Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Miért beszélgetek magamban?

Miért beszélgetek magamban?

Figyelt kérdés
Hangosan, gesztikulálva, föl alá járkálok a lakásban egyedül, és úgy. Mindig párbeszédeket játszom le legtöbször másokkal, kitalálom mit mondanak nekem, és reagálok a válaszukra.. Meg elképzelem hogy mellettem vannak, és átölelem őket - pedig igazából csak egy tárgyat ölelgetek.. Nevetgélek, sírok, játszom a párbeszédes szerepemet, de valós érzelmekkel.
2009. máj. 25. 15:42
 1/8 anonim ***** válasza:
89%
Azért csinálod, mert egyedül vagy és unatkozol :) és mert esetleg érzelmileg túl vagy töltődve és le kell vezetned vhogy... én pontosan ezt szoktam csinálni, bár én ritkán mondom ki hangosan a válaszaimat, de néha kicsúszik a számon :) Én filmet szoktam forgatni a fejemben, aminek én vagyok az egyik szereplője és egy ismerősöm vagy szerettem a másik...egy még meg nem történt szituációba helyezem magunkat, ahol ugyanígy, ahogy te, valós érzelmekkel levezetem magamban a párbeszédeket és történéseket...néha tényleg kiül az arcomra vagy a mozdulataimra a dolog, ha annyira beleélem magam....szerintem ez természetes, mindenki álmodozik,ábrándozik valamilyen úton módon
2009. máj. 25. 15:59
 2/8 anonim ***** válasza:
71%

Szerintem is unatkozol :))

Amugy en is szoktam beszelgetni magammal, igaz nem gesztikulalok, de az ismeroseim is beszelgetnek, ugyhogy termeszetes jelenseg!

2009. máj. 25. 16:05
 3/8 anonim ***** válasza:
24%
Azt nem tudom, hogy kóros-e, de én mindenképpen furcsának találom. Főleg azért, mert a feltett kérdéseidre nem más, hanem te magad válaszolsz, ami elég lenne gondolatilag is. És főleg azért, mert mindennek teljes tudatában vagy. Úgy gondolom, hogy ez egy furcsa szokás, ami akkor válhat igazán kellemetlenné, ha pld. az utcán is mondod a monológot. Már láttam ilyent! Mondta, mondta az illető nő, kérdezett és válaszolt is magának. Nemcsak én kerültem ki, más is.
2009. máj. 25. 16:30
 4/8 anonim ***** válasza:
Én is szoktam ilyet csinálni , unatkozom egyedül vagyok és kb ugyanígy gesztikulálva félhangosan vagy néha suttogva beszélek. Mindenkivel előfordul. A számítógépes karakterekhez is beszélek , sőt ha nagyon fáradt vagyok vagy felbosszant valami a tv-hez is.
2009. máj. 26. 11:00
 5/8 anonim válasza:
Ez csak az EGO-d színjátéka. Ez mindenkivel előfordul kisebb-nagyobb mértékben. Ilyenkor az történik, hogy az EGO-d szituációkat kreál. Hiányzik neki valami, amikor magányos vagy, mert ezek és az általuk kiváltott érzelmek táplálják.:) Ha ezt sikerül tudatosítanod, akkor azonnal elmúlik, legalábbis nálam így szokott lenni. Ha kellemetlen, csak ráfordítod a figyelmed és nem gondolsz semmire egy pillanatig, így nem hagyod, hogy uralkodjon feletted. Egyszerűen csak észre kell venni, hogy már megint elkalandoztál és inkább valami értelmeset, hasznosat csinálni pl. olvasni stb.. És ezt ajánlott is megtenni, főleg akkor, ha kellemetlen ez a szinjáték (nekem az).
2009. máj. 26. 19:14
 6/8 anonim ***** válasza:

Én azt mondanám, mert álmodozol és vágysz valami olyanra ami nem megvalósítható. Bár nem tudom mi a témája. Én szinpadias vagyok. Ha nincs senki a közelembe mint a szinész úgy játszom a szerepemet a kitalált történetekben. Hangosan soha nem beszélek. Ellenben olyan heves érzelmek ütnek ki az arcomra, hogy ha emberek közt vagyok lehajtom a fejem. :)

Amióta berobbant a köztudatba a csillagok háborúja azóta álmodozok ébren is. Mindig belépzelem magamat egy jó filmbe és eljátszom. Ezek általában olyan szerepek amik nem állnák meg a helyüket a világban. És olyan tulajdonságaim vannak amit a valóságban nem vagyok képes megszemélyesíteni. Én jó dolognak tartom, mert levezeti az agressziómat is. Egy a lényeg más ne láttsa. :)

2009. máj. 27. 12:25
 7/8 anonim ***** válasza:
én is beszélek magamba de mintha egy kitalált bnőmhöz beszélnék pedig van sok haverom van egy pasim...és mégis...:)nemtom 20/L jah és nem vagyok bolond
2009. máj. 28. 07:03
 8/8 anonim ***** válasza:
Nekem is pont ez van, a válaszokat olvasva viszont meggyőződtem róla, hogy nem vagyok beteg xD Néha unatkozom, de vannak haverok, barátok.. Főleg amikor egyedül vagyok otthon, vagy lefekvés után szokott "előjönni"... Nekem már férjem is volt:P De szerintem jó a fantáziánk... És talán használ is valamit, mert ha egyszer olyan szituba kerülünk, amit eljátszottunk már, könnyebben megoldjuk a helyzetet;)
2010. márc. 30. 19:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!