Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Szocifóbia esetén milyen...

Szocifóbia esetén milyen gyógyszerek segíthetnek? Ki lehet belőle gyógyulni? Azt hiszem a héten meglátogatom vele az orvost.

Figyelt kérdés
Szerettem volna elkerülni, sőt, eddig nem is tudtam hogy ez miatt viselkedek így közösségben... Sok helyzettől legszívesebben hazáig menekülnék. De nem múlnak a tünetek sajnos...

2012. jan. 11. 09:10
 1/8 A kérdező kommentje:
Szociófóbia akart lenni...
2012. jan. 11. 09:11
 2/8 anonim ***** válasza:
Pszichológus,főleg ha nem múlnak a tünetek és minden nap emberek között vagy,muszáj,mert becsavarodsz egy idő után.
2012. jan. 11. 09:23
 3/8 anonim ***** válasza:
#2-es vok ismét,én csak "antiszociális" vagyok,gyűlölök bevásárolni nő létemre,de nem megyek minden nap tömegbe hál istennek,csak reggel elviszem a gyerkőcöket oviba,suliba.A havi bevásárlástól már előtte nap gyomorgörcsöm van és csak néhány személyt tudok elviselni a családomon kívűl.
2012. jan. 11. 09:26
 4/8 anonim ***** válasza:

A szociofóbiából kilehet gyógyulni. A gyógyszerek használata opcionális.

A gyógyszerek kizárólag nem fogják megszüntetni a szociofóbiát.

2012. jan. 11. 11:08
 5/8 A kérdező kommentje:
Soha nem értettem egyébként, egy pszichológus miben tud segíteni. Soha nem is voltam még. És tudom, hogy az ilyen betegség főképp fejben dől el, de akkor se tudok olyan reakciókat kontrollálni, amiket egy bizonyos szituáció kivált. Bár a környezetemnek hiába meséltem, szerintük ez mind rajtam múlik.
2012. jan. 11. 14:54
 6/8 anonim ***** válasza:
A pszichológus megpróbál lényegre törő kérdésekkel rávilágítani, hogy mi lehet az oka a gubancnak - legalábbis ezt tette, akinél én jártam hasonló panasszal. Az a helyzet, hogy rajtam nem sokat segített ez a módszer, nekem kellett helyreraknom a gondolataimat, önértékelésemet, miegymást. Nem tudom, neked honnan ered, de nekem akkor kezdett megszűnni, amikor felismertem, hogy vannak sokkal fontosabb dolgaim is annál, mint hogy a körülöttem lévőkkel foglalkozzak, lásd: tömegközlekedés. Aztán néha még előjöttek a tünetek, de az előbbi gondolatmenetet mindig tudatosítottam magamban, így szépen, fokozatosan lekopott rólam. Tudd, hogy ki vagy, mennyit érsz, hol a helyed a világban, aztán ha ez sem segít, akkor agyfürkész.
2012. jan. 11. 15:24
 7/8 anonim ***** válasza:
gyógyszerral semmiképp se tömd magad, a gyógyszer mindig csak a tüneteket javítja, de az okot nem szünteti meg. azt neked kell megoldanod, és egy pszichológus pont olyan társ aki ezen az úton téged segít egy darabig.
2012. jan. 26. 09:53
 8/8 anonim ***** válasza:

Két igazi gyógyszer van: akarat és hit.

Ha külső segítség kell: pszichológus semmiképp. Pszichiáter. Nézz utána a különbségnek. Kövesd amit mond. Ha gyógyszer, gyógyszer. De ha már elsőre gyógyszerrel tömne, hagyd ott.

2012. ápr. 7. 11:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!