Nagy baj van, hogyan segítsek neki?
Figyelt kérdés
A barátnőm soha nem volt az az önbizalomtól túltengő típus. Nagyon szép lány, de kissé elvont, művészlélek. Azt gondolja magáról, hogy ő nem szép úgy ahogy van és az alakját sem találja jónak. Már azt tervezgeti, hogy megöli magát... nagyon féltem, mert nem akarom, hogy butaságot csináljon... úgy érzem, hogy én már nem tudok rajta javítani... segíteni kellene neki... hogy mondjam el a szüleinek, hogy segítségre szorul?2012. febr. 8. 23:05
1/3 anonim válasza:
Csak modogasd neki, hogy milyen szép.
Pl mondd el neki, hogy miket szeretsz rajta.
2/3 anonim válasza:
A helyedben, ha tényleg úgy gondolod, h megtenné, szólnék a szüleinek.
3/3 anonim válasza:
Ha jóba vagy a szüleivel, akkor megemlítheted nekik.
Mondjuk én nem hiszem, hogy csupán az önbizalomhiány miatt öngyilkos akarna lenni, hiszen a tini lányok kb. 70%-a küzd ezzel, mégsem lesznek öngyilkosok. Ha valóban az akar lenni, akkor valami más állhat a háttérben, például egy fiú, akinek van barátnője, és a barátnőd azt gondolja, hogy nem tetszik ennek a srácnak. (ez most csak példa volt)
Ha művészlélek, akkor a művészetben ki tudja élni magát és ez jó, mert érdemes miért élnie. Dícsérd meg a rajzait/zenéjét/fotóit, vagy amivel épp foglalkozik, így látja majd, hogy nem értelmetlenül csinálja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!