Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Normális ha irigy vagyok...

Normális ha irigy vagyok azokra akik sikeresebbek nálam?

Figyelt kérdés

Például, akiknek van munkájuk, pasijuk, elég pénzük a továbbtanuláshoz, stb.. :/

Nekem egyik sincs és rossz érzés.

21L

2012. jan. 31. 20:35
 1/10 anonim válasza:
addig normális ameddig nem gonoszkodsz de próbáld úgy csinálni hogy neked is menjen les el dolgokat mások hogy csinálják
2012. jan. 31. 20:43
 2/10 anonim ***** válasza:
66%

Hozzád hasonlóan Én is szoktam irigykedni, de igyekszem tenni azért, hogy záros idön belül megéljem a sikereimet mind azon területeken, ahol most szerencsétlennek érzem magam.

22/F

2012. jan. 31. 21:01
 3/10 anonim ***** válasza:
93%

Aki azt mondja, hogy soha nem volt egy cseppet sem irigy a másikra, mert neki szebb és jobb, az hazudik.

Természetes, hogy mi is vágyunk a jóra, és ha valaki más kapja meg helyettünk, akkor féltékenyek vagyunk rá.

Addig normális dolog ez, amíg a másikban nem az ellenséget, vetélytársat látod.

24/n

2012. jan. 31. 21:16
 4/10 anonim ***** válasza:
91%
Én nem feltétlen irigységnek nevezném mert abban már van rosszindulat is mellette inkább sajnálom, hogy nekem nem úgy alakult és persze elgondolkozom hogy jó lenne, de ezt nem nevezném irigységnek, nem akarom hogy másképp legyen neki mert nekem nem jött össze.
2012. jan. 31. 21:26
 5/10 anonim ***** válasza:
33%
szánalmas és buta aki irigykedik, aki jobb nálam, arról én példát veszek, mindigis így voltam vele....
2012. jan. 31. 21:40
 6/10 anonim ***** válasza:
31%

Buta dolog.

Tehetsz ellene. Mit nyersz azzal, hogy irigykedsz? Semmit.

Helyette cselekedhetnél.

2012. jan. 31. 21:42
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Buta vagy szánalmas, de nagyon is emberi(tehát normális). Mindaddig, amíg azokra vagy "irigy", akik érdemtelenül vagy aránytalanul kevés erőfeszítéssel értek el dolgokat az életben. (azért írom idézőjelbe, mert ez nem feltétlen irigység, hanem egyszerűen sérti az igazságérzeted.)

Viszont, ha azokra vagy irigy, akik kemény munkával értek el bármilyen sikert: akár párkapcsolatit, akár tanulmányit, vagy saját erejükkel építettek karriert, azzal csak magadnak ártasz. Rájuk inkább nézz fel, elemezd a viselkedésüket, jöjj rá, mit tettek ők, mennyiben volt szerencse kérdése az ő boldogulásuk és lehetőség szerint tanulj tőlük.

Ami pedig a legfontosabb: elsősorban magadra figyelj: magadat 'vértezd fel' az élet kihívásaival szemben, képezd magad, fejleszd a kommunikációs érzéked, beszélgess különböző emberekkel, gondolkozz, kirándulj, olvass utána hasznos dolgoknak, egyszóval tegyél magadért.

2012. jan. 31. 22:08
 8/10 anonim ***** válasza:

Embertől függ, hogy ki mire irigy. Lehet, hogy te egy csomó olyan tulajdonsággal bírsz, akire más irigy, és ezt te észre sem veszed, mert - és ezt általánosságban mondom - az emberek leragadnak az egyéni irigy érzéseiknél, arra koncentrálnak, begörcsölnek. Nem valaminek a hiányát kellene nézni, hanem a meglétét. A félig tele-félig üres pohár bölcsessége.

31/N

2012. febr. 1. 12:03
 9/10 anonim ***** válasza:
75%
arra is légy irigy, amennyi erőfeszítést más tesz a sorsa jobbá tételében. Te mennyit teszel, hogy jobbra forduljon az életed?
2012. febr. 1. 14:08
 10/10 anonim ***** válasza:
Az anyagi jellegű irigységet én teljesen elfogadhatónak tartom, erre épül az egész mai világrend, max ha remeteként élsz egy erdőben akkor nem leszel érintett. Az meg hogy ki mit érdemel... mindenkinek jár egy esély azzal hogy megszületett, aztán amit szerzett magának azt érdemli. Aki könnyen szerzett pénzt az is ugyanúgy megérdemli mint aki gürcölt mint az állat. Mégpedig azért mert jobban használta ki a lehetőségeit.
2012. febr. 3. 10:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!