A terhes nők miért mondják tej helyett hogy tejci?
Amint terhes lesz a nő máris tejci van, érted, TEJCI jujj tejci így jujj tejci úgy én meg legszívesebben bevernék ilyenkor valakinek annyira gusztustalan ez a szó, ez nem is szó, egy elferdített csökevény darab, mert még csak nem is tejcsi, hanem S nélkül, és komolyan az agyam eldobom!!! És ez csak az egyik bicskanyitogató szokás a terhes nőktől a sok másik ezer közül!
De kérdem én: MIIÉÉÉÉRTTTT?????????????????? MMMIIIÉÉÉÉRTTTTTTT??? ÓÓ MONDD MIÉRT???
boldog szülinapooooot :)
Amugy igazad van, de szerencsere a környezetemben elö terhes nök engem ettöl megkimeltek. A növerem mar attol ki van akadva (jogosan :) ), ha az anyosa, azt mondja a husra, hogy husI... az nem husi, az hus, es nem akarta, hogy a gyerek igy tanulja meg.
Most kezdte ugy mondani a kisfiu a gyorsant, hogy gyorsan, elötte nojsan volt, mert az anyos mindig közölte, amikor megerkezett hozzajuk: hogy futi-futi nojsan-nojsan a mamahoz.... szerintetek :) ? meg: "de dönölü vad!" sirni lenne kedvem :)
Köszi szépen :)
Látom, jött egy érzékeny tejcis lelkületű anyuka és jól lepontozott mindenkit, de annyi tejci már nem volt a cicijében hogy le is írja a véleményét, csak sutyerákban lenyomta mindenkinek a válaszát. Jellemző!
Engem egy picit zavar a terhes szó!
Használjátok a várandós vagy a kismama szót!
És elnézést ha megbántottam valakit!
Szerencsére "élőben" még nem volt szerencsém ilyenhez, de itt az oldalon... nemrég olvastam egy jót: hogyan kereszteljük meg a babot? - ez volt a kiírt kérdés, így, rövid o-val. Jött is a válasz: Nem kell megkeresztelni, mi anélkül esszük, úgy is jó. :DDD Valami ilyesmi volt.
Másik "kedvencem" a főzi, szerintem ez már szőrszálhasogató. Miért nem lehet kiírni, hogy főzelék??? Nem akarok itt snekinek bunkón beszólogatni, de ha meglátom a kérdésben, mindig rákérdezek, hogy mit jelent. Nem azért, mert nem tudom, hanem mert vegyék már észre magukat.
Lassan ott tartunk, hogy külön szótárt kell vennünk, ha várandós anyákkal akarunk szót érteni. A gyerek meg majd mehet a logopédushoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!