen értelmileg visszamaradottak miatt "néznek hülyének itt is"
2012. márc. 14. 13:55
 20/23 anonim ***** válasza:
53%
Itt is? Köszönöm, ezzel elárultál mindent.
2012. márc. 15. 02:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!