Hogyan tudom kiiktatni magamból a túl erős félelemérzetet síelésnél és korizásnál?
Figyelt kérdés
Szüleim otthon ülősek, úgy neveltek, hogy tiltottak minden téli sportot mondván, hogy az a legbiztonságosabb, ha otthon maradok. Felnőtt fejjel 3 éve, 25 évesen amint saját lábra álltam, lázadásból és kíváncsiságból elkezdtem korizni és síelni. Sajnos szerintem szüleim gyerekkori tiltása miatt irdatlan erős félelemérzet van bennem a balesettől, ami gátol abban, hogy lazább, bevállalósabb legyek, amilyenek az irigyelt barátaim. Görcsösen merev a testem, pedig egyéb "földi" sportokban átlagos/ügyes szoktam lenni viszonylag. Nem tudom, mit tehetnék, mert szégyenkezem emiatt a barátaim és a párom előtt, aki kicsi kora óta síel. :( Viszont fejembe vettem, hogy akkor is megtanulok síelni és korizni szépen, ha megszakadok, annyira dühös vagyok és akaratos magammal szemben. Tudom, hogy.fejben kell változtatnom valamit, csak nem tudom, mit 28/F2012. jan. 21. 23:51
1/2 A kérdező kommentje:
Csak egy példa: Ha nagyon széles a sípálya, az biztonságérzetet ad, önfeledten megyek, szépen, ritmusosan, párhuzamos léccel síelek, élvezem is. Ha felmegyek a hegy tetejére és keskeny szakadékos a pálya, egyből hóekébe vágom magam és úgy megyek, mint egy totál kezdő, rossz nézni. Pedig bízhatnék is a képességeimben is, hogy ugyanúgy kell szépen tempózni, mint széles pályán. A testem nem engedelmeskedik az agyból kiadott parancsnak.
2012. jan. 22. 00:03
2/2 anonim válasza:
mindenki kicsit mashogy erzi a fajdalmat. En pl azert nem felek mert jo elmenyek kapcsolodnak a baleseteimhez. Az elso reakciom hogy nevetek, ha valami fajdalmas tortenik velem. Valoszinuleg ezzeel is adom ki a stresst.
Ne azonositsd magad a testeddel meg a fajdalommal.
Ne vedd a lelkedre ha tortenij veled valami, ne is foglalkozz vele. Kelj fel es csussz tovabb:) en reflexbol felpattanok.
Sok sikert:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!